Amsterdam verhoogt parkeerboete naar wettelijk maximum

Auteur: , 103 Reacties

Betalen zal je. En dik ook.

Amsterdam verhoogt parkeerboete naar wettelijk maximum

Amsterdam met de auto bezoeken is jezelf vrijwillig kwellen. Sinds deze maand hanteert de hoofdstad een parkeertarief van 7,50 euro per uur als je in het centrum je auto gaat parkeren. Of dat niet genoeg is heeft de gemeente alweer de volgende maatregel klaarstaan.

Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) in Amsterdam heeft besloten om het beleid omtrent parkeerboetes te wijzigen. Wie zijn auto parkeert en weigert te betalen kan een boete (naheffing) verwachten. Nu ligt die heffing op 47,60 euro. Daarnaast komt daar nog minimaal één keer het uurtarief van dat parkeergebied bij. In het geval van het centrum gaat het dus om 7,50 euro. Staat je auto heel de dag op een plek en hebben controleurs dit gezien, dan worden ook de tussenliggende uren in rekening gebracht. Die naheffing gaat meer worden.

B&W heeft besloten het tarief van de naheffingsaanslag per 1 juli 2019 te verhogen naar het wettelijk maximum. Dit betekent een verhoging van ruim 15 euro. Het kostenplaatje van de parkeerboete komt daarmee op 62,70 euro te liggen, exclusief het bedrag voor de geparkeerde uren.

Amsterdam is overigens niet de eerste stad die het wettelijk maximum gaat hanteren. Onder meer Rotterdam, Den Haag en Utrecht gingen onze hoofdstad al voor.

Fotocredit: blauwe 488 Spider in Amsterdam via @mvdd op Autojunk103 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lijkt me logisch. Anders staat het boetebedrag niet echt in verhouding tot het hoge uurtarief.

Snap niet waarom je op straat zou parkeren in Amsterdam trouwens. Parkeergarages genoeg die een stuk goedkoper zijn. En met het P+R tarief is het helemaal een lachertje.
@reactief: Dit. Ik stond er van te kijken hoe goedkoop die P&R deal was dat ik me oprecht afvroeg waar het addertje zat.
@karhengst: een addertje, weliswaar voor eigen verantwoordelijkheid: als je parkeert en met OV naar het centrum gaat, neem dan ALTIJD OV terug. Laatst een Über gepakt naar de parkeerplaats (want al laat) en kon volle mep afrekenen, want de OV kaart horende bij de P+R deal was niet ingecheckt voor een terugreis. Dan krijg je de korting niet.
@valluik: je bent in de val getrapt, misschien het luik dicht moeten doen (sorry – erg flauw)
@valluik: ja precies. Belachelijk beleid. Je moet een hele constructie bedenken om dat tarief te krijgen. Als ik met een ViaVan terug wil naar de P+R krijg ik niet dat tarief. Dus moet ik onnodig naar een halte binnen de cirkel komen en daarna dat hele traject uitzitten.
Dit is echt pesten
@valluik: Had ik laatst ook. Gewoon ff wachten op de nieuwe tram. En dan een groepje/stelletje aanspreken. Die hebben wel een ov-kaartje over.
@reactief: Ik denk dat de parkeergarages in het centrum hun tarief ook wel naar 7,50 per uur gaan verhogen. Waarom niet? Voorheen gingen ze ook niet onder het reguliere tarief zitten.
@frederik: waarschijnlijk €4,50 per 26minuten bij 27minuten betaal je dus €9,00 kut parkeergarages. En oosterdok is ook niet meer wat het was.
@reactief: ik parkeer alleen op zondag in Amsterdam, dan is het de hele dag gratis op straat …..
@erik2907: niet in de binnenring hoor, daar mag je gewoon dokken. Albert Cuyp is een mooi plekkie voor de zondag.
Dit is wat er gebeurt als er meer bakfiets ouders (lees yuppen) dan gewone arbeiders (met auto) gaan stemmen! Met de Europese verkiezingen idem dito: Groen Links BOPPE!
Tja, ze ruiken weer een manier om extra geld te vangen… zo een kans laat onze roverheid niet schieten uiteraard…
@spykerboy: Tja het is helaas niet meer dan logisch. Als de prijs van een dagkaart vrijwel hetzelfde is als de parkeerboete dan gok je het er wel op als je de hele dag ergens moet parkeren.
@spykerboy: roverheid? Dag mevrouw van de standpunt.nl trailer!
@spykerboy: roverheid.. hoe denk je dat onze wegen, veiligheid, onderwijs en jouw uitkering betaald worden? Simpele ziel.
@polpol33: Mensen zien alleen de kosten, zelden de baten van dingen. Natuurlijk kunnen er dingen beter maar een heleboel dingen zijn al ontzettend goed in ons landje.
@polpol33: je had het niet beter kunnen verwoorden!
@polpol33: Nou, zeker niet daarvan kortzichtige dwaas
@dedon: parkeerbelasting gaat naar de algemene middelen van de gemeente, dus waarom niet?
@polpol33: Laat ze dat geld maar elders halen… ipv ons de hele tijd te gaan melken… een fiets belasting vind ik wel een goede :)
@polpol33: Voor je iemand voor simpele ziel uitmaakt, die dingen waren toch ook al goed geregeld voordat ze het gingen verhogen?
@polpol33: Je vergeet asiel(geluks)zoekers, AZC, medische kosten voor asielzoekers, hobbies voor asielzoekers,opleiding voor asielzoekers, proceskosten tegen asielzoekers,gezinshereniging vr asielzoekers,huisvesting vr asielzoekers, nieuwe miele vr asielzoekers enz enz. Je begrijpt het nu wel toch :)
@RobUSA: jouw informatie klopt niet. Wij moesten het helaas met een indesit doen.
Afkorting van Amsterdam ..

Artis ..
@lincoln: 👏👏👏
Heb je dat helemaal zelf verzonnen? Knap hoor!
@momo: voel je je aangesproken?
@str8six: Nee, kom niet uit Amsterdam. Godzijdank. 😀
@momo: Islamsterdam werd al zo vaak gebruikt vandaar.
@lincoln: ik vond ‘m leuk!
In Laren betaalde ik in 2015 al 99 euro toen ik mijn parkeerschijf was vergeten… Die hebben schijt aan het wettelijk maximum en smijten er een Gooi-heffing bovenop.
@nicolasr: parkeerschijf is wat anders als de gefiscaliseerde parkeertarieven in 020. In de hoofdstad is het belasting en krijg je een naheffing van de gemeente, in Laren is het vergeten van een parkeerschijf een verkeersovertreding en krijg je post van het CJIB, en daar gelden ook andere tarieven voor. Dit allemaal in het kader van de transparantie richting burgers enzo…
Pro-tip: koop een Biro. Rijd je heel Amsterdam mee door en kan hem letterlijk overal parkeren zonder ook maar een cent te betalen. Ik zie geregeld zelfs Biro’s staan op de tramhalte Vijzelgracht. De handhaving/politie kijkt er totaal niet van op of om, wordt compleet genegeerd.
@ghost: lekker 10k+ aftikken voor zo’n ding. En dan besluit de regering volgend jaar of het jaar daarna opeens de wetgeving te wijzigen en moet je parkeergeld gaan betalen voor Biro’s/dat soort voertuigen. Ik zie het wel gebeuren. Probeer dan nog maar eens zo’n Biro te verkopen voor een fatsoenlijk bedrag.
@RubenPriest: nieuw misschien, 2de hands, 5-6k. En ja, de rest zou zuur zijn, maar scooters rijden er ook nog steeds en masse, en die zijn ook van voor een bepaald jaartal verboden.
@ghost: Ik snap sowieso niet waarom scooters nog toegestaan zijn. Alles staat tegenwoordig in het teken van het milieu, maar die vervuilende dingen mogen nog gewoon blijven rijden. Van mij mogen ze die meteen afschaffen. Je ziet er alleen maar luie en dikke mensen of paupers op rond rijden, ze stinken en maken ook nog hoop lawaai.
@berlinetta: omdat je 1 belangrijke fout maakt, niks staat in het teken van milieu. Alles staat in het teken van geld. Milieu is slechts het excuus. We gaan de wereld niet redden hoor, we rekken hooguit iets uit..
@berlinetta: zooo.. Stevig taalgebruik, en wat een belachelijk vooroordeel! Ook veel mensen van buiten de stad gebruiken scooters voor woon-werkverkeer. Ongenuanceerd en kort door de bocht.
@kicknl: Dat snap ik, maar als overheid zijnde zou ik de mensen stimuleren voor een e-bike of escooter te kiezen.
@ghost: Prijzen zijn ook best schappelijk met 15k.

Pro-tip: koop een fiets. Rijd je heel Amsterdam mee door en kan hem letterlijk overal parkeren zonder ook maar een cent te betalen. Ik zie geregeld zelfs fietsen staan op de tramhalte Vijzelgracht. De handhaving/polotie kijkt er totaal niet van op of om, wordt compleet genegeerd.
@aallex: fietsen is kudt! Plus dit is Autoblog, een auto heeft 4 wielen minimaal, maar zeker geen 2, dat noemen we een motor/brommer of step.
@aallex: dan wordt je fiets overal los geknipt bij gebrek aan stallingsmogelijkheden / nietjes. Dan mag je m ophalen bij een depot buiten de ring en 45 euro aftikken. In Den Haag wisten ze het ook nog te presterennom vervolgens mensen met een verstandelijke beperking achter de balie te zetten, zodat je je frustratie niet meer fatsoenlijk kan uiten aan de balie.
@2scan: dat is nog altijd goedkoper dan een ‘naheffing’
@ghost: pro-pro-tip: blijf weg uit die stad.
@str8six: best lastig als je er werkt en woont. Makkelijk praten voor Provincialen maar wel op Koningsdag als een willoze kudde dansend vee de hele stad afbreken. Man man man…
@ghost: dat iemand er woont is een keuze. Maar zo hé, pijnpuntje met die “Provincialen”? Blij dat ik er niet naartoe hoef. Moeimakerij.
@ghost: Wij provincialen zijn slim, we breken niet ons eigen dorp of proviciestad af. Carnaval vieren we in Den Bosch, Koningsdag in Amsterdam en voor de rest van het jaar leven we rustig en vredig in de provincie en klagen we over het associale gedrag van die stadsen en het blind zijn voor de provincie van het randstadkabinet. Het leven is goed in de provincie.
@ghost: doe jezelf een lol, scheer niet iedereen over 1 kam. Siert je niet, je andere, inhoudelijke comments zijn sterker en interessanter.
@bischero: thanks voor de feedback! (-:
Was overigens niet heel serieus bedoeld maar sloeg meer op de nieuwskoppen van enkele jaren terug waarin nog uitgehaald werd naar de personen (door mij betiteld als provincialen) die tijdens Koningsdag naar Amsterdam komen maar er niet wonen en alles slopen en vertrappen.
@ghost: haha, sportief. Ik voelde me als provinciaal niet aangesproken, ik kom écht niet naar Amsterdam met Koningsdag. Nu niet, nooit niet.😁
@bischero: op de dag zelf tref je mij er ook niet. Vanavond kan ik echter niet ontkennen dat ik er wel ben..🙈
@ghost: even opgezocht maar je rijdt wel knap voor lul met zo’n ding zeg.
@foramen: ha kijk, jij snapt het. Datzelfde heb ik dus ook met de hele EV-show die gaande is in NL. Iedereen rijdt want voordeel maar niemand heeft door dat je eigenlijk voor lul rijdt!
@ghost: Nee hoor de “//M-line”-pruttelaar met zijn 3-cilindertje die lacht om de 350-pk+EV’s tegen hetzelfde budget die rijdt voor lul….
@mcshine: kennelijk ben je nogal op je teentjes getrapt, anyway; M-line…dat is toch een heel comfortabel matras?!
@ghost: ” niemand heeft door dat je eigenlijk voor lul rijdt!” Als niemand dat door heeft zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat het alleen in jouw hoofd zo ervaren wordt.
@mashell: dat zeggen Noord-Koreaanse Psychiaters ook tegen het volk! 😂👊🏼
@ghost: Ja je rijdt ook echt voor lul je in Model S of Model 3, of een Kona EV ofzo. Allemaal fantastische wagens.
@ghost: Pro:tip: Vermijd Amsterdam en laat die stad lekker verpauperen.
7,50€ per uur 😅 er zijn mensen die maar zoveel verdienen per uur…
@thestino: Die parkeren daar dan ook niet :P
@fanboy: jawel!!! Maximaal werken voor de linkse coalitie o.l.v. Halsema heet dat.
Gratis ThugLife tip voor Autobloggers: Als je dagje Damsko doet dan moet gewoon je auto buiten het vak parkeren maar niet op gevaarlijke plek dan kan de gemeente jack poep met hun afpersingspraktijken want je kan geen naheffing parkeerbelasting heffen als het geen parkeerplaats is. Alleen de popo kan je wel boete geven maar die is 95 euro en in parkeervak kost dagje parkeren je 142.50 in het centrum zonder boete dus fuck die GroenLinks nazi’s!! En als je waggi gewoon chillax staat dan krijg je vaak geen skotoeboete want de ibahesj is toch te druk met handgranaten opruimen en zo.
@e36thuglife: Minpuntje: als hij wordt weggesleept (en dat doen ze regelmatig) dan kan je je auto ophalen in Duivendrecht. Kost je €373 en een hoop tijd.
Pluspunt: “U krijgt bij het ophalen van uw voertuig de situatiefoto’s mee.” Heb je weer wat kiekjes voor Autojunk.
@metalmike: na 18u weggesleept? €480,- Ka-ching!
@metalmike: protip doe er een wielklem om, dan kan ie niet gesleept worden.
@e36thuglife: kan je dit vertalen? Dan kunnen we namelijk allemaal gebruik maken van je wijsheid 😉
@schoen85: En dan te bedenken dat er mensen zijn die echt zo praten.
@dray: daar, niet hier in de provincie. Wij hebben een ander spraakgebrek 😂
@schoen85: gewoon buiten het vak parkeren, is goedkoper zolang je niet gevaarlijk staat.
bekeuring krijg je waarschijnlijk niet omdat de politie erg druk is met de dagelijkse gang van zaken in a’dam.
Dat dus
@e36thuglife ..

Please dude .. never change ..
Stel je gebrabbel altijd op prijs ..:
Verhoging op verhoging op verhoging…..er bestaat in dit land niets anders als lasten/kosten verzwaring.
@rike: Tja, iemand moet de netto belasting vrijstelling voor Shell, Unilever en andere multinationals opbrengen.
@mashell: En aan de andere kant mogen we blij zijn dat ze hier nog blijven.
@888natan: Bedrijven zitten in Nederland vanwege ons opleidingsniveau, vanwege onze welvarendheid, vanwege onze infrastructuur, daar mogen ze best wel wat belasting voor betalen. Buitenlandse verliezen kunnen aftrekken van Nederlandse winsten is een absurd concept. Die postbus firma’s leveren amper werkgelegenheid op en dat wordt door de EU, de EC en Europees gerechtshof dan ook volkomen terecht de nek omgedraaid. In Nederland worden de burgers te zwaar belast en de bedrijven te licht, die balans is ongezond en dient te verschuiven.
@mashell: Heb je het ‘Marks & Spencer arrest’ uit 2005 gelezen? Daar zegt het Europees HvJ toch iets anders. A is het arrest +- 14 jaar oud, geldig is het nog tot de dag van vandaag.

De grote ‘winnaar’ van die hele uitspraak is overigens de overheid, niet de bedrijven.

‘Timac Agro’ arrest is dan weer heel anders, daar ging het om een v.i. en niet om een dochtermaatschappij.

Ik haat overigens het woord ‘postbusfirma’ maar dat terzijde! :)
@mashell: iemand moet de EV subsidies betalen!
Als ze met respect met het belasting geld zouden omgaan had ik t niet erg gevonden. Ja, in Zwitserland krijgen ze iets terug voor de opgehaalde belastingen. Een zeer goed georganiseerd land waar burgers ook nog inspraak hebben.
@tttijn: Ja want hier is het een derde wereld land.
@fanboy: wel een schijndemocratie maar accepteer jij lekker het universum dat voor je ogen wordt opgetrokken. Lekker veilig.
@tttijn: Want NL is een bananenrepubliek waar het volk niks te willen heeft inderdaad.
@berlinetta: krijg soms wel het idee in de Bijlmer..
@tttijn: haha. Zwitserland, het synoniem voor duurder dan duur. Toen ik twee jaar terug uit Zwitsersland kwam en door de Duitse douane gevraagd werd “heeft u iets gekocht in Zwitserland, juwelen, horloges of zo?”, ik flapte er uit “Ben je gek, alles is daar stervensduur!”. Dat was een plausibel antwoord en ik mocht doorrijden.
Zwitserland is het droomland voor luie politici die het volk voor elk wissewasje naar de stembus roepen.
@mashell: Klopt. De grap is alleen dat de Zwitserse mensen daar geen last van hebben, die verdienen namelijk ook meer als ons.
@carfreakjim: juist, de salaris en zijn navenant
@carfreakjim: ik kan je vertellen: ik krijg netto, in Zwitserland, misschien wel 3x dan wat ik voor een vergelijkbare baan in NL zou krijgen. Auto’s zijn hier goedkoper. Wonen (vergeleken met Amsterdam) is te vergelijken. Elektronica en dergelijke zijn hier vaak goedkoper. Alleen dingen waar ‘snelle luxe’ en ‘arbeid’ in zitten, zijn een stuk duurder. Uiteten is duur. Massages zijn duur. Een ijsje bij een kiosk is duur. O ja, en de luxe producten in supermarkt. Als je dat wat uitmaakt; rijd je 1x per week een uurtje naar een willekeurige grens en laadt je je auto vol. Iedereen kent hier wel een overgang waar toch niemand checkt.
O ja, en het is hier ook nog eens prachtig!
@mashell: Ik vind het jammer dat je het op die manier bekijkt
@tttijn: ik vind het echt geen fijn land, het verblijf is er gewoon te duur. De mensen zijn helemaal niet onvriendelijk maar wel beangstigend nationalistisch. Buitenlanders die er wonen zijn 2e rangs (dat is hier in Duitland niet) en politiek gezien is het land nog wat achtergebleven, ze hebben in een inhaalslag gemaakt maar zijn er nog niet. Een mooi land maar verre van een gidsland.
Gewoon in de parkeergarage zetten! Is waarschijnlijk ook het doel van deze verhoging.
@wildewesten: de lobbyisten van de parkeergarage maffia hebben hun werk goed verricht.
Geweldig zo’n overheid die geen kans onbenut laat om zijn bevolking het vel over de oren te trekken.
@johnwaters: Hoho, niet te populistisch. Het gaat hier om een gemakkelijk vermijdbare boete. Je kunt ook zeggen dat het een supersymphatieke overheid is die de domme fourparkerende sukkels keihard afstraft voor hun domheid en de brave burgers ontziet door een aantrekkelijk p+r tarief te rekenen.
@mashell: hoho, het gaat niet om foutparkeerders, maar om reglementair geparkeerde bestuurders die niet/te laat hun parkeergeld betalen. Foutparkeerders staan op de stoep, fietspad, gehandicapten plaats , los en laadplaatsen enz.
1) BPM 2) bijtelling 3) accijns op brandstof 4) 7.5€/u om je auto kwijt te kunnen. Allemaal verantwoord en normaal vind jij?
@johnwaters: er bestaan tegenwoordig apps waarmee je kan betalen. Verder kan je in de meeste buurten in Amsterdam prima een parkeervergunning krijgen voor vrijwel geen geld. Niet betalen voor parkeren is laksheid en een keuze. Daarom terecht dat deze mensen een goede boete krijgen.
@johnwaters: bintjes versus aardappels. Ja ik vind het een goed idee dat een stad die redelijk verpest wordt door de hoeveelheid auto’s en uitstekend openbaar vervoer heeft (zijn wij in de provincie stikjaloers op) hoge parkeertarieven rekent.
Als je in één van de grote steden moet/wil zijn en je hebt de auto niet perse nodig, ben je sowieso beter af met het OV. Als ik naar A’dam moet, gaat dat per definitie per OV.
No way dat ik met de auto naar Amsterdam ga. Enige grote stad waar ik nog kom met de auto is Den Haag, omdat je daar nog prima gratis kan parkeren.
@baklava: waar? Ik heb er 6 jaar gewoond en mocht niet eens met mn parkeervergunning in mijn eigen straat staan…
@2scan: weet de naam van de straat niet uit mijn hoofd, maar bij de Russische ambassade.
Vette kleur zeg dat blauw!🙌🙌🙌
Kut Halsema… Links lullen, rechts vullen
Met Halsema aan het roer, Amsterdam naar de mallemoer.
Even een tipje van mij. Een dagje Amsterdam is helemaal niet zo duur hoor. Gewoon hier parkeren: https://parkereninijdock.nl/ kost maar 10 Eurootjes per dag!
In Zwolle kun je dit ook aftikken en er is ook al een scanauto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).