Allerlaatste Saab 9-3, helemaal nieuw, kan van jou zijn

Auteur: , 16 Reacties

Voor de echte liefhebbers hier een laatste kans.

Hagelnieuwe, állerlaatste Saab 9-3 kan van jou zijn

Saab is acht jaar geleden gestopt met het produceren van auto’s in zijn eigen fabriek, maar de geest van het merk leeft nog altijd een beetje voort onder NEVS. Het merk zette de productie van de 9-3 Aero Sedan zelfs even door in 2013. NEVS gebruikte zelfs de originele fabriek om de auto te bouwen, evenals dezelfde onderdelen van dezelfde leveranciers. Nu blijkt dat het allerlaatste exemplaar van deze reeks, dus de allerlaatste originele 9-3, binnenkort geveild zal worden.

Het was de bedoeling dat de 9-3 in kwestie, die in 2013 door NEVS gebouwd werd, gebruikt zou worden voor crashtests, maar dit is uiteindelijk nooit gebeurd. In plaats daarvan heeft de auto praktisch zijn gehele leven stilgestaan. Volgens NEVS heeft de 9-3 slechts 5 kilometer achter de kiezen.

Het zilvergrijze exemplaar is een Aero Turbo. Dit betekent dat hij wordt aangedreven door een tweeliter viercilinder met een turbo, die goed is voor 220 pk en 350 Nm koppel. De benzinemotor is verbonden aan een zestrapsautomaat. Daarmee is het feitelijk de laatste verbrandingsmotor in een auto van Saab/NEVS. Tegenwoordig levert het merk de 9-3 namelijk als EV.

NEVS wil nog niet zeggen hoeveel de auto tenminste moet kosten. Op een later moment maakt het merk bekend wanneer de auto geveild zal worden en waar het geld precies naartoe zal gaan.16 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Géén verkeerde auto ! 15 jaar geleden…
@johnhert: en met 5km op de teller, kan hij nog minimaal 600.000km mee.
@johnhert: precies. Leuk voor de liefhebber, verder weinig boeiend.
Als ik het geld zou hebben…
@svenska_aeroplan_ab: als ik de lotto win mag jij ‘m hebben 😁
Als ’t nou een station was, en ik ’t geld had voor een overpriced new…
PS: ik vind het wat New Electric Vehicle Sweden betreft wel wat stil op Autoblog! Niets gelezen over de reeds 220.000 verkochte auto’s, de 3e fabriek die ze gaan bouwen, de nieuwe modellen, 9-4 en 9-4X die eraan komen…
@svenska_aeroplan_ab: Had zomaar in dat lijstje EV’s kunnen staan van laatst ;)
@svenska_aeroplan_ab: zijn er al meer dan wat demo modellen gemaakt dan? Ik weet er vrij weinig van maar kan er ook vrij weinig over vinden. die 220k orders bestaan voor 150k uit panda energy oid en dat was al een jaar geleden. Onlang is er een nieuwe kapitaal injectie geweest maar of men nou echt iets maakt en verkoopt is mij onduidelijk.
@B00G1E: Eerste volle productiejaar zit erop. 220.000 geproduceerd, alles verkocht. De 150k was de initiële deal met een regionale overheid, en heeft de boel aan het rollen gebracht. Die nieuwe grootaandeelhouder is Evergrand, Amerikaans en ‘bekend’ van de Faraday Future. Is nu dus Zweeds/ Amerikaans ipv Zweeds/ Chinees (Tjanjin is eruit gekocht). Nieuwe kapitaalinjectie is er voor een nieuwe fabriek in Shanghai, voor de nieuwe modellen die zo goed als klaar zijn. Komen naar planning (maar dat loopt nog wel eens anders bij NEVS…) in 2020 uit, een sedan en een suv. In Trollhättan werken ook weer zo’n 7 a 800 man, met name aan R&D, Design, ontwikkeling.
@svenska_aeroplan_ab: hebben ze dus 220k elektrische 9-3’s verkocht? Waar gaan die dingen dan naartoe? Heb er hier in Europa weinig over gehoord/gezien
@jeroen13: Ja, en China
De zoveelste laatste Saabachtige, ze mogen wat mij betreft wel stoppen met slepen met het lijk, dit is niet meer van deze tijd.
@stationcar: eens, maar Saab heeft nog zo’n enorme achterban en groep liefhebbers achter zich dat dit gewoon nog kan..
@bmw507coupe: nog wel…
Van de NEVS website, veelzeggend: “Coming soon. NEVS electric cars will soon be launched. Please let us know if you would like us to contact you when our cars are becoming available in your country.”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).