Amerikaanse politie rijdt in (gerestaureerde) klassiekers

Auteur: , 29 Reacties

Politieagent Jim Ritter rijdt dagelijks een volledig gerestaureerde Plymouth Satellite police cruiser -- ook tijdens zijn rondes door de straten van Seattle. Dat is iets heel anders dan die Opels in Nederland!

Zo trots als een pauw.

Met uitzondering van de Lamborghini Aventadors in Dubai, is deze politiewagen toch wel de tofste die nog in gebruik is. Naja, “nog”? Eigenlijk “alweer”, want deze 1970 Plymouth Satellite sedan heeft in de jaren ’70 in de Seattle politievloot gereden. Hij is gerestaureerd en rijdt nu in de Seattle Metropolitan Police Museum vloot naast een aantal klassieke Mopar voertuigen. Deze zijn allemaal opgeknapt om de sterke arm der wet (nogmaals) te dienen.

Ritter richtte het non-profit museum op. Samen met een aantal vrijwilligers sleutelt hij aan 14 oude politiewagens, waarvan er zes al rijden en acht de nodige aandacht en liefde krijgen. Het museum heeft onder andere een 1970 Plymouth Fury, 1963 Plymouth Savoy, 1976 Dodge Dart en een 1979 Dodge Aspen. Ze staan echter niet in het museum zelf, omdat daar niet genoeg plaats voor is.

De Satellite is een echte eye catcher, ook bij wat Ritter “the criminal element” noemt. Behalve een moderne radio heeft de auto geen hedendaagse politiesnufjes, en gaat Ritter in stijl gekleed met zijn historisch correcte uniform. Alleen al daarmee zal hij het nodige respect krijgen, want een wetsovertreder zal zich toch even achter het oor krabben als hij een 1970 Plymouth achter zich aan krijgt.

Bekijk hieronder een reportage van Associated Press. (mirror; via Jalopnik)29 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik vrees dat de boetebedragen die Jim uitdeelt niet historisch correct zullen zijn.
Gaan ze hier nu 911-jes opknappen en dan in lange witte leren jassen rondrijden.
Zou wel erg gaaf zijn.
Tax dollars spilled
@st33fie: lezen!!!!
@ropbp: Wat dan “lezen!!!!!” Denk je dat dat gratis is, een oude auto weer in orde zetten?
@st33fie: Fraai stukje Dunglish!
@bozewolf: sure thing haha
Als mensen deze auto zien, denken ze meteen dat ze op een set zijn beland.
Als deze ook echt als politieauto wordt ingezet, lijkt me niet echt verantwoord. Gezien veiligheid, onderhoud en meer van dat soort dingen.
@Dev:
die dingen hebben minder onderhoud nodig en zijn betrouwbaarder dan zo wat elke 10 jaar oude Europese wagen.
@shiva: lol? kijk hoeveel golf 4’tjes er rond rijden
Tof dat het ding weer dienst doet. Stukje historie op straat.
Only in ‘merica
Jongens, dit is een top-blog, maar we weten allemaal dat Opel in zwaar weer zit! Laten we dan eens ophouden met hen negatief te benoemen. Het is een merk met een prachtige geschiedenis en momenteel hebben ze gewoon weer een ‘sehr schöne’ modellijn!!!
P.S. Bespaar dit negativisme liever voor de ‘Chinezen’ die eraan komen, want daar heeft de EU-markt niets aan natuurlijk!!
@pkgek: Ik denk persoonlijk dat de EU-markt meer heeft aan de Chinezen, dan aan Opel.

No offense…
@Esprit_de_Flandre:
Hoezo dan?
Alles wat wij eerst maakten wordt nu in China gemaakt.
En verscheept.
Wij hebben China absoluut niet nodig.
Sterker nog, dank zij die hele China gekte wordenhier hele volksstammen werkloos, omdat de productie naar China verhuist.
Krijgen wij goedkopere meuk voor terug, wat we dan weer dubbel en dwars terug betalen aan extra belastingen; omdat de werklozen hier een uitkering krijgen.

ING 100% staatseigendom flikkert 50 IT’ers op straat
Nette middenklasse mensen
Omdat het “ge-outsourced” wordt in India. ( da’s ook zo in he)
Maar deze mensen moeten onderhouden worden, nu door ons allemaal.
Dus schiet de BV Nederland er geen ene flikker mee op.

Oh ja, ik vergeet het, China levert elkemaand 10000 ingenieurs af.
Da’s waar.
Alleen vraag ik me af wat hun definitie van ingenieur is.
Als ik naar de meeste Chinese troep kijk.
@desjonnies: De mensen doen het zichzelf aan, door al die “Chinese troep” te kopen. Probeer eens een kledingwinkel te runnen waar je doodgewone kleren verkoopt, dus geen luxe haute-couture maar gewoon t-shirts, jeans enz., die gemaakt zijn in West-Europa. Je prijs is meteen het driedubbel van vergelijkbaar spul in H&M, C&A, etc. En de kwaliteit zal niet beter zijn dat die uit China. Denk je dat die winkel lang blijft draaien? Zijn mensen bereid om daarvoor te betalen, “made by us”, ipv “made in China”?

Productie in het Westen is duur, en, erger, het gepeupel is niet bereid die, eigenlijk eerlijke, prijs te betalen. Wel willen ze meer verdienen, wat het weer duurder maakt, en waardoor nog meer productie zal verdwijnen. Maar daar denkt men niet aan als men dreigt met staking om meer loon binnen te halen…
Ik vond de Opel Ascona’s waar de politie vroeger in reed best mooi.
Ik hoop niet dat ze het hier ook gaan doen en dan de Volvo 340 gaan pakken. Wat waren die dingen lelijk.
@rufctr01: wel achterwielaandrijving. Maar dat moet met die rijvaardigheidstrainingen van de politie natuurlijk geen enkel probleem zijn.
@melkkoe: Ik heb zelden zo angstig achter het stuur gezeten als bij de 340 een bocht door. De combinatie achterwielaandrijving en wegligging maakte met een beetje vaart behoorlijk spannend.
Wat een prachtbakken! Die Plymouth Fury vooral! Tof dat ze hem gewoon weer gebruiken. Als daily police driver ook nog wel!
Zou deze cop zich ook gedragen als Harry Callahan?
“Go ahead make my day” of
” I know what you’re thinking. “Did he fire six shots or only five?” Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you’ve got to ask yourself one question: “Do I feel lucky?” Well, do ya, punk?”
Daar worden klassiekers tenminste wél gewaardeerd…..
De Fury en zeker de Dart in top spec zijn wel kanonnen. Gaaf project. En aangezien de meeste korpsen gehoord hebben weer een jaar door te moeten met de huidige vloot lijkt me dit een betere oplossing. Qua vermogen/wegligging is er toch weinig verschil tussen de oudjes en de Police interceptor sleeën van Ford.
Ontzettend gaaf! Deze wil ik eigenlijk weleens een high speed chase zien doen. Heel erg mooi!
Opel ?
In Rotterdam reeeejen ze altijd CHEVROLET
C10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En daar had je respect voor
Mogen we in Epe dan ook de Volvo 240’s terug? Dat waren nog eens auto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).