Aanschouw deze fabrieksverse Lamborghini Diablo VT

Auteur: , 36 Reacties

Je wil 'm kopen, maar je bent te laat.

De Lamborghini Diablo is een icoon. Één van de posterauto’s uit mijn jeugd, al moet ik eerlijk bekennen dat de Ferrari F40 en Dodge Viper meer ruimte op mijn slaapkamermuren in beslag namen. Maar dat neemt niet weg dat ik altijd een zwak heb gehad voor dit beest uit Sant’Agata Bolognese.

En nu is er één te koop die de stoutste verwachtingen overtreft. Één van de laatste van krap 2900 gebouwde Diablo’s, in misschien wel de lekkerste specificatie: de VT 6.0 SE. Dat betekent 550 pk die verdeeld werden over vier wielen, in plaats van die levensgevaarlijke SV met achterwielaandrijving. Er werden er slechts 42 van gemaakt, waarvan 21 in deze kleur: Marrone Eklipsis. Het interieur is uitgevoerd in bruin leer met titanium afwerking.

Van de 42 gebouwde exemplaren is dit nummer 40. En hij is bewaard gebleven in de staat waarin hij de fabriek verlaten heeft. Kakelvers. Maagdelijk. Slechts 14 mijlen (20 kilometer) op de klok en volledig geconserveerd. RM Sotheby’s verwachtte tussen de $300.000 en $350.000 dollar op te kunnen strijken, het werd net een beetje meer: $412.000 dollar betaalde de nieuwe eigenaar. Als wij het geld hadden gehad, hadden we deze man overboden. Jij ook?36 reacties

Tering, wat een goede investering.
Geen geld.

Hoop dat de Murcie meer in prijs gaat stijgen
@ff40: Ik helemaal niet. Die “klassieker” bubbel is funest voor de liefhebbers met een kleinere portomonnaie. Van mij mag al die tering zooi weer terug naar hoe het 10 jaar terug was. Een oude jaren 60/70 Ferrari met wat werk? 20K A.U.B. Dat waren goede tijden voor de liefhebbers.
@kilum: Precies! Dit is toch gewoon zonde, 20 km met zo’n auto in al die jaren. Puur gekocht als investering. Mocht ik het geld hebben om een dergelijke auto aan te schaffen reed ik er direct de wereld mee rond. Gewoon direct 10.000km in de eerste maand erop knallen, dan pas is ie het geld waard in mijn ogen!
Jazeker. Vind het bedrag nog zelfs relatief gezien meevallen.
Koopje voor de nieuwe eigenaar. Die gaat heus niet goedkoper worden.
Wat…een…beauty!
Schoonheid eerste klas, zeker met deze kleurencombinatie. Prachtige machine.
Prachtig, de Diablo is en blijft mijn favoriete Lambo. Zeker het SV model was als kleuter zijnde mijn absolute droomauto, samen met de Ferrari F40.
Fantastisch om te zien in deze samenstelling van kleuren! Het feit dat de koplampen van een Nissan 300ZX komen (letterlijk die units, zelfs naam staat er op) laten we even buitem beschouwing ;)
@rike: dat vond Mitsubishi indertijd een eer. Daarom staat hun logo er nog op.
Wat een fantastische kleur! Diablo is toch wel mijn favoriete lamborghini, het liefst nog wel in het geel.
Toch wel een van de fraaiste Lambo’s ooit gemaakt vind ik.
Een van de mooiste lambo’s ooit in VT vorm
Beter als dit ga je ze niet vinden…. Heeft deze nu het zelfde stuur als de Murcielago?
Fantastische auto! Maar komt die knop voor de verstelbare spiegels op foto 20 nou rechtstreeks bij Opel uit de schappen?
@sidney: goed mogelijk. De achterlichten werden zelfs door veel caravan bouwers gebruikt in de jaren 90. Zelf de eerste generatie zonda had deze lichten.
@boomhauwer: daar kwamen die achterlichten mij dus bekend van voor!
Qua de vraag in de laatste zin : nee. Maar dat neemt niet weg, dat ’t wel een heule mooie auto is.
Vind die kleur maar niks. Strontbruin.
@9114life: heb je ook hele mooie 911jes in hoor
@drdre1: correct. Op een oudere 911 vind ik dat beter passen. Lambo’s zie ik liever in fellere kleuren. Maar he smaak he
Ik zou hem graag hebben, maar dan alleen als ik zo rijk zou zijn dat ik hem niet alleen als investeringsobject zou kopen.

Je vraagt wat ik hiermee bedoel?

Nou, bij deze Lambo 50.000 km erbij zetten betekent met de huidige stand waarschijnlijk een waardedaling. Ik zou dus zo rijk moeten zijn dat ik hem a) kan kopen en b) er mee kan rijden zoveel ik wil omdat ik totaal schijt heb aan de daling van de waarde door het gebruik.

Stiekem hoop ik dat de huidige eigenaar dit doet en er niet een trailerqueen van maakt omdat het eigenlijk alleen een investeringsobject is.
@tenaci: Amen ! ;)
Ik had posters van Pamela A. en Carmen E. aan mn muur hangen. Ieder zn ding zeg maar
@kenner: ik had ooit een Ferrari 308 GTB aan de muur hangen, maar die heeft uiteindelijk plaats moeten maken voor de Spice G’s, Pamela A en onze eigen Angela S idd 😊

Tegenwoordig hangt er een Bartholomeus van der H trouwens, smaak verandert met de jaren
@gulli: bartholomeus van der h….. 😂😂😂
Niet onmiddelijk met favoriete merk maar deze is erg lekker! Heel erg lekker.
Ik vind deze 10x gaver dan die Enzo die laatst voor 10x dit bedrag is geveild. Ergens gaat er iets mis (kan zomaar bij mij zijn hoor)
Dat de koplampen van een 300z komen wist ik, maar dat het stuur van een lancer evo komt nog niet.
@tommy_gogh: Om precies te zijn komt het stuur van Momo, zowel Lamborghini als Mitsubishi kozen voor hetzelfde design.
@sidney: die schakelaar had ik zowel in m’n Opel Astra als m’n Saab 9-3 uit 2001 Heel deftig toch ;-)
@paul944turbo: Wat is er deftig aan een Opel en/of Saab? Zijn echt merken die veel te weinig innoveren waardoor we moeten kiezen uit andere auto merken imho.
@barry355gtb: Sarcasme is niet zo jou ding hè?
Anders zet je hem even in een donkere kelder voor de fotosessie…?
helemaal niets

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).