AJP Design maakt een Evoque XL van je RR Sport

Auteur: , 4 Reacties

De tuner heeft het namelijk niet bij een bodykitje en een paar flinke putdeksels gelaten.

Nee, AJP deelt met hun ‘Range Rover RS Sport Coupe’ een flinke knipoog uit naar de originele Range Rover die ook twee deuren minder had dan de huidige versie(s). En eerlijk is eerlijk: zeker in combinatie met de rode lak staat het ‘em best wel goed! Over de vraag of-ie mooier is dan een Evoque valt uiteraard te twisten maar de proporties van de RR Sport worden in elk geval niet compleet naar de mallemoer geholpen door de driedeurs-configuratie.

AJP Design is naast de voor de hand liggende aanpassingen aan het exterieur (spoilertje hier, velgje daar) ook van plan om het interieur een oppoetsbeurtje te geven met Italiaans nappaleer. Bovendien wordt de spoorbreedte van de Range Rover verbreed en krijgt-ie een aangepaste uitlaat. De RS Sport Coupe wordt in december leverbaar met zowel de 5-liter V8 als de 3-liter diesel, maar vooralsnog is de tuner van plan er slechts 25 van te bouwen.4 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Op zich leuk dat ze hem 3-deurs hebben gemaakt, refereert inderdaad keurig aan de originele Range Rover. De dikke bumpers niet. Evenals de verlaging. En de velgen zijn veel te groot, daar maken ze in Almere-Hout nog gewoon een rotonde van.

Waarom niet echt de klassieke lijn doortrekken. Een supercomfortabele 3-deurs op basis van de échte Range Rover, die door elk terrein heen kan, en als enige luxe lederen bekleding, een airco en navi. En het daarbij laten. kleine (stalen?) wielen met flinke banden, behoorlijke grondspeling en een heerlijk luie V8 (benzine!) met niet te veel power maar wel extra veel koppel. In het donkergroen graag. Geen schakelflippers, televisies, high end stereos en andere zaken die toch kapot gaan, overbodig zijn en de RR alleen maar zwaarder maken. Mercedes had een paar jaar geleden een ‘kale’ G in de aanbieding, dát idee.

Maar ja, dat koopt niemand…
Man, dat is niet bepaald gezond voor de ogen…
Zo te zien photoshop/render werk. Dat is afwachten hoe het knutselwerk in de schuur in het echt uitpakt.
Wie gaat deze auto in de diesel uitvoering nemen? Het ombouw kitje zal waarschijnlijk behoorlijk veel geld kosten, en dan gaan mensen toch gewoon voor de top?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).