Amazon lekt wat inside info over The Grand Tour

Auteur: , 12 Reacties

Wat nu over The Grand Tour?

The Grand Tour

Ja, daar gaan we weer! Er is nieuwe interessante info opgedoken over de autoshow van Amazon. Onlangs ging het gerucht dat Amazon na drie seizoenen de stekker wil trekken uit The Grand Tour. Dat wordt door velen als jammer beschouwd, want de presentatie is smaakvol en doet denken aan het oude TopGear. Door het stoppen van The Grand Tour zou je denken dat de kijk- en winstcijfers vies tegenvallen, maar niets is minder waar. Uit gelekte documenten blijkt dat er wel degelijk kijkers zijn die voor een behoorlijke winst zorgen, 1,5 miljoen in totaal.

Hoe Reuters deze cijfers heeft berekend, is best interessant. Er werd gekeken naar Amazon-klanten die na het aanmaken van een account, meteen The Grand Tour bekeken. Hiermee zou je kunnen concluderen dat zij een Amazon-abonnement namen vanwege Clarkson, Hammond en May. De productiekosten werden door de rekenaars van Reuters gedeeld door het aantal nieuwe abonnees, en wat blijkt? The Grand Tour bracht de laagste kosten met zich mee, slechts 49 dollar. Zie de tabel hieronder voor een vergelijking met andere eigen producties van Amazon Prime.

The Grand Tour wins

Wel heel toevallig dat vlak na de geruchten deze info opeens ‘lekt’, inclusief een mooie tabel enzo. Maar goed, het kritische autoprogramma zal dus niet van Amazon verdwijnen vanwege te lage kijkcijfers. Wat de precieze reden wel is, mocht de show echte stoppen, hopen we binnenkort te horen.12 reacties

Ah geen probleem toch? Dan stappen ze over naar Netflix en kunnen we gewoon verder genieten.
@silverscope: zou een mooie oplossing zijn.
@silverscope: Ik gok dat de heren dan met pensioen gaan. Ze zijn allemaal ernstig multi-miljonair en met name James lijkt er de laatste tijd echt geen zin meer in te hebben.
49 euro ..
dat kost de NPO autoshow per aflevering per luisteraar ook ..
Misschien maar goed ook als ze er mee kappen. Ze zien er behoorlijk ongezond (dik en oud) uit, het truukje os uitgewerkt .lekker met pensioen en nieuwe lichting erin
Van mij mogen ze nog wel ff doorgaan.
Zondag weer gekeken naar Top Gear, ik moet zeggen deze heren komen goed en sympathiek over
GT is een amusement programma waar 3 Bekende Britten leuk doen met auto’s. Soms is het interessant. Vaak niet. Ik kan echt geen grap meer horen over het ongeluk van Hammond of de longontsteking van Clarkson. Als je auto’s leuk vindt, dan kijk je Top Gear.
Zou t eigenlijk niet jammer vinden als TGT stopt in zn huidige vorm. De special vond ik eigenlijk niet half zo leuk om te kijken als de saaiste van het oude top gear 2.0. En afleveringen waarin clarkson aankomt zetten met een ttrs, de hammond met een nomad en may besluit een brandweer wagen te bouwen…. Totaal irrelevantte shows. De leukste vond ik dan nog de Ford GT tegen t vliegtuig en de eerste aflevering met de rimac. Die waren wat meer volgens de oude formule, waarin er een challenge komt en ze vergelijkbare budgetten en middelen hebben. Of ook echt relevante testen doen. Maar zelfs in die aflevering mis ik gewoon dat ze het technische deel van de auto bespreken en discussiëren. Want hoe vaak hebben we nu de ebola dome gezien dit seizoen? Ik geloof dat ik t op één hand kan tellen.
Nee, voor mij is top gear dit huidige seizoen zo veel beter geworden dat ik die volgend seizoen waarschijnlijk eerder kijk, als de de trend doorzetten, dan het volgende seizoen grand tour. Want naar mijn idee worden clarkson hammond en may nu een stuk minder gestuurd door de producers, en dat is duidelijk te zien. Ze doen gewoon hun eigen zin. En dat vind ik helaas minder vermakelijk.
Tussen het oude Topgear van Clarkson, Hammond & May en het nieuwe drietal zit een wereld van verschil.

Vooral waar het op humor aan komt.

Ik kan onmogelijk lachen om “Joey” en z’n vriendjes. Ik kijk krijg er kromme tenen van.
En het is allemaal zo lekker politiek correct.

Wat de Grand Tour betreft, ga eens auto’s testen jongens!
Dus ze zien ook hoeveel mensen eerst seizoen 1 hadden gedownload en dus toch over gehaald zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).