9 nieuwe conceptcars op de Shanghai Autoshow

Auteur: , 17 Reacties

Ook in Shanghai lopen diverse fabrikanten te leuren met conceptcars. De één zullen we nooit op de weg zien, de ander geeft een heel aardig beeld van modellen die op korte termijn in de showroom staan. We hebben ze voor je verzameld.

Chevrolet FNR Concept

Audi Prologue Allroad

Audi Prologue Allroad concept

Audi maakt de wereld al een tijdje lekker/misselijk met de Prologue en afgeleiden daarvan. In China is het nu de beurt aan de Allroad variant, die maar liefst 734 pk’s uit een 4.0 TFSI V8 en een elektromotor weet te halen. Verder staat-ie hoger op de veerpoten, speciaal voor de sportieve huisvader die graag een omweggetje door het bos maakt.

Peugeot 308 R Hybrid

Peugeot 308 R Hybrid concept

Heter dan heet, deze 308 R Hybrid concept. 500 pk’s uit een hybride aandrijflijn zorgen voor een acceleratie naar ‘de 100’ in vier tellen, verschillende rijmodi zorgen ervoor dat onder alle omstandigheden de juiste Fransoos bij je hebt. Wij vinden ‘m gaaf.

Citroën Aircross Concept

Citroën Aircross concept

Een C4 Cactus gone bad, zo zou je de Aircross kunnen omschrijven. Dit guitige karretje combineert een 1.6 THP à 218 pk met een elektromotor die goed is voor 95 pk en 200 Nm, waarmee je in 4,5 tellen naar 100 km/u zoeft. Verder bevat deze conceptcar een keur aan mogelijkheden om dingen te delen via social media, want dat vinden we tegenwoordig belangrijk onder het rijden.

Mercedes GLC Coupé Concept

Mercedes GLC Coupé concept

Of je ‘m nou mooi vindt of niet, de GLC Coupé Concept die je hier vrolijk ziet poseren met El Snorro aka Dieter Zetsche gaat zeer waarschijnlijk in vrijwel ongewijzigde vorm in productie. Minus de typische conceptcar features natuurlijk.

Qoros 2 SUV PHEV Concept

Qoros 2 SUV PHEV concept

De achteras van deze euh, bijzondere AWD wordt aangedreven door maar liefst twee elektromotoren, maar de voorwielen worden in beweging gezet door een verbrandingsmotor. Dat er een afgeleide van deze Qoros 2 SUV PHEV naar Europa komt lijkt zeker, naar welke landen en wanneer precies is helaas nog in nevelen gehuld.

Chevrolet FNR Concept

Chevrolet FNR concept

Waarschijnlijk de opvallendste auto in dit lijstje, natuurlijk vooral vanwege het bizarre uiterlijk. Da’s ook meteen de grootste troef van de Chevy FNR Concept, want over de techniek die onder de body schuilgaat is niet zoveel bekend. Doet er ook niet toe, hij ziet er gewoon bijzonder uit. Oh ja, hij heeft trouwens vier elektromotoren en is autonoom.

Volkswagen C Coupé GTE Concept

Volkswagen C Coupé GTE concept

Een voorproefje op het uiterlijk van de nieuwe Phaeton, deze C Coupé GTE Concept. De 5 meter lange auto houdt een beetje het midden tussen een sedan en een coupé, want da’s tegenwoordig hip. Onder de kap ook hier weer hybride techniek, goed voor 245 pk en 500 Nm.

Venucia VOW Concept

Venucia VOW Concept

Toegegeven: Venucia klinkt een beetje als een toetje voor mensen met stoelgangproblemen, maar het merk is betreft samenwerking tussen Dongfeng en Nissan. Hoewel er verder knap weinig te melden is over deze VOW, weten we in elk geval dat de afkorting staat voor Venucia Over Wonder. Krachtig staaltje marketing, niewaar? Hij oogt overigens niet slecht, maar de originaliteit is helaas wat ver te zoeken.

Honda Concept D

Honda Concept D

Vooruitlopend op een SUV voor de Chinese markt komt Honda met deze Concept D. Het uiterlijk is wat ons betreft aan de drukke kant en de kleur is ronduit lelijk, maar de kans dat we ‘m ooit hier in de showroom treffen is gelukkig vrij klein.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat blijft die concept van Audi toch heerlijk!
De Mercedes oké, de rest…..
@almera-ga16det: ik vind die stink mercedes juist lelijk
En heel Nederland dan maar vallen over het feit dat Peugeot en Ford met die grote monden tekenden….
@st220: Tja, grote muilen zijn alleen voor Premium Cars…

Beetje zoals hun eigenaars…
Mercedes echt foeilelijk, audi nog steeds inspiratieloos. Verder staat er wel wat leuks/opvallends tussen.
Die 308-R is echt dik!
Wouw geen een gekopieerde, daarnaast vind ik die chevy en die qoros echt lelijk!
Ik vind de Mercedes in dit lijstje wel een vlotte verschijning!
Peugeot, Citroën en Mercedes 1. Ik moet nog even bekomen van het feit dat er twee Franse merken in de persoonlijke top 3 staan.
Is die VW niet eerder opvolger van de CC ipv de Phaeton?
@brammer: met een lengte van 5m, denk t niet
@Brammer: Nee hoor, voorbode van de CC is de Sport Coupé GTE concept. Zucht, wat een naam.

http://www.autoblog.nl/nieuws/volkswagen-sport-coupe-concept-gte-dit-is-em-74914

Wel beiden even lelijk…
Allemaal vreselijk!!!
Hmm die Peugeot ziet er zo slecht nog niet uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).