AB-lezer bewijst autoliefhebber een laatste dienst

Auteur: , 21 Reacties

Een laatste eerbetoon.

Vandaag een verhaal over autoliefhebbers. Het gaat om Thom, misschien jullie wel bekend als @corsapower op Autoblog. Hij is sinds 2006 werkzaam bij een carrosserie-specialist in Winterswijk. Het is een specialist in rouwvervoer. We hebben al enkele malen aandacht gegeven aan de bijzondere creaties van dit bedrijf, zo maakte men rouwauto’s op basis van de Tesla Model S, maar ook deze Mercedes-Benz GLS63 AMG. Sinds 1995 is Thom goed bevriend met Steffan. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun opleiding Autotechniek.

Thom is uiteindelijk bij Carrosseriebedrijf Huiskamp belandt en Steffan heeft met zijn ouders (Rinie en Yvonne) het Motorhotel Meddo opgestart. Dat is een hotel met 20 kamers, speciaal gericht op motorrijder, fietser en wandelaar die de Achterhoek wil verkennen. In 2014 kocht Rinie zijn Dodge Ram. Het was zijn trots op wielen. Zoals een ware petrolhead was hij helemaal gek met zijn auto. Daar kwam abrupt een einde aan, want Rinie kreeg te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Ook mocht hij per direct niet meer autorijden. De Dodge werd te koop aangeboden, want het was voor Rinie ondraaglijk om wél de auto te hebben staan, maar er níet mee te mogen rijden.

Afgelopen maandag 10 september is Rinie na een kort ziekbed overleden. Zijn allerlaatste wens was dat hij een Dodge RAM als rouwauto zou hebben. De zoon van Rinie, Steffan, nam contact op met Thom met de vraag: “Is dat mogelijk? Gaat dat lukken in deze korte tijd?”. Thom hoefde er niet lang over na te denken. Naar zijn mening zijn laatste wensen er om vervulling te gaan.

Een bekende van Rinie bood zijn Dodge te leen aan als vervanger voor de reeds verkochte Dodge van Rinie. Afgelopen zaterdag hebben ze bij het bedrijf waar Thom werkt de auto onder handen genomen. Samen met Steffan, collega’s en vrienden hebben ze alle middelen en support gekregen om de laatste wens van Rinie te verwezenlijken. Het was een bijzondere ervaring om te zien hoe uit de meest onverwachte hoeken hulp werd aangeboden om dit te realiseren.

Vanuit het Motorhotel was er al een framewerk om gestrande motoren te kunnen vervoeren. Dit onderstel is gebruikt en op de Dodge gezet. Vanuit het carrosseriebedrijf was er nog een vloer aanwezig die erop gemonteerd kon worden. De laadbak is daaropvolgend keurig afgewerkt zodat de bloemstukken geplaatst konden worden. De Dodge werd ook voorzien van vlaggenstokken op de voorschermen. Het is toegestaan om van alles rouwvervoer te maken: een motor, bakfiets, aanhanger of dus een gigantische Dodge RAM.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gecondoleerd voor iedereen die hem kende en familie en vrienden.
Wat een prachtige conversie, en minstens zo mooi respect voor de wens van de overledene. Men kan alleen maar dromen van zulke prachtmensen om zich heen wanneer het einde nadert.
Gaaf gedaan!!
Mooi. Gewoon mooi.
Wat fantastisch gedaan jongens! Heel bijzonder.
Mooi verhaal en een nog mooier gebaar! Wellicht zijn er meer mensen in geïnteresseerd om op deze manier naar hun laatste rustplaats te worden vervoerd en geeft Rinie zijn wens dalijk de mogelijkheid om meer mensen hun laatste wens te laten vervullen.
Huiskamp, mooi bedrijf mooie mensen, dat bewijst dit verhaal maar weer!
Een bakfiets lijkt me wel wat… M’n broer als chauffeur en dan een begraafplaats bovenop de berg! Kom maar door met die speech!!!

Maar zonder gekheid: dit soort dingen zijn fantastisch! Supermooi dat iedereen hier aan mee wilt werken!
@cloverleaf: Haha, je hebt m’n dag gemaakt!
De aanleiding is uiteraard triest, maar het resultaat mag er wezen. Knap dat zo’n ombouw zo retesnel kan, en nog mooier dat Rinie’s laatste wens niet verloren gaat! Chapeau Tom, collega’s en alle anderen die hebben geholpen!
Mooi initiatief hoor! Mooi dat je zo iemand de laatste eer kunt bewijzen.
wat een sneu verhaal :'(
@jantje_555: ik werd hier ook wel ff stil van…

Mijn condoleance aan de nabestaanden. En mijn respect voor hen die deze laatste wens ten uitvoer wisten te brengen.
Respect voor de hulp
Dat is nog eens een waardig afscheid! Prachtig verhaal, van een trieste gebeurtenis
Erg mooi! En wat een gave bak, ik snap Rinie wel. Sterkte aan een ieder in zijn omgeving.
Gecondoleerd. Ik vind het heel mooi om te zien hoe snel jullie èèn van zijn laatste wensen in vervulling hebben laten gaan. Hulde en sterkte voor alle nabestaanden.
Ik vind dit heel hartverwarmend dat er zoveel inzet is om een laatste wens waar te maken.
Ik kom uit Meddo, Huiskamp, Motor Hotel Meddo, Steffan en de Ram zijn mij dsn ook wel bekend. Sneu verhaal inderdaad. Mooi dat dit gelukt is door Huiskamp! Topbedrijf!
Respect en gecondoleerd, mooi gebaar en sterkte voor de nabestaanden
Bedankt voor alle mooie reacties!! Doet ons goed. De ombouw wordt as week al weer ingezet voor een andere uitvaart. Mooi dat we er meer mensen mee van dienst kunnen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).