AC Schnitzer voegt nieuw automerk toe aan portfolio

Auteur: , 14 Reacties

De Duitse tuner doet nu ook dingen met Jaaaaags.

In een competitieve wereld is vernieuwing noodzakelijk. AC Schnitzer kennen we natuurlijk als dé tuner op het gebied van BMW’s, maar het merk houdt zich tevens bezig met MINI en Land Rover. Het was dan ook eigenlijk een kwestie van tijd dat de Duitsers zich zouden gaan vergrijpen aan Jaguars, dat onder het concern van Jaguar Land Rover valt.

De specialisten uit Aachen hebben de F-Pace (rijtest) uitgekozen als debuutmodel. De SUV kreeg een nieuw uitlaatsysteem aangemeten dat zes verschillende modi kent. Middels een afstandsbediening kan de sound worden aangepast. Er kan gekozen worden voor zwarte of chrome uitlaatsierstukken.

Daarnaast pakte AC Schnitzer de ophanging van de F-Pace aan. De Brit staat voor 20 mm lager en achter is dat 25 mm. Verder heeft de SUV een front- en achterspoiler aangemeten gekregen en rolt de F-Pace op schoenen met een formaat van 22-inch.

Al met al een fijn kitje. De F-Pace door AC Schnitzer is een stapje sportiever dan het reguliere model en bewijst dat tuning, met uitzondering van de vier schoorstenen, niet altijd overdreven hoeft te zijn.14 reacties

Ik vind het uitlaatsysteem wel een toevoeging, die originele minipijpjes staan niet echt mooi. Dit geeft net wat meer swung. De rest vind ik erg goedkoop ogen, dat zou ik achterwege laten.
@E34M5Touring: Helemaal mee eens. Ik weet niet wat ze gerookt hebben toen de uitlaatjes werden ontworpen, maar de originele pijpjes zijn zo armoedig.

De rest is idd niet nodig. Vooral de vleugel op de vleugel aan de achterkant.
@E34M5Touring: maar verlaging en jetsers van velgen toch wel? Spoilerwerk doet inderdaad afbreuk aan de strakheid van de auto.
@vroaaar: eens, de velgen misstaan niet en standaard staat de F-Pace vooral aan de achterkant te hoog
@vroaaar: Maatje van me heeft die Intro edition. Met 22inch en sportonderstel. Dat vind ik sportief genoeg. Die pijpjes irriteren me meer.
Maakt niet uit wat je doet met zo’n SUV, een terreinwagen zal het niet worden. Mooi dus ook niet.
OT: who the fish heeft die spoiler achter bedacht… dat heeft nut als je auto geen 3 ton weegt EN hard wil gaan. Geen van deze groepen past deze binnen…
@peug206: die spoilerstapel is inderdaad wel een uitvinding. Voor de rest is het helemaal het standaard recept, grote wielen, aanplak plastic und viel Auspuffendrohre.
Het lijkt wel een porschefront zo!
mrb via Android app
Ziet er best goed uit! Alleen die plak-spoiler ziet er raarrr uit. Heeft een beetje een spoiler op spoiler gevoel.
We put a spoiler on your spoiler!
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/236/249/8b0.jpg
@zarknark: spoiler alert !!!!! :-)))))))))
Eerlijk is eerlijk, maar deze velgen passen de auto echt prima!
Beetje knakentuning. Je hoeft niet echt AC schnitzer te heten om een zet wanstaltige velgen onder een jaaag te zetten.
Een fatsoenlijke shooting was niet meer in het budget zo te zien… 👀

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).