Alpine boert goed, eerste reeks A110 is geproduceerd

Auteur: , 38 Reacties

Voor de bakker.

Alpine boert goed, eerste reeks A110 is geproduceerd

Bij de introductie van de volledig nieuwe Alpine A110 gingen de harten van menig autoliefhebber vlugger kloppen. Hiervan had Alpine zelf echter niet direct profijt, want een groot aantal lovenden betekent immers niet altijd dat de auto ook daadwerkelijk goed verkocht zal worden. Zeker in het desbetreffende segment is het lastig om het hoofd boven water te houden – vooral als het model in kwestie de enige is die aangeboden wordt.

Zodoende bestond er dus nogal wat angst dat Alpine het relatief snel lastig zou krijgen. Gelukkig bleek dit onterecht, want binnen korte tijd had Alpine de eerste reeks auto’s uitverkocht. Alle 1.955 exemplaren van de aantrekkelijke Premiere Edition vlogen in no-time over de toonbank. Inmiddels heeft Alpine bekendgemaakt dat ze ook allemaal zijn geproduceerd. Dit betekent dat ze zich kunnen gaan richten op de twee andere uitvoeringen: de A110 Pure en de A110 Legende.

Laatstgenoemde uitvoeringen hebben ieder hun eigen goede eigenschappen. Waar de Pure zich, zoals de naam al doet vermoeden, juist richt op het verzorgen van een zo puur mogelijk rijervaring, wil de Legende juist meer comfort bieden. De Pure heeft bijvoorbeeld uit één stuk vervaardigde sportstoelen van Sabelt, terwijl de Legende in plaats daarvan verstelbare, meer comfortabele stoelen heeft. De Pure is eveneens lichter dan de Legende. De gelimiteerde Alpine A110 Premiere Edition (rijtest) is op zijn beurt eigenlijk het beste van beide werelden, want qua gewicht valt dit model precies in het midden van het drietal. De Premiere Edition heeft bijvoorbeeld wél de kuipstoelen, maar tegelijkertijd ook verschillende comfortopties.

Het moge duidelijk zijn dat alle drie modellen momenteel goed verkopen. Zoals gezegd zijn alle Premiere Editions uitverkocht en geproduceerd, maar met de productie en verkoop van de andere uitvoeringen gaat het eveneens prima. Alpine heeft de productie bijvoorbeeld opgeschroefd naar 20 modellen per dag en er werden maandenlijks meer dan 200 exemplaren afgeleverd, met augustus (ruim 450 als hoogtepunt. Toen de WLTP-cyclus van kracht ging, daalden de aantallen aanzienlijk.

De Alpine A110 komt terug in ons lijstje van goedkoopste nieuwe sportauto’s.38 reacties

Prima wagentje. Ik heb er vorige week nog een trackday mee gehad op Zolder (foto’s laad ik nog wel op). Heeft prima wegligging en een turbo die nog wel wat groter kan. 50 pk erbij kan hij goed hebben, onderstel is top. Als ik er over drie maanden nog zo over denk bestel ik hem. Ik vind hem beter en speelser dan de 4C en Cayman.
@piedlourd: Eens, zeker vergeleken dan dat nerveuze ding van een 4C.
Goed bezig daar bij Alpine! Hopelijk kan ik er snel een spotten
@toyotafortuner: het is magertjes spotten inderdaad.
Heb zelf er een paar in Parijs gezien en verleden week voor het eerst in Nederland (Beuningen).
@jochen: ik zag er afgelopen week eentje rijden, kwam vanaf Driebond (Groningen) dus zal wel een proefauto zijn van Renault. Misschien best de moeite waard om eens te gaan kijken.

Overigens reed ik zelf in een 107 dus ik kon hem bij lange na niet bijhouden. Klonk wel lekker!
@720s: diezelfde heb ik ook al 2x gespot in Groningen, kenteken is TX-123-V
@720s: wat kan jij wel bij houden met een 107?
@ikleesookoverautos: in de stad alles. Op de snelweg minder. Maar dit was in de stad. Zo’n 107 is sneller dan je denkt ;)
@toyotafortuner: heb er een thuis staan 😇😎
@toyotafortuner: Zag er een paar weken geleden een rijden in Schiedam. Speciaal ding om te zien.
Ik hoop er eens eentje in het echt tegen te komen… de beste manier om te weten of ik hem echt mooi vind en hij op m’n automotieve Bucket list mag of niet 😋
De eerste Legendes zijn al gemaakt. Mijn collega krijgt hem volgende week. Zou de 19e geproduceerd worden, werd hij smiddags gebeld dat hij net gelost was :)
Ik hoop dat het succes blijft. Misschien meer ‘praktische’ modellen in de toekomst, zoals Porsche het doet. Dan kun je naast de winstpakkers nog leuke voitures als de A110 blijven bouwen.
Ben er een half jaar geleden mee gaan testrijden. Fantastische auto. Lichter en minder protserig dan de Cayman, comfortabeler dan een Elise, betere wegligging dan een 4C, en betere looks dan de drie samen. Plus de onderhoudsprijzen van een Renault-garage.
@BaRa: Maar nog steeds de sleutels van een Renault. Persoonlijk vind ik hem ook het minst mooi i.v.m. de drie die jij noemt maar dat is ook smaak natuurlijk. Ze rijden alle 4 vast fantastisch leuk en denk dat ik de Alpine dan ook op plek 4 zal plaatsen ondanks dat ik in geen van alle 4 heb mogen en kunnen rijden nog.

1. Lotus Elise/Exige
2. Porsche Cayman
3. Alfa 4C
4. Alpina A110
@BaRa: Enige waar ik mee kan oordelen is looks, en die vind ik juist niets. Ik moet zeggen dat ik de 4C steeds meer ben gaan waarderen qua looks, en de Cayman meer ben gaan waarderen na diverse keren met een Cayman S Sport hebt gereden (wat een wegligging en funauto!). Maar de Alpine heeft mij nooit, en ook nu niet, warm gemaakt met zijn looks..
@roberto: geldt ook voor mij. Vooral alfa blijf ik mooi vinden
@elemento: Zo zien we maar weer hoe smaken verschillen. Ik blijf de 4c een erg lelijk ding vinden, terwijl de Alpine dus wel geslaagd is in mijn ogen.
Dit terwijl ik eigenlijk veel meer heb met Alfa’s dan met Renault’s.

Los van dat alles is het natuurlijk geweldig dat beide auto’s bestaan. Het zijn hoe dan ook de krenten in de automobiele pap.
@BaRa: menigte zal niet goed keuren… maar blijft een renault. Alles wat renault bouwt van motors die in bmw(mini) nissan mercedes etc gebouwd wordt is ellende.
@elemento:
PSA is niet gelijk aan Renault.
Heb je weer wat bijgeleerd.
Graag gedaan.
@elemento: kletspraat. 190.000 km met een Megane gedaan in 5,5 jaar en afgezien van een EGR klep en de verstuivers nooit iets bijzonders qua reparatirs, alleen normaal onderhoud en vervanging van slijtdelen.
@BaRa: blijft renault. Alles wat zij bouwen en zelfs mercedes nissan mni bmw motoren etc gaan allemaal stuk voor de 2 ton
@elemento: je verspeelde je kleine beethe krediet door psa gelijk te stellen met renault. blijft frabs ja, die hebben fantastische dingen gemaakt dat weet elke autofiel.
@niex:
Och, hij zal voor zichzelf een duidelijk leven leiden, alles in vakjes en hokjes stoppen, trouw ANWB lid en ieder jaar naar dszelfde plek op vakantie toe. Zo lekker veilig hè!
De alles wat anders is eng mens
@desjonnies: incl anwb kledij
@desjonnies: nou zeg.. jj hebt echte mensen kennis..als je zo slim was keek je verder dan je neus lang is. Ik denk dat ik meer op.vakantie en idd niet op de zelfde plek.Recent nog miami waar ik corvette en mercedes huur. Zie roadtrip.bij auto junk. Dat jij hoog uit prius kan huren
@elemento: lulkoek… niet eetbaar…
Heb je niks aan.
@elemento: bla bla.. gewoonweg niet waar.
Ik zag er bij mij nog 1 voor de deur langs rijden wat een mooie auto om te zien.
Er stond eentje in Beetsterzwaag onlangs, week of twee dacht ik. Vond de wagen persoonlijk heel iel ogen.
@freezzr: ook die ben ik tegen gekomen een paar weken geleden
Inmiddels 48 Alpines A110 verkocht in Nederland. Très bien. En er zijn nu ook andere kleuren beschikbaar dan het bekende blauw. En die zijn – vind ik – nog mooier. Als ik het geld had zou ik er subiet een kopen. Prachtig karretje.
@joosstra: van de week een zilveren gespot bij IJsselstein. In het echt veel mooier dan op de foto’s.
Vind het echt een leuke auto.
Ik gun het ze van harte.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).