Aanpassingen Circuit Zandvoort voor F1-race starten deze maand

Auteur: , 12 Reacties

Langzaam maar zeker valt alles op zijn plaats.

Aanpassingen Circuit Zandvoort voor F1-race starten deze maand

Kan het alweer drie maanden geleden zijn dat de Formule 1 heeft aangekondigd dat de koningsklasse van de autosport terugkeert naar Zandvoort? Absoluut. In die periode is er vooral vreugde geweest over het feit, maar weinigen stonden stil bij het idee dat er nog behoorlijk wat voorbereidingen getroffen moesten worden om het feest daadwerkelijk door te laten gaan. Vandaag volgt hierover eindelijk meer duidelijkheid.

In de podcast The Road to Zandvoort, een nieuw programma van BNR, heeft Jan Lammers vanmiddag verteld dat de werkzaamheden aan het circuit nog deze maand van start zullen gaan. Aanvankelijk had de organisatie november genoemd als startdatum voor de aanpassingen, maar deze is nu aanzienlijk naar voren geschoven.

Lammer vertelt in de podcast het volgende: “Het hele verhaal zal vanaf de derde of vierde week september gaan beginnen. Eerst natuurlijk de grove werkzaamheden. Zodra die gedaan zijn, dan krijg je natuurlijk de ‘finishing touch’ en de puntjes op de i zetten.”

De plannen die als basis voor de aanpassingen worden gebruikt, zijn niet ontwikkeld door F1-huisarchitect Hermann Tilke, maar door Dromo Circuit Design. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren o.a. gewerkt aan Formule 1-circuits als Silverstone, Sepang, Imola, evenals het MotoGP-circuit Mugello.

In de nieuwe BNR-podcast The Road to Zandvoort nemen Meindert Schut en ‘Autoblog’s very own’, Wouter Karssen, de ontwikkelingen rondom de terugkeer van de Grand Prix van Nederland op het Circuit Zandvoort onder de loep. In de nieuwe serie zullen wekelijks allerhande gasten te horen zijn over het spektakel dat aankomende mei wordt georganiseerd.

Meer weten? Klik dan HIER voor het volledige fragment uit de podcast van BNR.12 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Jaja want alle vergunningen zijn rond zeker… ik geloof er niets van.
Baal nu al dat ik niet vaker naar het oude Zandvoort ben gegaan.
@8cylinder: Ga je toch lekker dit weekend. Ouder Zandfoort ga je niet vinden. Is echt de moeite waard!
@fmgarcia: inderdaad, met Historic GP dit weekend, vaker meegemaakt, aanrader hoor
@hhitalia: Zeker. Ik ben dit weekend ook van de partij. Echt genieten.
@e38ossie: Ik ben nu onderweg. Lekker b&b met de kinderen en oude goud te zien rijden 👍
Stikstof geen issue? Als een vlieg een ruft laat gaat een vergunning al niet door op dit moment.. zal wel vergunningvrij zijn of er wordt een ambtelijk oogje dichtgeknepen.
Waarom toch altijd dat cynisme wanneer het over Zandvoort gaat, ik kom er al sinds de jaren zeventig en ik heb alleen maar mooie herinneringen aan het circuit, ook tijdens de 15 jaar dat ik baan commissaris was,laten we blij zijn dat de hele boel een flinke upgrade krijgt.
@toniominestrone: Precies.
@hetzwartesaabvandefamilie: Hè hè, er zijn gelukkig ook nog mensen die er wel positief tegenaan kijken. Het valt de laatste tijd wel op hoe op voorhand nieuwe ontwikkelingen worden afgezeken. Een beetje toejuichen af en toe kan ook geen kwaad.
Lekker bezig.
Jullie moeten er allen nog even Lammers van maken ipv Lammer 😉

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).