Abarth 695 Rivale is een sexy bommetje

Auteur: , 11 Reacties

En het ding heeft ook nog iets met boten te maken.

Om te vieren dat botenmerk Riva dit jaar alweer 175 kaarsjes uitblaast heeft Abarth een speciale versie van de 695 op de markt gebracht. Deze Rivale is gelimiteerd leverbaar met vast of open dak en de meest in het oog springende feature is natuurlijk de two-tone lak in de kleuren Riva Sera Blue en Shark Grey. Die twee tinten worden afgetopt met een aquamarine streepje.

Verder krijgen de deurgrepen en andere details een satin chrome finish. De 1.4 onder de kap levert 180 pk bij 250 Nm, op een gewicht van 1.045 kg. Daarmee is een topsnelheid van 225 km/u mogelijk en de 0-100 km/u sprint zit er in 6,7 seconden op. Hoe zo’n rappe Fiat 500 rijdt check je overigens in onze rijtest.

Het interieur wordt aangekleed met carbon en blauwe bekleding. Het dashboard wordt desgewenst verfraaid met mahoniehout en voor de link met bootjes wordt een handgeschreven typeplaat met een tekst naar keuze op de Abarth geschroefd. Naast de Rivale komt er ook een Rivale 175 Anniversary die in nóg kleinere oplage wordt gebouwd. Deze versie krijgt onder meer andere velgen, logo’s en en voorstoelen die worden opgetuigd met zwart en blauw leder.11 reacties

Riva, toppunt van luxe. En zelfs na 175 weet een tuner je te naam te koppelen aan een van de goedkoopste auto’s die het concern verkoopt…
@gekketurbo: wat je gelijk hebt zoveel pk’s in een fiat met drie sterren NCAP, een rijdende bodybag. Naar mijn mening italiaanse humor op 4 wielen en heeft totaal niets de temaken met het echte classy botenmerk Riva eerder een belediging het duurste aan dat koekblik is de Akrapovic uitlaat ( die roest tenminste niet)
@unidentified: tja, als je niet weet waar je het over hebt, dan kun je beter je mond houden……
@gekketurbo: bootje voor de man.. fiatje om de vrouw tevreden te houden? :p
Hmmm en dan geen 695 pk?

Nee erg leuk autootje, en zal vast wel leuk rijden!
225km/h in een 500, dat is ballen hebben!
@dutchdriftking: of een wil om voortijdig te overlijden
@dutchdriftking: 237 uit onze competizione
Eigenlijk veel lol gehad met de 595 esse esse.
Helaas hebben onze ‘kenners’ daar een andere mening over.
Maar een goed gechipte twin-air rijdt al als een Ducati met vier wielen en wordt de gemiddelde sterveling gewoon bang in een biposto, maar ja, die verrekte ‘ kenners ‘ hier hè.
Rijden zelf Gazelle of Union.
@desjonnies:
Denk aan je hart, denk aan je hart!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).