Alles wat we nu al weten over de nieuwe Skoda Octavia

Auteur: , 19 Reacties

Inclusief een aantal plaatjes van het nog ingepakte uiterlijk.

Ja lachen daar bij Skoda. Ruim een week nadat een plaatje van de nieuwe Octavia was gelekt komt het merk met foto’s van de nieuwe Octavia in een carnavalspak. Hoewel het uiterlijk niet radicaal anders zal worden heeft het automerk wel degelijk interessante informatie te melden over de nieuwe generatie Octavia.

Zo laat Skoda weten dat de auto 15 mm breder en 22 mm langer zal zijn in vergelijking met de derde generatie. De vierde generatie Octavia krijgt meer ruimte voor inzittenden en meer ruimte voor bagage. Het gaat hier om 640 liter voor de COMBI en 600 liter voor de hatchback. Het merk gaat overigens volop inzetten op de COMBI. De station is de populairste variant van de Octavia. De onthulling in november zal dan ook met name gefocust zijn op de stationwagen. De hatchback komt pas in een later stadium.

Optionele zaken op de nieuwe Octavia zijn onder andere full-LED Matrix koplampen en 19-inch lichtmetalen velgen. Net als bij de kekke Audi en Volkswagens van tegenwoordig, kun je ook op deze Octavia dynamische achterlichten krijgen. Overigens heeft de Scala dit ook.

Voor het eerst zal de Octavia ook verkrijgbaar zijn met stoelen die zowel kunnen verwarmen, ventileren als masseren. Een andere noemenswaardige optie is een head-up display. Handig voor de lange vakantieritten is dat de auto beschikt over 5 USB-C poorten en een 230V-aansluiting.

Skoda is van plan de Octavia als mild-hybride en als plug-in hybride op de markt te brengen. Het begint met een 1.0 TSI met 110 pk. Daarna komt de 1.5 TSI met 150 pk en weer daarboven zit een 2.0 TSI met 190 pk. Stekkeren gaat met een 1.4 TSI met 204 pk of dezelfde 1.4 TSI met 245 pk. De CNG-variant keert terug met een 1.5 TSI met 130 pk. Over dieselmotoren rept Skoda nog geen woord.

De onthulling van de nieuwe Skoda Octavia COMBI is op 11 november. Volgend jaar zomer staat ‘ie bij de dealer.19 reacties

600 & 640 liter kofferruimte? Daar moet je eerste inklimmen voordat je de goederen uit kunt laden
@chriscross: nu 590 en 610. En dat is al niet behelpen. 😬
Ik ben echt verbijsterd, dit is een revolutie! Wát een wagens, niet te geloven!
@stationcar: niet kapot te krijgen.

https://www.ad.nl/auto/autoliefhebbers-opgelet-deze-auto-s-halen-het-vaakst-400-000-km-op-de-teller~a5df95e8/
@bernoulli: het nieuwsbericht is van 22 oktober, maar is vandaag pas op de websie van het AD verschenen.
Hier staat het originele artikel:

https://www.thisismoney.co.uk/money/cars/article-7596909/Skodas-Octavia-UKs-common-workhorse-car.html

De vraag is hoe serieus we dat onderzoek moeten nemen. In de top 10 staat geen enkele Volvo of Saab. Als je op Marktplaats kijkt, dan zie je maar 2 Skoda’s met een kilometerstand boven de 400k tegen meer dan 50(!) Volvo’s. (Op benzine, voor een diesel is 400k niet eens extreem te noemen) Op 2 staat de Passat, op 3 de Prius, volgens dat onderzoek. Wie een onderzoek doet door verschillende verkoopsites te gebruiken, komt tot een totaal ander inzicht.
@spyderweb: in Nederland exporteren we dit soort wagens naar het oostblok. Dat lukt ze aan de overkant van de plas niet met het stuur aan de andere kant. Dus logisch dat je in Nederland niet dezelfde cijfers ziet. Doe deze enquete maar eens in Bulgarije.
@bernoulli: Dat verklaart nog niet dat er geen Volvo’s in de top 10 staan.
@spyderweb: verkoopcijfers verklaren dat wel.
@spyderweb: het ging over Engeland
Leuke baan om te werken voor een autofabrikant!
Kunnen ze deze niet gaan gebruiken als ambulance?!
Ik rij nu een zwarte 2018 1.5TSI Combi lease op 18″ velgen en ben er tevreden mee. ACC en verstand op nul.
@sntial: dat verstand op nul zie ik vaker gebeuren. Niet merk/type specifiek overigens!
@sntial: half Neverland rijdt helaas met verstand op nul. All dan wel met of zonder acc
Zo een Skoda Octavia is, naar mijn idee, één van de weinige VAG auto’s die ik begrijp dat mensen kopen. Ruim en goed geprijsd.
Lekker hoor. Komt er ook weer een dikke RS?
@dutchdriftking: op Autoweek staat vandaag een gelekte foto van de RS.
@dutchdriftking: Laat ons hopen dat die 245pk sterke plug-in hybride niét de RS is :-)
Als ik in de winter mijn zijruiten zó schoonkrab dan krijg ik een vermaning van de politie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).