Aston Martin deelt officiële foto’s van de Valkyrie

Auteur: , 26 Reacties

We zijn een stapje dichterbij het uiteindelijke productiemodel.

Aston Martin deelt officiële plaatjes van de Valkyrie

Het is alweer een tijdje stil rondom de Valkyrie, de hypercar van Aston Martin en Red Bull Racing. Met de recente onthulling van de McLaren Speedtail is Aston Martin van mening dat de Valkyrie weer eens onder de aandacht moet komen.

De Britse autofabrikant doet dit door drie officiële plaatjes van de Valkyrie te delen via sociale media. De drie vrijgegeven afbeeldingen brengen nieuwe details naar voren. De afgebeelde auto lijkt minder op het eerdere concept en meer op het uiteindelijke productiemodel. Zo zijn voor het eerst de drukke velgen zichtbaar, terwijl het prototype veel gestroomlijndere exemplaren had.

Aston Martin deelt officiële plaatjes van de Valkyrie

Ook is deze Valkyrie niet grijs van kleur, maar zien we een two-tone samenstelling. Een babyblauw-achtige kleur en het typische Red Bull Racing donkerblauw. Samen met de McLaren Speedtail en de Mercedes-AMG One lijkt dit het nieuwe trio te worden die de iconische Porsche 918 Spyder, McLaren P1 en Ferrari LaFerrari gaan ‘opvolgen’. McLaren is hier voorlopig het enige terugkerende merk in deze categorie.

Welke van de drie het snelste gaat zijn is afwachten, maar de Valkyrie is nu al de winnaar als het gaat om het geluid. De Mercedes heeft een 1.6 hybride V6 uit de F1, de McLaren de alombekende twin-turbo V8 en de Valkyrie een alles overtreffende 6.5 liter V12.

We krijgen ook een nieuw blik in het interieur. Dat lijkt weinig af te wijken van het eerdere concept. De meeste knoppen zijn te vinden op het stuur in combinatie met meerdere displays. Wel nieuw zijn de aanwezige knoppen in de middenconsole, al is niet goed te zien waar deze voor gaan dienen.

Aston Martin deelt officiële plaatjes van de Valkyrie

Meer informatie over de Valkyrie lees je HIER. Dit jaar stond vooral in het teken van interne- en simulatietesten. Volgend jaar komt de hypercar hopelijk écht in actie op een circuit.26 reacties

De eerste foto’s wren veelbelovend. Maar als ik dit zo zie heeft Mercedes het het beste voor elkaar. Zeker in het interieur. De McLarren ziet er uit als een studie model uit begin deze eeuw.
Tof ding. Interieur ziet er niet uit alsof ik daar in zou passen maar waardeer het wel. Mooi project.
Het concept zag er toch meer als een ruimteschip uit, deze two-tone fade is niet zo geslaagd imo. Toch een heel gaaf ding (leuker dan de weinig exotische Speedtail). De keus voor de V12 is veel leuker, zeker bij zo’n supercar waar alles wordt opgeofferd voor luchtstromen. Met hetzelfde argument heeft de Ford GT de EcoBoost, terwijl een V8 en deze V12 supercompact kan zijn.
Ik krijg de indruk dat de Speedtail toch een ander type auto is. Die ziet er namelijk niet uit alsof hij gericht is op het betere bochtenwerk. Die indruk krijg ik wel bij de Valkyrie en de Mercedes.
@berlinetta: de redbull en mercedes zijn letterlijk formule 1 auto’s met een dak, in de volste zin van die betekenis, de mclaren is meer een verbouwde p1 strast auto. Indrukwekkend maar niet in dezelfde categorie als de eerste twee.
@berlinetta: vind ik ook niet in het rijtje passen. Lijkt me eerder een GT die gewoon heel snel rechtdoor kan, de moderne mac F1. Zal ook wel een potje sturen McLaren kennende, maar de echte hardcore racer (opvolger) van de P1 moet nog komen toch?
@breakingpoint: P1 was de opvolger van de F1…de Speedtail niet😉 En een F1 kon heel goed een bocht door.
@breakingpoint: Die is er al, de Senna. Dat is McLaren’s hyper-bochtenridder.
@Edge: oud nieuws. Dat is de Senna GTR ;)
Ik had vroeger Hotwheels, die verkleurde in warm water. Dat gaf hetzelfde effect.
@mynameisjeroen: Tegenwoordig kun je ook zwembroeken kopen met hetzelfde effect. Alles om op te vallen.
@automotivedesigner: ook speedo’s? heb je een link?
@AutomotiveDesigner: die had ik 10 jaar geleden al.
@AutomotiveDesigner: mijn kleding is in de loop der jaren ook verkleurd, vet hip.
Mooi! Van bovenaf doet me het denken aan een zonda. Op zich logisch aangezien die gebaseerd is op een group-c auto.
Hartstikke vet. Best uniek eigenlijk dat de drie uit de oude orde compleet wordt opgeschrokken door drie “nieuwkomers” (lang weggebleven uit dit segment)
I said the real Valkyrie. https://pbs.twimg.com/media/DXqsq_vWsAQ8JEU.jpg Perfection.
@vinox: Nerd … wie verkiest er nou een virtueel spelletjes karakter boven een ronkende V12 ?
Zit er ook aux in ??
Ik ga voor de McLaren
Blijkbaar vond niemand binnen Aston Martin het een probleem om een zwarte auto voor een zwarte achtergrond te zetten.
@riddertevoet: Hij is dan ook RB donker blauw en niet zwart.
De auto die alle andere auto’s gaat opeten, inclusief die stomme McSenna.
Valkyrie.
Dit lijkt er meer op. Die concept à la Caparo T1 was om te huilen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).