Arabier koopt parkeerplaats voor 25 miljoen euro

Auteur: , 54 Reacties

Afhankelijk van het gebied, kan in Nederland een parkeervergunning voor op straat voordelig zijn. Wil je de auto parkeren onder de parkeergarage van je flatje? Dan kan dat al stukken duurder uitvallen. Maar goede-fuckin-morgen: 25 miljoen euro betalen om je auto's weg te zetten!?

bug-london

Tja, als je echt centen teveel hebt kan alles natuurlijk. In Londen betaalde een steenrijke Arabier dit schappelijke prijsje voor zijn auto’s. Goed, het is geen kleine garagebox. De Arabier kan namelijk zijn collectie van 80 bolides kwijt. Uiteraard niet zomaar ergens, de garage is in het welbekende Knightsbridge. Op een steenworp afstand van Harrods, poepchique natuurlijk. De parkeergarage was eerder al in bezit van een andere rijke stinkerd en schijnt te beschikken over grote parkeervakken, inclusief met armaflex geplakte pilaren tegen beschadigingen. Plus een systeem voor kentekenherkenning bij het in- en uitrijden van je stekkie.

25 miljoen euro (21 miljoen GDP) is een hoop geld. Echter, als we kijken wat er zomers in Londen gebeurt, is het zo gek nog niet. De Dagobert Ducks’s uit de zandbak komen met het hele gezin plus hofhouding overvliegen. Het aantal auto’s dat ze meenemen is vaak een hele vloot. Hij kan natuurlijk gewoon schijt hebben en zijn vloot gewoon ergens neerknallen, maar de garage is een betere oplossing. Desalniettemin zijn de arme bewoners van Knightbridge niet blij met al die supercars. Nachtmerries krijgen ze ervan. En zo niet, dan in ieder geval slapeloze nachten van die knetterende uitlaten. Voor lokale shops, restaurants, hotels en andere aangelegenheden wordt de komst vanzelfsprekend gevierd.

Waterbrigde Estates, die de verkoop van de parkeergarage begeleidde, vindt het wel een goede deal. Zo stelt het in The Times: “”The value of his collection is significantly higher than the price he has paid for the parking,”. Andere mensen die gebruik willen maken van parkeerplekken in Knightbrigde betalen vaak rond de 35.000 pond per jaar. Losse parkeergelegenheden worden verkocht voor prijzen tot 450.000 pond. Uiteraard krijg je dan wel beveiliging, chauffeurs en een pyjama’tje voor je auto in de vorm van een handgemaakte, perzikkleurige cover: fijn.

Al met al lijkt de Arabier dus een super deal gemaakt te hebben, de bofkont. Kende je hem nog niet? Kijk hier maar even.

Foto: Bugatti in Londen door @eriiquee via Autojunk54 reacties

Dat zogenaamde revven doen ze niet meer. Als de politie het ziet wordt de auto enige tijd in bedlam genomen.
@rufctr01: de auto wordt in beslag genomen. De bestuurder wordt in Bedlam gestopt.
@mashell: Ik kan mijzelf ook wel lam in bed stoppen. Komt geen popo aan te pas.
tja, geld betekent niet echt hetzelfde als het uit een putje in je achtertuin komt borrelen dan als je er een tegenprestatie voor moet verlenen om het te verkrijgen.
Waarom eigenlijk altijd London als keuze? Heeft dat met die vermeende relatie van Al Fayet en princess Diana te maken ofzo?
@ghost: Economisch centrum van Europa (na de brexit ff afwachten)
@ghost: Omdat je hier (woon er ook) alles hebt in veelvoud wat weer meer aantrekt. Als je een Lambo wilt kopen ben je binnen 10 min in Kensington, wil je liever aan Kahn Land Rover Range Rover weer 10 min verder, wil je een platinum horloge kopen loop je de hoek om etc. Het is hier een komen en gaan van vreselijk veel geld en dat trekt elkaar aan; mooie huizen, autos, juwelen, restaurants, clubs etc. Oh en iedereen spreekt jouw taal, scheelt ook :)
@ghost: fijn klimaat in de zomer in vergelijking met alles in het midden oosten. Daar is het in de zomer echt te heet.
@pomoek: Nederland is ook fijn in de zomer. Minder regen en minder wind vooral.
@lekbak: maar lang niet zo exclusief.
@bassx: wat is er exclusief aan zo’n beetje de grootste stad van Europa?
@lekbak: de extravagante appartementen, winkels, binnenhuisarchitecten, etc, etc. En dat rijen lang en niet in het enkelvoud zoals hier.
@bassx: als die jurken hun zomers in Amsterdam hadden doorgebracht hadden we dat hier ook gehad.
@lekbak: maar in London was het er al en daarmee veel logischer.
@lekbak: een van de duurste, mooiste steden ter wereld, met alle luxeuze op aarde. kijk op rtl z is naar 1 of ander programma waar ze met de aller rijkste van engeland een dagje meelopen. vorige keer met onder andere kanh himself en de bedenker van de gumball.
@lekbak: in welk Nederland ben jij zomers?
@str8six: een Nederland waar het meestal een temperatuur is waarbij je nog iets kunt. Ook een Nederland waar het toch echt minder waait en regent dan in Londen.
@pomoek: maar niet te heet om te voetballen ;)
@ghost:
Weleens ’s zomers in Oman geweest?
Dan verlang je naar ons koele kille weer.
Werken, wat ik moest, is niet te doen en het ‘werk’ tempo ligt op 5% van wat je hier doet.
En ik had nog mazzel werken in de marine haven bij het water
@desjonnies: ‘mooi weer’ noemt men dat. Als ik vraag wat er mooi aan is dan hebben ze geen ander antwoord als dat het zo heet. Iedereen geeft toe dat ze alleen maar stil willen zitten bij warmte, dat is toch niet mooi weer? Warmer dan een graad of 20 hoeft het van mij nooit te worden. Een matige Nederlandse zomer is wel zo lekker.
@lekbak:

Mooi weer is een dag waarbij het weer beter is dan dat je had verwacht. Een lekkere nazomerdag nadat je een week regen hebt gehad. Midden in de winter een zonnige heldere dag, lekker met een biertje achter het glas in de zon met een jas aan.

Etc..
@desjonnies: snap ik maar waarom niet Parijs, Brussel, Amsterdam, etc. ?? Nu met Brexit wil je toch niet naar London financieel gezien?
@ghost: Juist wel, pond staat laag waardoor er juist veel wordt opgekocht in het centrum met buitenlands geld (euro, dollar, yen, roebel etc.). Huizenprijzen stijgen al jaren enorm hier, enkel in de top gaat het langzamer. Is een prima belastingparadijs voor buitenlanders aangezien huizen eigendom zijn van louche bedrijven gevestigd in Panama, Cayman, etc.
@ghost:
De oude koloniale invloed van de Britten, Lawrence of Arabia, er is een hoop geschiedenis wat heg Arabisch schiereiland deelt met de Britten.
Zo was Aden altijd een belangrijke Britse marinebasis en werd Cyprus door de Britten gebruikt als springplank en steunpunt voor het Midden Oosten.
Op deze manier kon Groot Britannië de route naar hun meest belangrijke kolonie India en kroon kolonie Hong Kong en Singapore controleren.
Dus, kenteken van een van zijn auto’s kopiëren en op je Golf III plakken, naar binnen rijden en uitzoeken met welk vervoer je weer naar buiten wil. Mooi systeem.
@gulli: Kan me voorstellen dat de “kentekenherkenning” bestaat uit een 24/7 bewaker die in een hokje zit en op de camera/monitor leest of de juiste auto met correcte kenteken voor de deur staat.
En er dan 5 auto’s inzetten
Ik vind het gewoon wanstaltig.
@pomoek: heb je er last van dan?
@lekbak: Niet in de zin dat ik er persoonlijk last van heb. Wel in de zin dat iemand 25 miljoen uitgeeft aan een garage, omdat het kan. In een wereld waar de inkomensongelijkheid tussen de armsten en de rijksten toeneemt vind ik dat wanstaltig.
@pomoek: chapeau. Helemaal mee eens. Ben absoluut voor verdient geld zelf houden, zelf weten wat je ermee doet etc maar dit gaat mij ook echt een brug te ver. Totaal onethisch. Echt van de zotten.
@str8six: er worden sierraden van vele malen meer verkocht, Nederland bouwt aan de lopende band jachten die een veelvoud van dit kosten, er worden huizen verhandeld die tien keer dit moeten kosten, zelfs een beetje privé vliegtuig kost dit soort geld. Deze persoon koopt er een enorme parkeerkelder voor in één van de duurste stukjes wereld. Zo belachelijk is dit helemaal niet.
@pomoek: superjachten, appartementen in bijna alle grote steden, privévliegtuigen, sierraden, landgoeden. Er is zoveel wat dit soort geld kost, en jij valt over een flinke parkeerkelder?
@lekbak: Het onderwerp is een parkeergarage. Dus ja, daar heb ik het dan over. Ik hou het graag on topic.
@pomoek: verontwaardigd doen over de uitgaven van je rijken. Tja, je kunt je maar ergens druk over maken.

Je weet dat het hun geld is hè? Het is geen belastinggeld ofzo.
@lekbak: Ik maak me niet druk. Vind het alleen walgelijk. Dat je dit doet met je geld. Als je uit een land komt waar vrouwenrechten met voeten worden getreden. Waar in de regio afschuwelijke drama’s zich afspelen. Dan vind ik dat je je prioriteiten niet op een rijtje hebt.
@pomoek: daar hebben ze sowieso problemen mee in die regio met; “ze op een rijtje hebben.”
@pomoek: Vraag en aanbod? Binnen een paar jaar verkoopt hij het terug voor een paar miljoen extra. Dat geld is niet verloren, eerder een goede investering. In tegenstelling tot bijvoorbeeld enkele miljoenen neertellen voor een speciale nummerplaat.
Tja.. als je er geld voor hebt, waarom niet?
Kunnen ze fijn daar in de file staan met hun waggies op Brompton Road en tegenover Harrods aan een waterpijp lurken, gefeliciteerd.
Het is toch simpel? Regels stellen, auto in beslag nemen bij overtreding. Auto pas vrijgeven bij vertrek uit land.
@gezondverstand: Dat is wel erg streng. Zo’n man mag toch wel een garage kopen?
@gulli: Ik had het natuurlijk over de misdragingen met de auto’s die meegebracht worden.
Waarschijnlijk heeft hij niet eens 80 auto’s
Waarom zou je onder de parkeergarage willen parkeren?
Dit is toch wel iets meer dan de ‘parkeerplaats’ in de titel laat uitschijnen. Ik dacht eerlijk gezegd aan een stukje asfalt met witte lijnen errond.
Maar voor deze garage blijft het nog steeds een belachelijk bedrag.
Ik kan wel net zoals een aantal mensen hierboven roepen dat het van de zotte is, maar ik denk dat ik het ook wel zou doen als ik net zoals die arabieren geld als kraanwater zou hebben.
‘Wil je de auto parkeren onder de parkeergarage van je flatje?’
ONDER de parkeergarage?!
Maar toch. 25 miljoen voor 80 plekken. Over 10 jaar gerekend moet je dan 85 euro per etmaal zien te verdienen. De rekensom is onvolledig want je hebt nog rente en allerlei andere kosten en personeelskosten. Maar voor het duurste stukje van Londen…
Zo, GDP, die munt kende ik nog niet !
Echt, die Arabieren….laat die toch lekker in de zand spelen van de sahara. Patsers zijn het. Allemaal. Weg ermee
@730ld: jaloers?
You losers,keep working for us. We (tank) you
Kop boven artikel valt in categorie “clickbait”. Jammer, en nergens voor nodig. Parkeergarage voor 80 auto’s is natuurlijk niet hetzelfde als “een parkeerplaats”…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).