ABT lanceert unieke RS6+ Nogaro Edition

Auteur: , 23 Reacties

Is dit dan de laatste RS6 C7 waaraan zij zich zullen vergrijpen?

Voor een bedrijf van zijn formaat maakt ABT bijster weinig one-off modellen. Van de RS6+, bijvoorbeeld, hebben ze slechts eenmaal eerder een unieke uitvoering gemaakt, speciaal voor Jon Olsson. Nu de nieuwe Audi A6 (C8) alweer een tijd op de markt is, komt de huidige generatie van de RS6 (C7) alsmaar dichterbij zijn einde. Om de meest succesvolle RS6 nog een laatste keer te eren, heeft ABT deze week een unieke RS6+ Nogaro Edition gemaakt.

Het is een enigszins merkwaardige stap, want de originele Nogaro Edition op basis van de huidige RS6 is ook al door ABT geprepareerd. Sterker: speciaal voor de uitzwaai-editie van de RS6 klopte Audi aan bij zijn huistuner. De Nogaro Edition, die zijn leven begon als een simpele RS6 Performance, kreeg dankij ABT’s geknutsel aan de ECU liefst 705 pk tot zijn beschikking. Audi produceerde in totaal 150 exemplaren van het model.

Dat zijn er 149 meer dan er van dit unieke model gemaakt zullen worden. Behalve het feit dat deze one-off vele malen zeldzamer is dan de originele Nogaro Edition, heeft de auto ook meer vermogen in huis. ABT heeft de kraan nog iets verder opengedraaid en besloot pas te stoppen bij 735 pk. Daarnaast is ook het koppel toegenomen naar 920 Nm. In de praktijk wordt de auto er niet sneller van, want de topsnelheid blijft met 320 km/u hetzelfde. De auto schiet in 3,3 seconden naar de 100 km/u. Wel geniet ABT’s huzarenstuk een aantal nieuwe carbon onderdelen, om de auto nog iets agressiever voor de dag te laten komen. Ook zijn de velgen gegroeid van 21 naar 22″.23 reacties

Voor wanneer je nog net iets extra moet compenseren
Wat een lelijk apparaat. Voor wagens in deze prijsklasse ziet dit er waarschijnlijk het goedkoopst uit.
Wat is ABT toch een heerlijk bedrijf. Door hen kan je de RS6 deze winter ook als sneeuwschuiver gebruiken!
Geven ze er ook kookles bij?

Want buiten de deur eten moet geen pretje zijn als je zo’n wagen hebt.

Bij de parking van de McDonalds wordt je finaal uitgelachen en weggehoond.

En bij De Librije hoef je evenmin aan te komen met dit ding. Ik denk dat Johnny de Boer je hoogstpersoonlijk met zijn koksmes van het erf afjaagt.
@moveyourmind: Je zou in theorie je hamburger of hooi-gerookte duif ook gewoon kunnen betalen, dan maakt het beide bedrijven echt niet meer uit met welke auto je komt….

Ik weet het, rare gedachte…
@moveyourmind: Waarom word je met dit beest uitgelachen en weggehoond bij de McD precies?
@skinnybmw: ja dat vraag ik me ook af, ik vind hem echt retedik. Dus als ik em zou hebben zou ik de enige zijn die iemand uitlacht
@skinnybmw: Vind het maar een lelijk ding met die kermis die Abt er op geschroefd heeft. Alleen al die blauwe velgringen. Ze hadden zich beter kunnen beperken tot de techniek en er een echte sleeper van kunnen maken.
@moveyourmind: Volgens mij word je bij de McDonald’s juist met spandoeken onthaald door de lokale handjeugd.
Ik heb mezelf niet zo hoog zitten als de lui hierboven. Heerlijk apparaat, beetje lijn van de oude RS2. Veule malen beter dan dat dooie grijs. Zet maar neer hoor!!
@davelepeef: mee eens. Alleen dat zwarte glas vind ik niets en zwarte velgen zijn ook nooit mooi. Voor de rest is dit een gave samenstelling.
@cpp1: in de juiste samenstelling kan zelfs een audi leuk zijn. Jammer dat de kopers dat helaas niet snappen. Altijd die zwarte velgen en grijze/witte/zwarte lak aanvinken.
@davelepeef: ook mee eens. ik vind hem heerlijk zo. juiste kleur en ik vind al dat extra carbon juist wel mooi. smaken verschillen gelukkig.
Het wordt er niet beter op
@ikschrijfookoverautos: op foto 2 staat toch 1/50… dus mss wat meer modellen?
@michiel1: foto 15 staat 150
@graafke: klopt, maar dan is het helemaal een raar verhaal toch….
@michiel1: er zijn denk ik 150 nogaro modellen van de Audi en abt past er 50 van aan ofzo?
Kleur is geweldig maar dat roostertje achter de wielkast kan echt niet
@schuiftrompet: dan haal je die er toch af.
Tijdloze elegantie.
Kijk eens naar foto 6 en vergelijk dat met de abt RS6 van vroeger. Vroeger was het een A6 met zilveren spiegels en wat breder en ovale uitlaten die aan de dempers vastzaten. Nu is het een schreeuwerige Tupperware bak. Hij is heel bruut zeker waar. Maar zou het cooler vinden als ie eruit zag als een ingetogen A6 en 700pk had

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).