850 pk Brabus S-Klasse: nu zonder Apple-prullaria

Auteur: , 20 Reacties

De mannen van Brabus pasten hun sterkste motorupgrade al eens toe op de nieuwe S63 AMG, in iBusiness-trim. Wie niet zit te wachten op Applespul of een interieur dat lijkt op de tegels van je zwembad, kan nu ook zijn slag slaan in Bottrop.

Het recept is bekend, maar we zullen het nog even herkauwen: als basis werd een S63 AMG genomen. Hiervan werd het motorblok opgeboord van 5.461 naar 5.912 cm³, hetgeen (onder andere) leidt tot een vermogensstijging van 585 tot 850 pk (@ 5.400 tpm). Het maximumkoppel bedraagt 1.450 Nm @ 2.500 – 4.500 tpm, doch dit wordt doorgaans ingedamd tot 1.000 Nm om de aandrijflijn te sparen.

Het interieur is lekker wit, met vleugjes carbon.

Ondanks de sloot aan vermogen blaft de Brabus 850 niet meer dan 237 g/km aan CO2 uit. Ter vergelijking: een 5 jaar oude C350 stoot gemiddeld 5 gram minder uit. Verbruikscijfers? Who cares…maar gemiddeld zit het beest in de NEDC op 10,1 liter gemiddeld. 20 liter halen moet met een zware rechtervoet echter ook wel mogelijk zijn, lijkt ons zo.20 reacties

Lekker dikke auto. Zet maar voor mijn deur
Daar wordt hij een stuk begeerlijker van, ik hoef die afgekloven appel meuk niet.
Geen zin om elke dag dit blog vol te spammen omdat iOS het weer niet trekt..
Ik vind het witte leer helemaal niks…
Zal het goed doen in Rotterdam-Zuid!

@Commentorial
Ik heb de nieuwe Mondeo al gezien in China, en geweldig is het niet.
@faalhaas:
Dan zal je toch een jaar of 30 moeten wachten eer dit bij die paupers op zuid binnen het budget valt.
Dit verwachtte je ooit op de Straatweg, maar de van Dijkjes schijnen even krap bij kas te zitten..
Belachelijke flappen zeg, op dat voorspatbord.
Kennen jullie de nieuwe regel al?
Als overbodige onderdelen van carbon zijn, zijn ze stoer. Zo niet, dan Sjonnie.
nu nog in bruinleer en iets van kersenhout van binnen afgewerkt. Dit witte ik er niet bij passen. Gaan ze bij brabus nu ook de v12 aanpakken ?
Opplak carbondelen en een mini F1 diffuser incl mistlicht. Hoever kun je van een S-class afgeraken. Carbon eraf, diffuser in carosseriekleurn
Dusss… Diffuser in carosseriekleur en mistlamp eruit. Zwart (is wel Brabus) mag ook in een meer chiquere kleur. Zet ‘m dan maar neer :)
via Android app
Mooie wagen, alleen het stuur had wel wat sportiever uit mogen zien naar mijn mening.
Het is op zich een goede business case: een S65 AMG is volgend mij iets van een kleine ton duurder dan een S63, waarop deze gebasseerd is. Ik weet niet precies wat alleen de technische uppgrades kosten, maar het zal zo rond de 120k zijn denk ik (de spoilers, velgen, het interieur en zo vind ik standaard meer dan prima). Zo heb je tov van de S65 voor een kleine meerprijs een snellere auto. En dan ook nog eens de mogelijkheid voor 4-Matic. Met 850pk is 4wd wel erg prettig, lijkt mij.

Erg dik, alhoewel ik deze configuratie in een E-klasse Estate nog veel leuker vind. Ik vind een E al luxe en ruim zat en als station is het ook nog te verkopen aan mijn vriendin dat we zo’n apparaat nodig hebben. Mag zij de nieuwe koelkast/wasmachine/vaatwasser uitzoeken. Die nog in zo’n Combi past ook!
400 op de tellerplaat bij een sedan, zelfs überhaupt, blijft bijzonder
Ik ben alvast zinnens om mijn zeer toekomstige S65 AMG volledig te laten upgraden door Brabus, en zal voorzien worden van 1.000 PK., zo wil ik het, een mobiel ruimteschip eigenlijk, met als exclusieve optie de Maybach of Pullman uitvoering, als die mogelijk is.
Het blijft mercedes die alle credits verdienen. Leuk dat Brabus hem dan nog opvoert maar meer is het niet.
Een S-klasse zonder klasse.
Lekker hoor! Alleen wel een interieurswap gerne
Alleen de power-upgrade pls.
Al dat uiterlijk vertoon doet de S geen goed.
Beetje smakeloos… niet echt klasse…
Wat een lelijk ding. Het kan dus nog erger dan die AMG zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).