Anti-drugs dictator vernietigt ruim 30 luxe auto’s

Auteur: , 37 Reacties

Niet het type waarbij je voor de grap zijn hoofd in een verjaardagstaart zou duwen.

De Filipijnen bevinden zich als ruim anderhalf jaar onder het bewind van van Rodrigo Duterte. Voor wie niet bekend is met de beste man; hij is een bijzonder populistisch politicus met een voorliefde voor het grootschalig vernietigen van alles dat ook maar een beetje met drugs te maken heeft. Nu hij zich sinds juni 2016 als dictator president van de Filipijnen mag voorstellen, heeft hij vrij baan om de bevolking te onderwerpen aan zijn overtuigingen.

Het meest recente voorbeeld van zijn keiharde optreden is ditmaal niet het uitroeien van smokkelaars of het erop uit sturen van zijn death squad, maar het verpulveren van allerlei fraaie voertuigen. Een verslaggever van het landelijke nieuwsbureau ABS-CBN was vandaag ter plaatse en slingerde een reeks foto’s op internet. Op de kiekjes zien we verschillende bolides die door drugsbaronnen het land in zijn gesmokkeld en hun lot angstvallig afwachten. Zoals je ziet staan de bulldozers al klaar.

Duterte had in totaal dertig auto’s verzameld, waarvan er twintig in de haven van Manila stonden. In de havens van Cebu en Davao stonden er nog eens tien. Er zaten een aantal flinke wagens tussen, van BMW’s tot een Corvette Stingray. Dharel Placido, de verslaggever, kreeg daarnaast nog een gedeelte van de lijst van slachtoffers in handen.

Anti-drugs dictactor sloopt ruim 30 exoten

Het verbrijzelen van exotische auto’s is onderdeel van een nieuw plan van Duterte om de hoge drugsgerelateerde criminaliteit tegen te gaan.

Met dank aan @tenaci voor de tip!

Beeld: Dharel Placido37 reacties

“cuatro”

Grinnik.
@exotic: ja ik denk dat ik mijn naam hier maar naar PorscheCuatro ga veranderen 😂
Misschien wel de beste manier om te laten zien dat misdaad niet loont. Afpakken en vernietigen die rotzooi.
@mar10us:
Helemaal eens met het afpakken, maar wat is het nut van vernietigen? Publieke verkoop met de opbrengst naar de staatskas, zoals in Nederland, is toch veel nuttiger? Kan dat geld nog voor iets zinnigs gebruikt worden.
@mgmgb: klinkt goed, maar in een auto met zo’n verhaal zou je nooit meer veilig kunnen rijden.
@wceend: dat lijkt mij echt zwaar overtrokken. Ik zou tenminste zonder problemen in een auto ‘met verhaal’ van domeinen gaan rijden. Ergens is dat natuurlijk ook wel de charme van zo’n auto. Vaak ben je te bang
@mgmgb: Dan kopen die drugsbaronnen de boel gewoon nog een keer, de rest van de bevolking kan die wagens niet betalen. Van de regen in de drup dus.
@mar10us:
Een oorlog tegen drugs heeft nog nooit gewerkt. We gebruiken als mensheid al langer drugs dan we een geschreven taal gebruiken. Een verbod is dus even nuttig als een crossover. Kijk eens naar het resultaat, kleine blowers heeft hij op nazi duitse wijze opgejaagd, vervolgd en uitgemoord en nu runt IS de drugshandel daar.
wat nu? met een tank er overheen?
@geelbarrel: *belt meteen The Grand Tour*
@geelbarrel: Zie je de bulldozers staan? :)
Terecht. Lijkt me duidelijk!
Zonde. Verkoop ze dan met scherpe prijzen. Of laat ze door youtubers weggeven.
Beetje jammer van de Stingray, de rest is nog wel vervangbaar.
@fanboy: precies wat ik ook dacht
Vind alleen de 350Z en de Z4 zonde, de rest doet me niet zoveel.

Aan de andere kant, het is ook niet zo dat dit enorm zeldzame onvervangbare auto’s zijn dus wat maakt het eigenlijk uit
@gulli: Inderdaad, als er nou een Bugatti Royale Type 43 tussen stond dan was het een ander verhaal geweest.
@gulli: Je gaat me toch niet vertellen dat het vernietigen zo’n klassieke stingray je niets doet?
@mopar: oh sorry, dacht dat het een nieuwe was. Nou ok die mag blijven dan
Sinds wanneer zijn de filipijnen een dictatuur?
@cloverleaf: 30 juni 2016
@hijman85: gelul, Duterte is gekozen door het volk. Het is mijn vriend ook niet maar misschien is een harde hand een keer goed in een land waar corruptie hoogtij viert en een een op IS gebaseerde groep een kalifaat wil starten. Maar laten we het over auto’s hebben!!!
@cloverleaf: helemaal gelijk heb je. Lees Mn post onderaan maar eens. Die gast neemt harde maatregelen maar het zijn maatregelen die genomen moeten worden wil het land vooruit gaan.
@mopar: mijn reactie was ook op die van hijman85. Maar ik denk/hoop dat je gelijk hebt. Goed opgeleide lieve, jonge en hardwerkende mensen. En veel terugkerende expats nemen ook weer kennis mee terug.
@cloverleaf:

Er zijn zat dictators op democratische wijze aan de macht gekomen.
Neeeej niet de Honda Odessy 😉
Meh.. behalve de Vette Stingray is het allemaal maar gewoontjes. Had wel iets exclusievers verwacht toen ik las dat “drugsbaronnen” ze binnengesmokkeld hadden.
Hebben ze geen Domeinen op de Filipijnen?
@tenaci: nee dan waren het wel de Domijnen geweest
Duterte is duidelijk een beginner en een kloteviool. Een beetje slimme dictator verkoopt zulke wagens in ruil voor wapens.
Audi A6 cuatro??? Is di teen model voor de Filipijnse markt? ;-)
Enkel jammer van de Corvette en de Alpina.
Waarom verkopen ze die wagens niet per opbod? Lijkt me dat dit land het geld aardig kan gebruiken daar een groot deel van de bevolking een te kort heeft aan alles en nog wat. Ook heeft het land een giga schuldenlast.
@ericc: Omdat de Duterte-clan en zijn matties het al druk genoeg hebben met drugshandel en legio andere vormen van zelfverrijking. Schijnheilige corrupte boel daar. Triest voor die arme bevolking.
@gash: zijn juist die arme die voor hem gestemd hebben.
Filipijnen mag dan volgens Nederlanders een “dictatuur” zijn. Niet elke dictatuur is per definitie slecht voor de bevolking. Ik werk met genoeg Filipijnen en vrijwel allemaal zijn ze dik tevreden over hun president. Ze weten dat hij niet perfect is maar de situatie daar was voor zijn aantreden echt belabberd. Straten waren onveilig en drugshandel -en moorden was echt overal. Sinds dat hij de macht heeft is de boel daar een stuk verbeterd.

Soms is er iemand nodig die harde maatregelen neemt en dan zijn wij in het zachte westen natuurlijk meteen dik verontwaardigd. Leven in zulke landen is heel anders dan leven in een land zoals Nederland waar alles voor elkaar is. Je kon en kan bepaalde straten in manilla beter niet in na zonsondergang als je een mooie auto of een duur horloge hebt.

Ik praat zijn daden niet goed maar iedereen die wel eens naar een echt derdewereldland is geweest zal weten dat de netheidsregels die we in NL kennen niet overal op aarde van toepassing zijn.
Zelfs voor een yanktank-hater als ik doet die Corvette wel pijn.
Beetje gejank om die Corvette hier, maar onder aan de streep is het allemaal niks bijzonders, inclusief Corvette. Gelukkig maar. Ik hoop dat de criminelen ervan leren en voortaan hun leven beteren voor er nog meer onschuldige auto’s vermoord worden!
@stationcar: Niets bijzonders voor jouw wellicht. Als er een mooie klassieke auto die al bijna 50 jaar heeft weten te overleven nodeloos wordt gesloopt dan mag je dat best erg vinden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).