Ant-Kahn komt met een Barchetta Roadster

Auteur: , 9 Reacties

Kahn kennen we voornamelijk van zijn tuningsprojecten. Dit is echter van een hele andere orde. In samenwerking met autobouwer Ant komt hij met een nieuwe roadster die de looks heeft van een DB4 Zagato. Alleen dan zonder dak dus.

Ant-Kahn Barchetta Roadster

Eerder liet Afzal Kahn al weten aan deze auto te werken. In samenwerking met Ant Anstead, bekend van het automerk Evanta, wordt de bijzondere Barchetta in elkaar geschroefd.

De auto wordt een roadster-replica van de zeer zeldzame Aston Martin DB4 Zagato. De body is opgetrokken uit carbon en herbergt een buizenframe. Onder de kap komt een 6.2 LS3 V8 blok te liggen met 450 pk. Het team achter de auto belooft moderne techniek te combineren met de allure van de jaren 50.

De Barchetta Roadster wordt in september onthuld op het Goodwood Revival evenement. Er worden slechts 20 stuks van gebouwd. De eerste teaserbeelden zijn in ieder geval al veelbelovend. (via boldride.com)

Ant-Kahn Barchetta Roadster

WB12 Vengeance
Op hetzelfde evenement komt Ant-Kahn ook met een wat modernere Aston Martin interpretatie. Onder de naam WB12 Vengeance gaat een sterk aangepaste Aston het levenslicht zien. Er is echter nog niet veel bekend over die coachbuild. Waarschijnlijk wordt ie gebaseerd op de Vanquish, DB9 of V12 Vantage. De WB12 belooft een bredere body en scherper design te krijgen dan het origineel. Onder de kap komt een V12 motor. Ook van die auto is een teaser opgedoken, waarop we niet veel meer zien dan een Alfa Romeo 4C-achtig achterlicht.

Ant-Kahn WB12 Vengeance9 reacties

Heel knap maar zal jammer genoeg wel prijzig zijn.
Zeer fraai, maar wel heel verrassend dat Kahn hierbij betrokken is.
Ben er niet weg van. Van de zijkant oogt hij wat lomp & opgeblazen: alsof het een goedkope polyster kitcar betreft. Een volledig frame voor de voorruit zou hem volgens mij ook een stuk volwassener doen ogen. Iemand als bijvoorbeeld Bo Zolland doet het wat wij betreft een stuk beter met zijn interpretatie van een nieuwe e-type, de Growler: http://www.autoblog.nl/archive/2011/02/24/interpretatie-van-een-nieuwe-jaguar-e-type
http://www.gtspirit.com/wp-content/uploads/2011/02/Growler-E-2011-Header.jpg
@gash: Meningen verschillen… Die E-type vind ik echt helemaal niks. Deze mier hierboven kan naar mijn mening best mooi worden. Alleen zeggen deze foto’s nog niet alles…
@gash: tis dat ie niet te betalen zou zijn, maar dit liever dan menig andere auto
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ut kahn net!
Beeldschoon… Productie graag…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).