Allerlaatste Corvette C7 verkocht voor bijna 3 miljoen

Auteur: , 22 Reacties

En de zaal barstte uit in tranen.

Allerlaatste Corvette C7 verkocht voor bijna 3 miljoen

Als ze ergens van een goed ‘feel good‘ verhaal houden, dan is het wel in de Verenigde Staten. Logisch, want de bevolking is nu eenmaal niet de hoogste prioriteit in het land. Zodoende moet de gewone mens hopen op het toevallige bezoek van een filantroop of een succesvolle crowdfundactie. De allerlaatste Corvette C7 was recentelijk het middelpunt een dergelijk verhaal.

In april kondigde General Motors CEO Mary Barra aan dat Chevrolet de allerlaatste Corvette van de C7-generatie zou veilen tijdens een evenement van Barrett-Jackson. Tijdens dit evenement, dat afgelopen weekend plaatsvond, ontstond een heuse biedoorlog. De handgeschakelde Z06 Coupe, die een 650 pk sterke 6,2-liter V8 heeft, werd uiteindelijk afgehamerd bij een monsterbedrag van 2,7 miljoen dollar, wat omgerekend kan worden in een kleine 2,4 miljoen euro.

Allerlaatste Corvette C7 verkocht voor bijna 3 miljoen

De koper is geen onbekende bij zulke veilingen. Naar verluidt heeft Daniel Snyder uit New York de auto op de kop weten te tikken. Snyder is dezelfde persoon die vorig jaar na een sterk bod bij concurrent Dodge de sleutels van de allerlaatste Viper in handen kreeg.

Zoals wel vaker het geval is bij zulke veilingen is het niet zozeer de auto waarop wordt geboden, maar het daaraan verbonden goede doel. Het bedrag van 2,7 miljoen dollar verdwijnt dan ook niet in de zakken van een gretig autoconcern, maar wordt juist gebruikt om huizen te bouwen voor veteranen en zogenaamde ‘first responders‘. De opbrengst wordt overgemaakt naar de Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation. Deze stichting werd 17 jaar geleden opgericht ter ere van Stephen Siller, een van de brandweermannen die zijn leven verloor tijdens 9/11. Volgens de stichting kunnen hiervan tenminste vijf nieuwe woningen worden gebouwd.22 reacties

En zo hoort het als je voldoende geld bezit!
@scrmeagle: Waarom als ik vragen mag?
@venividivici: het gaat toch naar een goed doel?
Stephen Siller of Stephen Tiller?
5 huizen voor 2,7 miljoen?? In Manhattan dan zeker…
@svenska_aeroplan_ab: Dat ligt tussen Hoofddorp en Haarlem. Niet Manhattan.
@fmgarcia: Scherp!
@fmgarcia: touché!
@svenska_aeroplan_ab: 5 huizen van 2.7 miljoen per stuk? want voor 540 duizend per huis krijg op je op Manhattan waarschijnlijk een plek om je biobak neer te zetten…
2,4 miljoen is niet echt bijna 3 miljoen. Maar goed.
@emping: 2,7 miljoen is wel bijna 3 miljoen
Wat een zuur ‘ollands kudt artikel.. wij zijn het meest kapitalistisch, geldgeil egoïstisch plebvolk wat er bestaat..

En zo’n C7 walst wel mooi over al die Duitse handtasjes heen, waar wij zo gevoelig voor zijn hier.
@lekkaah: Zeer eens het Neederland met de meeste regeltjes ter wereld met de hoogste belastingdruk ter wereld en daar worden nog elke dag nieuwe belastingen aan toegevoegd.
Toch bizar dat je je letterlijk kapot vecht voor je land en dan in de kou wordt gezet door dat zelfde land. Dat je niet wordt verzorgd door je overheid, maar dat daar dit soort acties voor nodig zijn. Ik vind het fijn voor die mannen, maar ik blijf erover verbazen dat het überhaupt nodig is.
@jeroenwz: ’t is toch een beetje broekzak/vestzak. Als de overheid zou betalen is ’t natuurlijk de burger die betaald middels belastingen. Alleen nu is het niet gereguleerd, maar ligt het initiatief bij de bevolking. Veterans krijgen op allerlei manieren voordeeltjes in de US. Want als je ook maar blijk van twijfel zou laten zien, steun je je land niet waar ze allemaal zo trots op zijn. Dus de overheid heeft dit prima geregeld… 🤔
@drdre1: Klopt idd ze kunnen veel krijgen hier en wat betreft NL krijgen daar krijgen ze niet eens materiaal om te kunnen vechten/trainen dus worden ze eigenlijk al in de steek gelaten voordat ze een veteraan zijn.
Geen kogels lol, geen winterjassen in Noorwegen lol, alle tanks verkopen lol enz enz.
@robusa: idd gewoon het leger opheffen heeft toch geen zin met die 30 man die er lopen, zijn een beetje veredelde ambtenaren
Gemiddeld bijna 5 ton per huis. Netjes!
@ikschrijfookoverautos: ” Logisch, want de bevolking is nu eenmaal niet de hoogste prioriteit in het land.”
Ok ik hap wel op deze stompzinnige zin, hou het gewoon aub bij autootjes want dit komt niet erg slim over.
Dit schrijvend vanuit een land waar de bevolking word leeg gezogen door belastingen en overspoeld met regeltjes en men de autochtone NL systematische aan het vervangen is met allochtonen, waar alle deuren voor open gaan en de autochtoon naar kan fluiten. Waar mensen verplicht moeten gaan meedoen aan de Ecogekte en waar als je als je banden 2 cm uitsteken/je auto of motor te veel geluid maakt/BTW/BPM/wegenbelasting/APK/traject controles/flitskasten/bijtelling/dikke auto’s worden kapot belast/ (ik hou het alleen ff op autogebied misschien begrijp je dat wel)
Hier waar de mensen die gestreden hebben voor het land overal geroemd en bedankt worden door de aanwezige mensen.
@RobUSA: We houden het over autootjes, zn C7 gaat als de brandweer.
-edit: ja nu weten we het wel-
@ikschrijfookoverautos : Beetje vreemd dat mijn goed onderbouwde reacties worden gewist !??
Het is toch geen N Korea hier op AB ?
Nogmaals hou het bij autootjes, dank u.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).