Abarth 595: Italiaans herrieschoppen vanaf 23 mille

Auteur: , 12 Reacties

De gele banaan oogt lekker fel.

Abarth 595

Abarth heeft de nieuwe Abarth 595 meegenomen op basis van de opgefriste Fiat 500. Zoals ‘ie in Parijs staat wil je hem hebben. Een felle kleur in combinatie met zwarte accenten. In vergelijking met zijn voorganger is de nieuwe 595 een tikkeltje agressiever. Dit is dankzij een scherp gesneden bumperpartij en guitige vier uitlaten.

Het model wordt leverbaar als 595, 595 Turismo of als 595 Competizione. Qua vermogen kun je kiezen voor 145, 165 of 180 pk. Door de mechanische sper aan te vinken op de optielijst (Pack Performance, 3.070 euro) is de Italiaanse hatch een absolute funcar.

In een gele kleur is de 595 misschien wel het leukst. Er staat ook een two-tone cabrio op de Franse beursvloer. De 595 is er vanaf 23.510 euro. Met een prijs van 35.895 euro is de 595 Competizione Cabrio de duurste variant.12 reacties

Die vrouw valt bijna om op foto 11
@banaan7:
Je hebt gelijk. Maar waarom? ’t is nu niet echt als gevolg van een groot bos hout voor de deur.
Het Abarth mysterie 2016 !
Renault Twingo GT, Clio RS 16 en nu de 500 Abarth. Wat een goed nieuws allemaal! Erg leuke auto ook deze 500. Die gele is inderdaad mooi. Two-tone hoeft voor mij niet zo, maar als je dat doet, doe dan een geel/rode net als het Abarth logo.
@henkp1:
Of toch gewoon een witte.
Of – historisch correct – een muisgrijs Abarthje.
Gaaf! Als Abarth nou ook nog met een 500X en Tipo zou komen zou dat wel erg leuk zijn. Maar twee modellen is wel erg karig.
Lekker bommetje en zeer lekker zo in het geel!
mrb via Android app
Oftewel, ben de 595 competizione niet cabrio. Bespaard een paar euro’s en is lekkerder. Ik vind het nog steeds jammer dat daar vlakje in de achterlichten in carrosseriekleur is.
Lekker kleurtje maar veel geld voor zo een gebakje
Die 4 uitlaten waren en zijn optioneel tegen een meerprijs. Die cabrio heeft de standaard pijpen.
Lekker bommetje weer hoor en wat zal dit een fun bieden. Ik heb eens in een Abarth mogen sturen en qua fun komen er niet veel auto’s in de buurt. Stuurt fel, klinkt nog best lekker, ligt lekker in de bochten. Doet FIAT best leuk.
Echt helemaal niks mis mee. Zeker niet in deze dikke gele kleur. Maar ik zou toch een knappe gebruikte Punto Abarth zoeken.
Model is alweer bijna 10 jaar in productie. Ik zou voor dit geld zeker voor 1 van de concurrenten gaan van een nieuwere lichting in plaats van het zoveelste ‘speciale’pakketje op deze 500.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).