Acura Precision Concept is een lekkerbekje

Auteur: , 14 Reacties

Gewoon lekker plaatjes kijken, want deze fijne conceptcar gaat voor productie nog flink afgezwakt worden en wij krijgen hem sowieso niet.

Acura is het sportieve luxemerk van Honda in de Verenigde Staten en anders dan Lexus en Infiniti hoef je Acura niet binnen afzienbare tijd in Europa te verwachten. Niet dat we het helemaal zonder Acura’s hoeven te doen overigens, zo werd ‘onze’ Accord in de VS als Acura TSX verkocht, terwijl de Amerikaanse Accord een stukje suffer was.

Terug naar de Precision Concept, die vandaag in Detroit onthuld is. Deze is niet zozeer de voorbode van een specifiek nieuw model, maar is vooral een hint naar de designtaal die de toekomstige wagens van het merk zullen sieren. De nadruk zal weer wat meer op sportiviteit komen te liggen en iets minder op luxe. Ook de Honda NSX zal, net zoals zijn voorganger, in de States verkocht worden als Acura.14 reacties

Ben er niet weg van, hij klopt niet erg vanaf opzij gezien
@koenigsegggone1: ik vind hem juist een dik zijaanzicht hebben,, meningen;)
Leuk voor voetgangers zo’n neus
@carshotsnl: ik koop geen auto om carmageddon meer te spelen.
Voetgangers moeten gewoon uitkijken.
Ik ben er niet heel gek op.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik vind het eerlijk gezegd een beetje een simpel concept. Met zoiets kwam lexus 5 jaar geleden al. Het is niet iets echt nieuws vind ik.
@clarkson: Lexus. Dat was ook het eerste waar ik aan dacht, toen ik dat lijnenspel zag.
De lijnen zijn best mooi, hoewel het natuurlijk nogal een abstract concept is.

De huidige Acura lijn en dan vooral de Sedan’s vind ik erg geslaagd. Ook is de 2016 Honda Accord een mooie auto. Maarrrr speciaal voor Nederland leveren ze uitsluitend lelijke modellen? Toegegeven de 2015 Civic Hatch heb ik nog niet in normale trim gezien, maar de type R valt mij niet in de smaak.
Wat een grijns.. Ik word er nog vrolijk van! :-) Maar nee, dank je wel
Net zo’n auto die je in GTA vind. Niet mooi.
Best mooi. Om alleen in Amerikaanse films te zien.
Een potentiële A7-concurrent? Mooi, al die hoekige lijnen. De voorkant is echter wel wat mooier dan de achterkant IMO. Anyway, hopelijk is dit inderdaad een voorbode van Acura’s nieuwe designrichting. Ziet er strak uit.
Vreselijk mislukt ding. Typisch design van tegenwoordig; zoveel lijnen door mekaar dat t lijkt alsof dat ding stevig gecrasht is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).