ABT maakt de ideale auto voor Bob de Rooij

Auteur: , 34 Reacties

Hallo boppers!

Misschien is deze auto wel de grootst rijdende middelvinger die je op dit moment tegen kunt komen. We hebben het over deze zwarte ABT Audi SQ8. De auto is een combinatie van alles wat fout, politiek incorrect en schadelijk is. Toch ziet het eindresultaat er niet verkeerd uit. Ook de specificaties mogen er zijn.

Je hebt fout, bijzonder fout, Filmpje van Paul de Leeuw, fouter, het verzamelde werk van 2 Unlimited, foutst en dan deze auto. Want in de ABT SQ8 kun je alle foute hokjes aanvinken. Is het een SUV? Yes. Betreft het de coupé-variant? Reken maar. Een V8 Diesel? Maar natuurlijk. Dan is deze mix van foute ingrediënten ook nog eens getuned.

ABT Audi SQ8 TDI '19

De 4.0 TDI was natuurlijk al geen stakker. In standaardvorm levert deze motor namelijk 435 pk en 900 Nm. Maar bij ABT Sportsline zagen ze dat het blok nog wat reserves had. Het resultaat is 510 pk! Daarmee is de 0-100 km/u sprint 0,2 seconden sneller achter de rug. Dat duurt na de ECU-kuur namelijk 4,6 seconden.

ABT Audi SQ8 TDI '19

Het onderstel wordt aangepast middels het ABT Level Control, waarmee de SQ8 6,5 centimeter dichter op de grond komt te liggen. Uiteraard kun je ook enorme velgen krijgen. Omdat Audi af-fabriek al enorme jetsers monteert, moet ABT zijn best doen om erover heen te gaan. Dat is gelukt: je kan kiezen uit 22″ of zelfs 23″ inch velgen. Verder kun je de SQ8 uit rusten met een lekker dik aangezette bodykit, skirts en achterspoiler.34 reacties

Ik vind hem geweldig.
@dijan: Voorspelbaar. Wil je m’n gebruikersnaam hebben?
@dijan: ik niet
Zo’n gedrocht kopen enkel om een rijdend middelvinger statement te maken.
Get a life.
@harrie: denk dat de mensen die zo’n auto kopen een prima leven hebben en die middelvinger is voor mensen zoals jij die zonder enige reden de eigenaar bekritiseren over hun keuze. Live and let live.
@sjeemsbond: als ze hard genoeg knallen met dit monster wordt ’t vanzelf ‘live and let die’.
@hotze: ik kan dit niet lezen zonder Paul McCartney te horen
@dappers: ik hoor Axl…
@harrie: dat @willeme deze auto als een opgestoken middelvinger bestempelt, zegt meer iets over hem dan over de auto of de bestuurder ervan…
@vroaaaaaaaaaar:
Zijn er andere redenen om dit hok te kopen dan?
@harrie: je vraag is tegelijk je antwoord. Naar jouw mening is het een lelijk hok, dus geen opgestoken middelvinger want jij zou er nog niet dood in gevonden willen worden, right?
@harrie: Jawel, de basis is een Audi, dat is dus ruimschoots in orde.
@vroaaaaaaaaaar: Ja, het zegt dat @willeme duidelijk geen bril nodig heeft en de kopers ervan vermoedelijk stiekem toch wel….
@dawwg: Willeme heeft geen bril nodig om te zien dat dit een “opgestoken middelvinger” is van koper, maar de koper zelf ziet dat niet zonder bril? Volgens mij snap je het niet.
@harrie: heeft @sjeemsbond je wel even goed te pakken🤭
@momo:
Ach, die kudootjes voor hem zijn van hetzelfde publiek wat hier normaal ‘heerlijk zo’n rijdende middelvinger’ schrijft.
Weten ze zelf ook wel.
Ik zou er grote stikker van een middelvinger op de achteruit plakken, lijkt me prachtig @harrie:
Gewoon, omdat het kan.
Leuk dat ze geen enkele foto echt recht van de zijkant hebben. Dan is dit soort auto op zijn lelijkst. Ze hebben expres alleen maar zijkant foto’s onder een flinke hoek.
@grasvreter: waar je zoal op let 😉 In vergelijk met de gedrochten van BMW en Merc is deze wmb bijzonder fraai. Net als broer Cayenne Coupé overigens.
@grasvreter: Gelukkig maar, hij doet nu al pijn aan de ogen…
Niks met suv’s, maar dit is blubberdik.
Doelgroep: Russische maffia
Gek genoeg passen die velgen er echt heel mooi onder
Noem mij maar Bob, ik vind ‘m super dik.
Het is niet de dikste middelvinger. Daarvoor moeten ze de 6.0 V12 TDI uit de Q7 even opnieuw in productie nemen. Die VAG mensen zien toch brood in diesels ineens? Pak dan ook gelijk de dikste diesel die er is.
@720s: deze is zoveel sneller als die oude v12, niet te vergelijken… dat was vroeger zijn nu andere tijden.
@thomasthomas: dat durf ik te betwijfelen, misschien ietsje sneller naar 100 maar voor de rest ?
de v12 had meer vermogen en meer koppel
@bpc: de 6.0 V12 TDI had 500pk en 1000nm koppel. Deze ABT versie 510 pk en 970nm (laatste getal even opgezocht want staat niet in het artikel) Dus iets minder vermogen maar wel wat meer koppel. Ben benieuwd hoe het zich zou verhouden als ze die motor er in zouden leggen. Een V12 zal zwaarder zijn dus ik denk wel dat de nieuwe sneller is.
Erg prettige bolide lijkt mij.
Bob de Rooij gaat met deze óók brommerpech krijgen, het is wel een Audi, he!
@stupendo: Annie de Rooij reed brommer, Bob niet…. 😉
Goed voor het zuiveren van de lucht van fijnstof. Mooie velgen
In Belgie als lichte vracht. Wel eerst flink sparen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).