A28 sloopt Bentley, krijgt mest en brandstof over zich heen

Auteur: , 19 Reacties

Karma.

Bentley

Gisterenavond laat kregen we een tip binnen van de onvolprezen @e36thuglife. Deze oplettende burger houdt op elk gegeven moment één oog gericht op de Twitter-feed van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, om op te hoogte te zijn van vertragingen die hij op zou kunnen lopen tijdens zijn E36-gerelateerde bezigheden. Zodoende zag hij dat een gloedjenieuwe Bentley Continental GT betrokken is geraakt bij een ongeluk op de A28. RWS meldt:

Dit doet ons auto-liefhebbende hart toch wel zeer. De onderste auto was geblokkeerd door de botsing en daardoor duurde de berging langer. #A28 #Rijnsweerd

Man man man. Een ongeluk van een exoot op een snelweg en de overheid gaat meteen weer foto’s schieten hoor. Stelletje sensatiebeluste ramptoeristen. Doorgaans vormt een dergelijk incident een prima komkommer aanleiding om een kort artikeltje te schrijven, maar helaas was er in dit geval bijna niks bekend over de omstandigheden van het ongeluk.

Gelukkig helpen de ondoorgrondelijke wegen van de karma ons vandaag uit de brand. Het lot heeft de A28 zojuist namelijk gestraft voor het slopen van de Bentley. De weg kreeg een bak stront over zich heen. Niet figuurlijk, maar letterlijk. Een tankwagen beladen met wat het Dagblad van het Noorden omschrijft als ‘vloeibare mest‘ kantelde namelijk op het vermaledijde lint asfalt ter hoogte van Zuidwolde. Een deel van de mest is daarbij over de weg heen gelekt. Als klap op de vuurpijl heeft de tankwagen ook brandstof gelekt, waardoor er een explosieve cocktail is ontstaan waar Tom Cruise nog wat van zou kunnen leren.

Naar verwachting kan de weg rond 15:00 uur weer vrijgegeven worden. Neem voor de zekerheid een knijper mee om op je neus te plaatsen zodat het aroma van de concoctie niet in je neus dringt.

Dank @e36thuglife voor de tip!19 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Shit happens
West side spange matti. Het is fake. Of Opa Thug life heeft dit voor hem opgestuurd. Anyway waar de fuk hangt @lincoln uit? Normaal gesproken smokkelt hij z’n telefoon wel het PBC in.
@fmgarcia: moest lachen
@porker: Ik niet…
@lennyv87: Zure
pikkepijpert
KAK KAK
Ook een kunst… Zoveel schrijven over zó weinig! :-p
@s73phan: dank!
Reed daar gister langs, rond 16:35, en er lag daar een keukentrap op de weg.
Tja, bovenop de auto-ambulance een aloude Opel Kadett (vooruit het is een Astra, maar lord die naam Kadett is wel één van de mooiste uit de auto-historie). Tip voor de lezer: be aware of the Opel-driver. Na ca. 1,5 miljoen kilometers asfalt te hebben verslonden kan ik wel de statistiek loslaten dat Opel-berijders hoog in de lijst staan van personen om extra voorzichtig te benaderen. Gezien de grote mogelijkheid op een merkwaardige, onverwachte manoeuvre. Opel staat op een derde plaats van deze coureurs, achter Toyota-isten; prominent bovenaan staat het Mercedes-volk. Uiteraard scheert niet alles over 1 kam en zullen zich zeker onder de Mercedes-rijders ware coureurs bevinden (o.a. L.H.) maar de kans dat de berijders van één dezer merken je in de problemen brengt is relatief het grootst. Het zal me niet verbazen als de Bentley met een lekkere vaart aan kwam zoeven en de Opel op het laatste moment een inhaalactie inzette met 100 km/u om wellicht de rode Peugeot op de vluchtstrook voorbij te streven. En de Brit zich achter op de Opel boorde.
@hotze: Vergeet Peugeot niet. Clarckson heeft het al eens gezegd. The best car for the worst driver.
@hotze: hier hebben (nog) we een Mercedes en natuurlijk een Toyota..
@hotze: Ik ben ook een km vreter, maar bij mij staat Opel op 1.
Van MB en Toyota heb ik niet zo veel last.
Beware off the Opel coureur, ik probeer altijd zo veel mogelijk afstand te houden van deze brokkenpiloten of ik ga er heel hard voorbij.
-edit: nutteloze bijdrage-
Een Bentley en een omgevallen mestwagen…

Zal allbei wel kouwe kak geweest zijn.
@moveyourmind: *allebei
Reed daar gisteren langs en aan de voorkant, rechterkant en achterkant van de Bentley was niets te zien eigenlijk. Linkerkant kon ik niet zien maar op die (nogal wazige) foto zie ik eigenlijk ook niet veel. De voorkant van die Astra was echter weinig van over. Ben ik toch wel benieuwd hoe die Bentley nou bij dat ongeluk betrokken was…
Is dat blokkeren van de Bentley waar ze het over hebben niet zo’n post crash remsysteem? Dat je nadat er een botsing is geweest niet nog ongecontroleerd blijft doorrollen met nog meer ellende tot gevolg omdat de auto de remmen vasthoudt? Een mooi systeem maar voor de bergers blijkbaar knap lastig.
Ongelukje met een Volkswagen… Das toch geen nieuws?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).