Akrapovic geeft Audi RS4 en RS5 een vroeehhm [video]

Auteur: , 20 Reacties

Uitlatenboer Akrapovic heeft een nieuw uitlaatsysteem ontwikkeld voor de Audi RS4 en RS5. Naast een lekkerder geluid ook minder gewicht en meer vermogen.

Als er één bedrijf uitlaten kan bouwen, dan is het Akrapovic wel. Het Evolution Line uitlaatsysteem voor de RS4 en RS5 is het nieuwste speeltje. Monteer het onder je Audi en de plezierfactor ervan neemt flink toe. Door het gebruik van titanium en carbon is de uitlaat 9 kilogram lichter dan het origineel, wat natuurlijk maar minimaal bijdraagt aan betere prestaties. De 7 pk en 12 Nm extra, die ontstaan door een lagere tegendruk zullen meer uithalen.

Maar prestaties zijn in dit geval bijzaak. De 4.2 V8 onder de kap een mooiere stem geven, daar is het om te doen. Akrapovic belooft niet zozeer meer herrie maar wel een vollere, meer opwindende sound.

Om te horen of dat gelukt is, check je de video op autojunk.nl.20 reacties

Prachtig spul dit! Zou standaard moeten worden.
bijna net zo stoer als een Bjorn Borg onderbroek ..
Haal dan de voor of tussendempers weg, krijg je met je standaard eindemper(s) al een veel ruiger geluid.
Nietemin is dit merk goed bezig.
@sanderm3: Geeft dit juist niet een veel hollee geluid? Als je vroeger bij een scooter het demperwol eruit haalde, kreeg je ook een veel harder geluid. Iedereen stond je aan te kijken, maar dat was niet positief.
@berlinetta: akrapovic vergelijken met DIY scooter tuning. Je snapt het niet echt denk ik…
@boomhauwer: Nee daarom vraag ik het ook. Is vragen verboden? En als jij het antwoord wel weet, waarom geef je het me dan niet wijsneus?
Geweldig merk! Geeft altijd het geluid dat een auto verdient.
AMG V8 klinkt gewoon beter!
@toroloco: Maar het blijft een Mercedes die nog steeds roest ;)
@dahlback: Komt hij weer bashen.

Zal ik ook met wat vooroordeeltjes over Audi komen? Let op:
– Een RS kan nog wel zo mooi klinken met een ander uitlaatsysteem, maar in de eerste bocht vlieg je er toch al woest ondersturend uit.
– Uitzondering op het eerste; je moet de eerste bocht natuurlijk wel halen, kans is groot dat je al eerder stil komt te staan met motorpech.
– Gelukkig is er weinig gevaar voor je medeweggebruikers, want door die kermisverlichting op je Audi zien ze je toch al van mijlenver aan komen.
– Als je daarna geld terug krijgt van de verzekering, let dan wel goed op dat ze het juiste model hebben ingevuld. Voor je het weet, krijg je het geld voor een A3 terug. Het verschil zien ze niet zo snel.

Zo trek jij je trollenpak nou maar weer uit en leg het maar fijn terug in de carnavalskist.
@berlinetta: do not feed…
@berlinetta: dat zijn echt de stomste vooroordelen die ik heb gehoord? Die heb je zeker net bedacht ofniet? En geloof mij als jij n dikke rs ziet langskomen dat je geheid eve omkijkt naar het mooie design
@tt123: Vooroordelen zijn per definitie dom. Dat jij hier nou ook nog serieus op in gaat, maakt jou nog net even iets dommer.
@tt123: Als jij zijn post niet begrijpt dan moet je er niet op reageren. Nu kom je wel heel erg dom over ventje. En dat over een RS Audi is totale BS, zie op de A2 dagelijks een RS5 voorbij komen en niemand die die wagen ook maar een tweede blik gunt…dat krijg je ervan als iedere A5 tegenwoordig met een S-line pakket uitgerust is. Audi’s zijn qua design wat van de saaiste wagens die je kunt kopen in hun segment, dat is gewoon een feit. En om die reden worden ze ook goed verkocht.
@berlinetta:

Betoeterde!!
Wat een mooie auto!
doet me denken aan het machtige geluid wat uit de vorige S8 V10 kwam.
Ik ben niet zo’n fan van die akrapovic uitlaten. Eisenmann vind ik een veel mooier geluid hebben.
http://imgur.com/sVbsFdA

Als er iemand een bak als dit geen 2e blik gunt is er imho een ernstig gebrek aan smaak.

Al dat gebash op AB, ik raad bashers aan om op tweakers.net en nu.nl mee te gaan doen met de eeuwig voortdurende android vs apple bash, om toch nog aan uw bash quotum te komen.

Groet,

Een auto liefhebber

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).