Ares blaast nieuw leven in Ferrari 250 GTO

Auteur: , 39 Reacties

Een zeer smakelijk apparaat op de zondagochtend.

Sommige koetsenbouwers hebben het simpelweg bij het rechte eind. Ares Design bestaat misschien helemaal zo lang nog niet, wat ons betreft schaart Dany Bahar’s wonderkind zich in het rijtje bij de grootheden van weleer. Het in Modena gevestigde bedrijf heeft in haar korte bestaan al enkele bolides verfraaid, maar nu ze begonnen zijn met deze hedendaagse interpretatie van de 250 GTO, doen ze God’s werk.

De iconische sportwagen uit de jaren ’60, waarvan de overgebleven exemplaren vandaag de dag voor tientallen miljoenen worden verkocht, wordt door Ares naar het heden gebracht. Hoewel het momenteel bij een handvol schetsen blijft, lijkt het plan om de auto’s daadwerkelijk te maken steenhard.

Althans, als de klant waarvoor deze schetsen zijn gemaakt groen licht geeft om de auto te laten maken. Wanneer dit gebeurt, maakt Ares mogelijk tien exemplaren van de nieuwe 250 GTO. Aanvankelijk is het voor Ares vooral belangrijk om uit te vinden wat de liefhebbers van deze schetsen vinden. Dat gezegd hebbende, volgens CEO Dany Bahar zullen er geen aanpassingen meer worden gedaan aan het design.

Daarover gesproken, het is vanzelfsprekend dat de nieuwe 250 GTO niet als twee druppels water op het origineel lijkt. Immers, in het vooronder van de door Ares bedachte 250 GTO ligt een motorblok dat dubbel zo groot is als die van de Italiaanse legende. Afhankelijk van de keuze van de klant, baseert Ares de moderne versie op de 812 Superfast of de Ferrari F12. In beide gevallen gaat het om een V12, maar waar het 6,5-liter blok in de Superfast 800 pk produceert, moet de F12 genoegen nemen met een 780 pk sterke 6,3-liter motor. Omdat dergelijke krachtbronnen vele malen intenser moeten worden gekoeld dan de 3-liter V12 die in het origineel schuilt, heeft het nieuwe exemplaar tal van luchtinlaten.

Hoewel Ferrari zelf mogelijk ook nog een moderne 250 GTO in de pijplijn heeft zitten, hopen wij momenteel in ieder geval dat de versie van Ares Design er komen gaat. Wat een plaatje. (Bron: Robb Report)39 reacties

Wauw, bij de eerste afbeelding kreeg ik al kippenvel. Wat een geniaal design!
Dik! Zet maar op de oprit!

En nu serieus: doet me erg denken aan de the Cerbera tijdloos en classy
Te veel front overhang mang.
Prachtig! Alleen die overgang aan de voorkant is een beetje te groot voor mijn smaak. De rest van de auto is geweldig.
Een dodge viper. Niet mijn interpretatie van elegantie.
@100octane: dacht ik als eerste ook aan..
Ik vind de neus wat geforceerd, te druk en te lang…
@fiero: heeft een beetje weg van een Marcos imo
@fiero: neus inderdaad iets te. Rest geweldig. Koplampen lijken wel beetje op afalf romeo 8c
@fiero: volkomen mee eens. En die set velgen staat hem ook niet heel mooi.
Vanaf de achter kant tot aan de voorwielen prachtig.De neus zelf komt een beetje uit verhouding over met dat rare wipje net voor de openingen…
@ablogjunk: eens. Tot de a-stijlen prachtig, de neus is te geforceerd op de GTO gebaseerd. Te retro. Een alfa C8 heeft dezelfde stijl maar de neus is wel modern.
Je zou ‘m maar op de oprit hebben staan…damn wat een vet apparaat is dit, zeg! ‘Gewoon’ een dikke non-turbo V12 er in met 600-700pk. Niet zo mooi als de originele maar een prachtige moderne insteek is het wel!
Waanzinnig. Wat een beauty en zo sprekend het origineel.
De voorkant is inderdaad net wat te lang, verder een prachtige wagen natuurlijk.
Maak van die 3 openingen 1 brede en van de ovale grill rechte hoeken aan de bovenkant. Dan heb je toch de interpretatie zonder de ‘250’ look too much te forceren
@fiero: en als basis een Pontiac met een 2.8 V6 zeker haha
@imarinos: wat jij wilt, ik zou er niet aan beginnen.
Iedereen ziet schijnbaar iets anders, maar ik vind de neus wel heel erg Marcos-achtig. Verder een prachtig ontwerp!
Ow…shit
Bij het klikken had ik hoge verwachtingen! Helaas toch teleurgesteld. Het ontwerp is zeer Amerikaans en doet denken aan een Corvette of Viper.
Achterlichten heb ik recht boven laten zetten op die van mij
3/4e van de wagen is prachtig! Maar de neus is te lang, te druk en te kitscherig… 😕 Dit maakt er een karikatuur van…
De voorkant kijkt te vriendelijk
En dan nog een handbak erin en hij is af.
Leuke bak, maar om dat nou aan de 250 GTO op te hangen… it’s a bit of a stretch.
Het ontwerp van Michiel van den Brink blijf ik nog steeds geniaal vinden. Deze neus is toch jammer.
@janjansen: precies dat!
Gave auto!
Doe er maar 1
Bah
Hoe bedoel Ferrari heeft een 250gto in de pijplijn?
De bij Lotus met ruzie vertrokken Bahar zou nu Lotus onder Geely’s hoede is, wel goed op z’n plaats zijn. Jammer. De man had flair. Daarbij denk ik aan de maar liefst zes Lotus concepts die hij onderhand zo’n 8 jaar geleden liet zien.
Prachtige interpretatie!
Ik vraag me af hoe dit design eruit ziet met spaakvelgen. Iemand de skills? Verder vind ik de neus niet te lang, maar de cabine ziet er wat lang uit. Het origineel had ook een lange neus
Ik weet niet of ik die achterlichten zo zou plaatsen. Icm die uitlaten worden het wel heel veel even grote rondjes in een apart patroon op de achterkant.
En toch weer die verdomde luier aan de achterkant.
Had van mij een dubbele uitlaat in het midden onder gemogen. Die 4 achterlichten en 4 uitlaten lijkt nu wat vaag en te druk.
Poeh, als ik toch geld zou hebben.. Kan erg waarderen wat Ares tot nu toe gefabriceerd heeft. Dat ze maar snel gaan bouwen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).