Aston Martin DB5 van James Bond onder de hamer

Auteur: , 11 Reacties

Deze gaat veel opleveren.

DB5

Scoor nu een auto van Spectre, want hoe ouder de Bond-film, hoe meer een auto lijkt op te leveren. In het geval van deze Aston Martin DB5 moeten we het nog zien, maar veilinghuis Bonhams verwacht een opbrengst tussen de 1.2 en 1.6 miljoen pond.

Het gaat hier om de DB5 uit de film GoldenEye (1995). De klassieker uit 1965 was de ster van de film, samen met acteur Pierce Brosnan die in de rol van James Bond kroop. Deze Aston Martin staat symbool voor een zeer bekende achtervolgingsscène. De scène waar de DB5 het moet opnemen tegen Xenia Onatopp in een Ferrari F355 in de bergen van Monaco.

De Aston Martin werd na filmopnamen gebruikt als promotievoertuig. Vervolgens ging de auto onder de hamer. De huidige eigenaar kocht de DB5 op een veiling. Dat was in 2001. Nu, 17 jaar later, mag de Brit naar een nieuwe eigenaar. De auto zal begin juli worden geveild in Englefield House, Berkshire. De veiling van Bonhams is onderdeel van het Goodwood Festival of Speed. (via Telegraph)11 reacties

Een hele begeerlijke auto, deze kan de 2 miljoen gaan halen. Een auto met speciale historie doet het meestal goed op een veiling.
Volgens mij heeft Evert Louwman de DB5 uit Goldfinger? Met de ejection seat en andere foefjes.
@Original_Arnoud: Klopt.
@crashingduke: Als ik het goed heb, zijn er vier DB’s in de film gebruikt, waarvan één lege huls, die tegen de fabrieksmuur is gegooid aan het einde van de achtervolging. Of ze alle drie volledig waren uitgerust met Q’s fantasie, weet ik niet. Maar één volledig uitgerust exemplaar is in het bezit van Louwman.
Een van de mooiste klassiekers ooit. Had er moeite mee toen hij in Skyfall helemaal kapot gemaakt is.
@mike0709: Dat was een model.
@crashingduke: Erg genoeg
@mike0709: ik was best blij dat de wagen in Skyfall terug kwam. Toch een stukkie specialer dan een Ford Mondeo. James Bond is toch wel de koning van de productplacement.
Ik blijf dit porno op wielen vinden, ook zonder de snufjes.
Prachtige auto maar de ultieme bond auto blijft natuurlijk de bond aston uit de ultieme bond film Goldfinger
Mijn favoriete achtervolgingsscène, als klein mannetje waarschijnlijk wel 100 keer bekeken! Toen volledig verliefd geworden op de 355 en zijn geluid, en intussen met ouder te worden ook volledig verliefd geworden op de DB5.. 2 jaar geleden heb ik daar gereden met hetzelfde muziekje op achtergrond als in de film ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).