Alleen China krijgt deze nieuwe BMW 1-serie Sedan

Auteur: , 27 Reacties

De samenwerking tussen BMW en Brilliance levert modellen op die alleen voor de lokale (Chinese) markt bestemd zijn.

BMW 1-serie Sedan

Hij wordt naast de in China gebouwde X1 en 2-serie Active Tourer verkocht op de markt aldaar. Of dat ook betekent dat de 1-serie Sedan op het FWD-platform staat, is echter niet bekend. BMW geeft evenmin informatie over de beschikbare aandrijflijnen en stelt enkel dat de auto is gebouwd met het oog op de wensen van de Chinese automobilist.

De Sedan is afgeleid van de BMW Concept Compact Sedan die vorig jaar in Guangzhou werd gepresenteerd. Verder staat connectiviteit in het interieur hoog in het vaandel, maar hoe dat precies tot uiting komt houdt BMW voorlopig nog even onder de pet.

UPDATE: meer foto’s en info HIER!27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ok ik ben blond, maar wat is het verschil tussen een 1-serie sedan en een 2-serie ‘grand-coupe’ ?
@maartenoosterbaan: Dat vraag ik mij wel vaker af tussen andere BMW modellen..
@maartenoosterbaan: dat die laatste nog niet bestaat!?

Dit ene plaatje ziet er netjes uit hoor! Leuker formaat dan de 3 serie.
@maartenoosterbaan: Die laatste bestaat inderdaad niet. Maar er bestaat wel zoiets als een 3 serie sedan en een 4 serie gran coupe. Het verschil is dat de 4 serie een iets sportiever uiterlijk heeft, maar minder praktisch is. En daar betaal je meer voor.
@maartenoosterbaan: ok ik zal proberen in het vervolg duidelijker te zijn, natuurlijk snap ik dat die er (nog) niet is en dat de 4 GC duurder is dan een 3 serie….vraag me gewoon af waarom het niet een 2GC is geworden en alleen hier nu een 1 serie sedan weer moet worden.

Is gewoon niet logisch als je net je hele naam strategie hebt omgegooid….
@maartenoosterbaan: Volgens mij is dat wel logisch, aangezien de 3-Serie sedan al een tijdje bestaat en nog steeds zo wordt genoemd. Een “Gran Coupé” is een vierdeurs coupé, iets minder praktisch, maar stijlvoller, sportiever en dus duurder. Voor de echt praktische sedans gebruiken ze nog steeds het Sedan label.
En gezien de proporties, die er niet erg coupé-ig uitzien, zou ik dit ook een sedan noemen. Het enige wat ik dan vind is dat hij niet erg veel op de 1-Serie lijkt.
Op artikel foto lijkt hij net zo groot als alle andere bmw sedans, vind ik
Mooi! Nu nog een 1M coupe!
@ghost: maar niet hier ;)
@ghost: da’s nu de M2 coupé.
Hoe zou je die hier kunnen importeren? Chinees prijsje?
@porsche928: gewoon afhalen bij de Chinees?!
@ghost: Nummer 216i met Foe Yong Hai Executive alstublieft.
Hey kijk, Ford Mondeo koplampen…
Mooie a3 sedan concurrent.
Ik vond de 1-serie sedan concept wel een fraai ding. Zou in Europa mooi kunnen concurreren met de A3 Limousine en CLA.
Balen. Had gehoopt dat er voor t eind vh jaar een leuke A3 sedan in de showroom zou staan! Ik denk dat die er voor ons pas komt bij een volgende generatie 1-serie..
@ukbob: Ik snap deze comment niet? De A3 sedan is gewoon te koop bij iedere Audi dealer…
Geen gemis. Woon zelf in China en kan je vertellen dat er een duidelijk kwaliteitsverschil is tussen BMW’s die gebouwd zijn in China en die uit Duitsland komen. Zo erg zelfs dat sommige dealers je de optie geven om tegen een heftige extra prijs een wagen uit Duitsland te selecteren.
@mopar: klopt dat geld voor de meeste, weten de Chinezen zelf ook daarom is een swb sedan ook hoger in aanzien (want gebouwd in het westen en idd veel duurder)

Maar het kwaliteits-gat is snel aan het dichten. Kijk maar naar in China gebouwde auto’s van 2 jaar geleden en nu. Het gaat hard.
@mopar: dat komt omdat china eist dat ze daar gebouwd worden
@lekkaah: weet ik, maar China eist niet dat de kwaliteit slechter moet zijn en dat is het toch
@mopar: woon zelf ook in China maar zover ik weet zal je naar een andere dealer moeten gaan om de import modellen te bestellen. Is bij VW zeker het geval. Waar woon je trouwens en zit je er allang? Merk aan mijn wagen trouwens niet dat hij in China is gebouwd komt mede omdat VW een fabriek in Guangzhou en Shanghai hebben staan waarvan 1 de goedkopere modellen maakt en de ander de wat luxere. Ben even vergeten welke de “betere” maakt.
Ik vind het zo een erg mooie auto zeg. Veel mooier dan de CLA en een waardige concurrent voor de A3 Limousine. Nu maar afwachten wanneer de Europese variant komt.
美味! Lekker, doe mij di maar!
Leuk voor China maare krijgen we straks ook een 1 serie sedan, long….. met extra been ruimte ??
Denk niet dat je de A3 sedan en deze Bmw met de Mercedes CLA kunt vergelijken . De c is een maat groter ,zou de Mercedes A moeten zijn ,maar die bestaat niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).