Amsterdam schaft papieren bon per 1 februari 2014 af

Auteur: , 21 Reacties

Wie vanaf 1 februari in Amsterdam foutparkeert en hiervoor bekeurd wordt, merkt dit pas zodra er een acceptgiro op de mat ploft. Als eerste Nederlandse gemeente schaft onze hoofdstad de papieren bon af.

'Geniet' er nog maar even  van

Meer dan een jaar geleden was hier al sprake van, nu zien we de eerste uitvoering van het voornemen. Parkeerders die in Amsterdam niet betalen voor parkeren ontvangen de naheffingsaanslag voortaan alleen nog thuis op de mat. Binnen twee werkdagen is de acceptgiro verstuurd.

Reden voor het afschaffen: kostenbesparingen, en misschien een beetje milieu, maar vooral kostenbesparingen. Eerder dit jaar verdween het parkeerkaartje (ook de roze units dus) ook al uit het Amsterdamse straatbeeld. Parkeerbeheeder Cition (voor 100% in handen van de gemeente) heeft alle parkeervergunningen gedigitaliseerd en bij de parkeerautomaat voer je het kenteken van het voertuig in. De controle wordt ook digitaal uitgevoerd met behulp van scanscooters en scanauto’s, heel efficiënt..

Foto: Porsche 911 (993) Carrera S met Cition-vodje achter de ruitenwisser, autojunk.nl21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lekker is dat, je merkt het tegenwoordig niet eens meer als je een boete krijgt.
Trajectcontroles vind ik ook verraderlijk, pas een week of wat later krijg je ineens de bevreesde post met paarse streep
gedwongenleaser
@bierbuik: je kan ook gewoon parkeren waar het mag voor hoe lang het mag en bij de traject controles je aan de snelheid houden. Scheelt brievenbusstress…
@gedwongenleaser: Ain’t nobody got time for that.
@ariif: nee, en ook niet voor een fatsoenlijke Engelse zin blijkbaar… :)
@potver7: I ain’t worried by nothin’ :d
Da’s mooi, hoeven ze die 6 euro administratiekosten ook niet meer door te berekenen.
@terr0rkempie: 7 euro inmiddels!

Btw: Iedereen die een boete betaalt: thx voor het spekken van de kas! Ik laat het allemaal aan jullie over ;)
Hoe doen ze dit dan voor buitenlanders ?
@DDX: die worden ook niet betaald als er wel een bon achter de ruitenwisser zit hoor…..
@matje140: op het zelfde punt: hoe kan je tegenwoordig nog betalen als buitenlander in Amsterdam? Ik ben er binnenkort weer met de auto, maar ik weet t niet meer… (echte vraag; heb een Zwitsers kenteken).
De administratiekosten zijn inmiddels 7!! Euro ;)

Dit wil ik nog even kwijt: Een welgemeend bedankje aan alle foutparkeerders en overige wegpiraten voor het spekken van de gezamenlijke kas ;)
Parkeren in Amsterdam is toch al idioot. Er is nergens plek en het is absurd duur.

Ik had gisteren toevallig een parkeerbon in het centrum van Antwerpen want ik had niet betaalt (verdiende hem dus ook wel). Maar de parkeerboete was goedkoper dan parkeergeld zou zijn in Amsterdam. Dat gaat toch nergens meer over.
Ze zouden Amsterdam toch afschaffen? Wanneer verdwijnen die stadsdeelraden (en aanhangige plucheplakkers) nou eens?
En ik maar denken dat een boete er ook is voor een leermoment. Maar dankzij het infrarood flitsen (geen flits zichtbaar), trajectcontrole en deze maatregel is het gewoon verkapte belasting. Als iemand niet bekend is in een bepaalde plaats (laten we zeggen: Amsterdam) en er fout parkeert krijgt deze pas maanden later een boete. Nu is dat voor een dagjesshopper geen probleem, maar stel je voor dat je dus net verhuisd bent en dus plots de ene na de andere boete krijgt. Lekker!
@JanC: ook in verweer gaan is lastiger. Als ik nu een boete krijg voor parkeren (niet dat ik die zo vaak krijg ;-) ga ik wel checken of ik ook echt fout zit, tijden locatie etc. Tijd geleden een boete 3 min te laat (de hufters) had een parkeerkaartje en een boete als bewijs dat t om een lullige 3 minuten ging (Eindhoven). Dat heb je dan niet meer! In ieder geval een stuk lastiger dit achteraf uit te zoeken! Voor de gemeente makkelijker uiteraard… Minder bezwaren…
Dus ik weet niet dat ik een bon heb en kan niet zelf even een foto maken van de plaats van mijn auto mocht ik ten onrechte bekeurd zijn.
@donotfeed:
Dit zal idd 1 van de achterliggende gedachtes zijn van deze maatregel. En nog erger, stel je weet gewoon simpelweg niet dat je iets fouts doet, en he komt 2weken lang op diezelfde plek (bv parkeerfoutje) dan kunnen ze 2weken lang dagelijks jou een boete geven! Bij een papieren bon, haal je het wel uit je hoofd de volgende dag dezelfde fout te maken omdat je op die manier erop geattendeerd bent!
Kortom, dit is gewoon weer een naaistreek 1e klas.
Hoeven de rijdende kassa’s nooit meer uit de auto te stappen, worden onze exotische Nederlanders die daar werken ook niet meer ‘ziek’ toch?
@maxw126: hahahaha. Jij bent echt grappig.

Mensen zoals jou maken Nederland failliet…
Ik denk dat een bekeuring in Amsterdam voor het niet betalen bijna net zo duur is als het wel betalen. Gelukkig is Antwerpen voor mij dichterbij en bovendien nog gezelliger ook. Amsterdam probeer ik zoveel mogelijk te mijden.
Lekkere actie dan..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).