Aston Martin Vanquish vs. Mercedes S63 AMG Coupé

Auteur: , 105 Reacties

We hebben de loterij gewonnen en mogen met een onbeperkt budget een coupé uitzoeken. Waar kies je dan voor, Duitse perfectie of Britse beauty?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Het is het dilemma dat we allemaal ooit hopen te hebben: “wat te doen met een miljoen?”

Wij van Autoblog zouden het wel weten: een dikke vette powercoupé op de oprit. Maar dan nog is er zóveel te kiezen. Wouter liet zich verleiden door één van de laatste troeven van Mercedes: de S63 AMG Coupé. Een bruut zoals alleen AMG die bouwt, in dit geval uitgerust met 4MATIC om straatstenen op alle vier de hoeken los te trekken in plaats van alleen aan de achterzijde. De S63 AMG is uitgerust met de gekste snufjes, zoals een parfumdispenser en verwarmde armsteunen. Hartstikke gaaf, als je erom verlegen zit. De Aston is misschien wat eenvoudiger uitgerust, maar herbergt wel vier heerlijk klinkende cilinders meer. Bovendien heb ik gekozen voor de lekkerste smaak die op dit moment te krijgen is: de Vanquish Carbon Black, uitgevoerd met talloze carbon details.

Biturbo V8 vs vrij ademende V12
Een V12 met 576 pk en 670 Nm koppel, dat is wat je voorin de Aston Martin Vanquish vindt. Het is absoluut de beter klinkende van de twee. Niet alleen klinkt hij fraaier, hij overstemt simpelweg roffel van de biturbo Mercedes AMG V8. Die heeft echter wel een paar pk’s meer: 585 om precies te zijn, en het koppel is met 900 Nm enorm te noemen. Op papier is de Aston Martin misschien sneller, maar je zal continue in het juiste toerenbereik moeten blijven anders zie je alleen maar de achterkant van de Benz.
Mercedes S63 AMG Coupe vs Aston Martin Vanquish

Sprinten naar de 100 gebeurt in die Benz namelijk in 3,9 seconden. Op papier is de Aston Martin Vanquish die ik meegenomen heb dus sneller. Dankzij de nieuwe ZF automaat met acht versnellingen kan de Vanquish in 3,8 seconden naar de honderd en de topsnelheid bedraagt 324 kilometer per uur. De topsnelheid van de Benz bedraagt volgens de teller 256 begrensde kilometers per uur. Laten we voor Aston Martin hopen dat AMG straks motoren zonder begrenzer aan ze gaat leveren, want die Duitse betutteling is te treurig voor woorden. Een auto van dik over de €200.000 euro kunstmatig begrenzen is echt een aanfluiting, Mercedes.
Mercedes S63 AMG Coupe vs Aston Martin Vanquish
Mercedes S63 AMG Coupe vs Aston Martin Vanquish

She’s got the looks
De Mercedes S63 AMG is een mooie auto, maar zet hem naast de Vanquish en ineens oogt hij lomp, dik en een tikkeltje saai. De lijnen van de Aston Martin zijn tijdloos, scherp en van een ongekende schoonheid. Daar staat tegenover dat Aston Martins nog altijd het enige merk is dat haar modellen méér op elkaar laat lijken dan Audi. De Vanquish is nu misschien nog een redelijk herkenbare verschijning, over een paar jaar zal alles weer op de Vanquish lijken.

Aston Martin Vanquish vs Mercedes S63 AMG Coupe
Aston Martin Vanquish vs Mercedes S63 AMG Coupe

Stoelen, sturen en andere zaken
Zo groot als het contrast is van buiten, is het ook van binnen. De Aston Martin heeft een redelijk degelijk interieur, maar de stoelen zitten niet fantastisch: te hard, te vlak en je zit gevoelsmatig te hoog. De touchbediening van het dashboard is grappig, maar het geheel oogt rommelig en onoverzichtelijk. Wat dat betreft kan Aston Martin een voorbeeld nemen aan de Mercedes. Fantastische stoelen, heerlijk leer, een overzichtelijk dashboard met twee enorme schermen waar alle essentiële info over de auto te vinden is en een eenvoudige controller waarmee alles in de auto aangestuurd kan worden. Hier wint de Mercedes overduidelijk.

Aston Martin Vanquish vs Mercedes S63 AMG Coupe
Aston Martin Vanquish vs Mercedes S63 AMG Coupe
Elke auto heeft z’n voor- en nadelen. Welke auto je uiteindelijk moet kiezen? Filmpje!105 reacties

Ik wil die Aston wel! Die is veel mooier dan de Mercedes!
@Nico94: Klopt. Er zijn 13 redenen om voor de Aston te kiezen: dat mooie koetswerk en de 12 cylinders.

Maar dat interieur van die Mercedes! Bovendien is die ook nét (understatement) iets minder “in your face” opzichtig. Als ik moest kiezen tussen deze twee, nam ik de Mercedes. En anders gewoon een Tesla :-)
@djim: Het interieur van de Aston is ook mooier dan dat van de Mercedes. Mooi sierlijk en niet zo strak.
@Nico94: Tja, het heeft wel wat weg van dat halve interieur van de pre-facelift Giulietta, dus ik snap waarom je voor de Aston gaat.
@djim: 5 redenen aangezien de mercedes een 8 pitter is dus?
@ettie: Er staat nergens “13 redenen meer”, maar “13 redenen”.
@djim: nou vallen 12 van die redenen weg, aangezien je voor de aston prijs ook de 65 kan kopen..
@djim:

Ik kon nu pas het filmpje zien, maar zelfs op het geluid afgaande zou ik de Aston nemen. Wauw, wat een geluid!! Daar kan de Benz niet tegen op!
@Nico94: En als ik die Aston niet zo mag hebben, dan op zijn minst graag dat eerste panning shot in 2880X1800 als achtergrond voor mijn laptop… Heerlijke plaat :)
Mercedesssssss, wat een knaller!!!
@mercedesamg6300: Nee niet echt, naast deze Aston verbleekt hij compleet.
@bofkont: het is dan ook wel een witte ;)
@lambo4all: haha 1
@lambo4all: plus 1
@bofkont: maar hoevaak zal het voorkomen dat die mercedes naast de aston staat?
De Mercedes is rationeel gezien misschien een betere auto, maar de Aston is zo veel mooier, exclusiever en klinkt een stuk beter. En als we het toch over irrationele beslissingen hebben, bij de lokale coffeeshop staat altijd een cl63 AMG voor de deur. Genoeg redenen om voor de Aston te gaan
@mrbones: Of de Mercedes is gewoon perfect, voor mij straalt de S Coupe genoeg emotie uit, is prachtig, van binnen net zo luxe als een jacht en het is een v/d meest betrouwbare auto’s.
@mrbones: Toevallig Breda? :P
@jeroen797: ja :p
@mrbones: Dat is helaas geen echte, maar een verbouwde 500 volgens mij.
@mrbones: stiekem vond ik de Mercedes ook onverwacht bruut klinken.
Voor mij de Benz! Als ik voor een Aston Martin zou gaan, zou het de V12 Vantage zijn.
Qua looks zou ik toch wel voor de Aston gaan
Wauw, interessante vergelijking! Mooie foto’s, goed artikel. Lekker bezig jongens!
Ik vind de vanquish 10x mooier!
Ik ga toch voor duits
@tyso44quattro:
Fijn, dan blijft de stijlvolle auto over voor deze Duitser….
Moeilijke keuze, rationeel gezien is de S de betere keus. Maar die Aston is zo verdomd mooi. En dat geluid. Dan neem je het wel voor lief dat ie wat minder verfijnd is.
Vindt het raar dat je niet vanachter in die s-klasse kan zitten, wij hebben een clk en daar past perfect 2 man in tot 1.80m??
@slkr170: In een 3 *kuch* 4 coupé kan je ook redelijk achterin zitten, in een 6 niet. Waarschijnlijk worden die auto’s toch gekocht door een ander soort publiek dat geen waarde hecht aan ruimte achterin, bijvoorbeeld omdat er nog wat anders op de oprit staat. Wat ik wel altijd jammer vind is dat ze dan nog wel twee stoeltjes achterin bouwen, vooral als die écht niet bruikbaar zijn zoals bij een 911 of deze Aston bijvoorbeeld.

Ik heb ooit gelezen dat dat in Amerika belasting/verzekering technisch voordeliger is of zo (in een review van de Lexus SC430 die misschien de meest belachelijke stoeltjes heeft achterin ooit ever) maar ik zou zeggen doe het gewoon niet. Volgens mij kan je bij Aston trouwens ook wel kiezen voor een versie zonder stoelen achter.
@jaapiyo: jep: 2 zitter = sportwagen = duurder in verzekering. Kan me ergens herinneren dat zit ook van invloed is in de UK; maar goed, daar telt je postcode nog veel meer mee.
of even Door sparen voor de 65 amg
#fuckdewereld
als ik toch had gewonnen
koenigsegg agera r
@tommyhorsten: de mclaren P1 die bij louwman staat voor mij alsjeblieft!
@tommyhorsten: Voor de prijs van de Koenigsegg koop ik een;

-Mercedes S600
-Nissan GT-R
-S63 AMG Coupe
-Porsche Panamera
-En een Mercedes GL/GLE of ML als vakantie/familiewagen.
interieur van de mercedes met het exterieur van de aston graag
@uselessblogger: maar dat is toch niet handig? Zit je met een chassis zonder interieur en een los interieur zonder auto eromheen.
De Aston zou ik kiezen voor de looks, het geluid en de beleving. De Mercedes pak je als daily driver, de kwaliteit en toch ook wel voor de looks.
Saai is de s63 totaal niet casper. Had iets meer van deze test verwacht jongens. Maar ik zou tot er een s65/63 amg cabrio uitkomt. Overigens casper die opmerking over een s-klasse met twee portieren is nogal kinderlijk om te zeggen.
@henkhupelschoten: op zichzelf is hij niet saai. Naast die Aston wel een tikkie. Je mag er gerust een andere mening over hebben hoor, maar dat is de mijne.
Sowieso de aston, alleen wel met een ander kleur interieur;)
Doe mij maar de S63 AMG Coupé!

De Aston Martin vind ik ook een mooie auto, maar de lijnen van de S63 vind ik zo gaaf. Zowel het interieur als exterieur vind ik echt gaaf en bij Aston Martin vind ik het interieur toch minder.

Vooral dat touchreen dingetje waarmee je de navigatie in de S63 kan bedienen, geeft voor mij al ’n reden dat ik de S63 qua interieur al mooier vind dan de Vanquish.
Als je zegt dat je Mercedes rijdt denkt iedereen dat je taxi-chauffeur bent,toch? Al was de Aston 3 seconden langzamer dan de merc.Het blijft gewoon een droomauto daar kan geen enkele mercedes tegenop.
Tussen deze 2 zou ik kiezen voor de Mercedes-Benz, maar ook nog maar net. De Mercedes vind ik iets minder mooi maar lijkt mij vele malen bruikbaarder dan de Aston-Martin. Mocht ik de loterij winnen komt er een C350 als dagelijkse auto en zou ik voor de rest alleen maar klassiekers aanschaffen.
Eigenlijk niet echt vergelijkbare auto’s natuurlijk. Ik zou zelf voor de Aston gaan omdat ik nog geen 50+ ben en dus de ontberingen qua comfort wel kan incasseren maar als mij rug dan definitief naar zijn grootje is na een jaar of 20 Aston rijden stap ik wel in een S coupé van over 3 generaties als het echt moet *kuch*.

Ik vind het wel jammer van die slechte stoelen, niet dat ik het ding kan betalen maar toch vind ik fijne stoelen wel erg belangrijk in een auto dus het droombeeld wat je hebt van zo’n auto loopt er toch een deukje door op.

Heeft de DB9 dan eigenlijk betere stoelen? Zijn volgens mij in ieder geval niet dezelfde, maar misschien is alleen de leuning anders…
@jaapiyo: dat gezeur wat ik nu al een paar keer gehoord heb van Wouter slaat echt nergens op. Misschien hangt het van je lichaam af. heb zelf al in mijn Aston een keer op één dag vanuit hier naar NL en terug gereden 1700 Km zonder rug problemen of zit problemen. En ja het is niet mijn dayly driver. Heb ondertussen Mercedes 500 S 4-matic, Audi A8 W12 en nu een BMW X5 M50d als derde auto, het is volgens mij gewoon een kwestie van goed instellen van de stoel. P.s Rij ook met mijn dayly driver Volkswagen T5 Caravelle op en neer naar NL als het moet
@morningfrostdb9: Cool. Doe je een beetje voetballen of toch iets van IT of zo?
Twee heerlijke bakken! Mag ik vragen met welke camera de foto’s zijn gemaakt? (En welke lens?)
Waarschijnlijk kun je voor het geld van de vanquish ook een s65 coupe betalen.
Hoewel Mercedes technisch veel beter is doe ik toch de Aston denk ik, looks en v12.
En waar blijft 65 AMG?
Hulde voor de audio, wat een geluid produceren deze twee. Bitte ein Benz!
“Die van jou is toch gewoon een S klasse met 2 deuren minder en Laguna Coupé achterlichten..” hahaha heerlijke opmerking!
Hier hoef ik geen seconde over na te denken, dat wordt de Aston..
Zo, nu relaxed het artikel lezen..
Persoonlijk zou ik nooit geld aan die Aston geven. Ik zou gewoon doorsparen voor een F12. Dat is pas een auto. Of gewoon een Maserati GranCabrio kopen. Dezelfde soort auto alleen iets minder snel maar wel genoeg ruimte voor vier en voor de helft van de prijs. En stiekem ook gewoon mooier.
Maar desalniettemin zijn dit ook beide heerlijke coupes!
@kapiteinaudi: eensch.
@kapiteinaudi: de achterkant van de F12 is verschrikkelijk lelijk en het uitlaatgeluid is zeer matig vergeleken met de andere moderne Ferrari’s (FF, 599). Om die redenen zou ik hem niet eens overwegen.
@jrmpower24: Mmmm, nee ik ben het met je oneens. Ik vind de F12 en 599 de mooiste Ferrari’s van de laatste 20 jaar. Ik was vroeger van mening dat de 599 mooier was dan de F12. Nu heb ik pas het geluk gehad om achter het stuur van zo een ding te kruipen, sinsdien ben ik van mening veranderd. De F12 is voor mij het toppunt wat betreft supercars. Heb ook al meermaals met een 599 gereden. Ook fantastisch, maar in vergelijking met de F12 voelt hij wel als een dinosaurus :)
@jrmpower24: Yes ik kies ook voor de 599 GTO.
Als ik toch had gewonnen bestel ik wel een taxi als ik Mercedes wil rijden maar schaf ik de aston aan en als daily gewoon een RS6
V12 > V8 that’s it.
Gewoon een s65 amg 4matic
@junior540: precies ik zou ook de normale S63AMG pakken als daily en dan de Aston of misschien de F12 als weekend auto.
via iPhone app
@junior540: zijn de V12’s nu ook leverbaar met 4-matic?
@gtwillem: Nee, alleen achter
Simpel de Aston, zoveel mooier/eleganter,tijdloos design.
Vind persoonlijk weinig aan de laatste moderne benzen.
Die AM’s blijven toch wel erg mooi, ook nog over 20 jaar. Maar die benz, die achterkant is naar mijn idee net een renault laguna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Laguna#mediaviewer/File:Renault_Laguna_Coup%C3%A9_Monaco_GP_dCi_150_(III)_%E2%80%93_Heckansicht,_7._Mai_2011,_D%C3%BCsseldorf.jpg
@trust: Na het kijken van het filmpje ben ik het dus eens met Casper
Top test! voor mij zonder meer de Aston. Je weet dat er betere auto`s zijn, maar deze wil je gewoon. Eigenlijk net zo als met de Maserati`s, ze lopen achter op de Ferrari`s en Porsches, maar zijn zoveel begeerlijker!
Voor mij persoonlijk echt een “no brainer” dit, 100% voor de Aston Martin.
Ik heb het geld niet, en mocht ik de loterij niet winnen, dan zal ik het ook nooit hebben, maar wie in het segment van de Aston gaat winkelen, koopt die auto als 2e of misschien wel 4e auto (of meer)

Kijk naar de looks, luister naar dat geluid, zie de mensen hun nek verdraaien! Yes, doe mij die Aston maar!!
Everyone need to have owned a V12 once in their lifetime.
De Mercedes zit technisch beter in elkaar. Toch kies ik voor de emotie en exclusiviteit van de Aston.
Toffe battle trouwens!
Eigenlijk is dit appels met peren vergelijken omdat v8 en omdat v12.. als de S65 amg nou er naast stond had het qua prestaties eerlijker geweest (al het is nu nog maar 0,1 seconde!)
@reggie-boy_rood: N/A v12 tegen een v8 biturbo lijkt mij toch best eerlijk.
@reggie-boy_rood: Bij deze auto’s draait het er niet om wie nu die 1/10e van een seconde sneller op de 100 zit. Dit zijn snelle GT’s en ze doen precies waarvoor ze bedoeld zijn. De Mercedes zal het waarschijnlijk iets beter doen met al zijn hypermoderne snufjes, maar de Aston is gewoon een stuk specialer in mijn ogen.
De Benz voor mij!!
De Vanquish is een schoonheid alleen blijft de DBS voor mij de mooiste, als het de DBS was zou ik heel erg twijfelen.
Sinds de CL ben ik een grote fan van de CL de eerste, tweede generatie en ook van de S-Klasse Coupe nu. Alle drie de auto’s zijn schitterend, stijlvol en zijn zeer luxe.

Ik zeg Mercedes S Coupe, misschien wel de mooiste grote GT van dit moment.
tja, de aston is misschien wat mooier.. maar de benz vind ik ook een van de mooiste auto’s op de markt . de S65 (de v12 dus) en de vanquish mogen ze houden, dat kleine beetje schoonheid dat de aston extra biedt weegt niet op tegen het feit dat de benz op alle andere vlakken veel beter is dan de aston (interieur, betrouwbaarheid, comfort, geluidniveau, praktisch).
Moeilijk, maar zou waarschijnlijk voor de S coupe gaan, maar dan een rijk aangeklede s500 4-matic; de rest is zwaar overkill. (En zo blijft er nog wat geld over voor wat leuke klassiekers)
Is het mijn enige auto, dan zou ik voor de Benz gaan, wel in een chiquere kleurstelling, overigens.

Is het een 2e of 3e (of tigste), dan zou ik 100% voor de Aston gaan. Het blijven schitterende auto’s, zeker de twaalfcilinders.

Conplimenten voor de foto’s! Die zien er fraai uit, beetje in de stijl van Car/Evo. Wat een stuk beter is dan die AutoWeek foto’s (van die fletse foto’s doe Dacia nog niet eens in de Logan folder zou willen hebben).
Als het een aston moet zijn: db9!

En het interieur is misschien minder verfijnd afgewerkt (typisch geblaat) maar het interieur van een aston blijft schitterend. Zeker in het rood of donkerbruin. De mercedes vind ik ook tof maar heeft toch weer dat zakelijke.
Qua uiterlijk en geluid blijft die Aston toch echt wel geweldig!
1000% de Aston Martin.

Liever een V12 dan een V8, liever atmosferisch dan geblazen, liever de looks van de Aston zowel binnenkant als buiten, het is exclusiever… Het enige wat ik voor de Mercedes kan bedenken is de aanname dat hij betrouwbaarder is.
Niemand, echt? Helemaal niemand? Nou dan doe ik het wel… Allebei niet, gewoon de Granturismo MC Stradale met iets minder performance, meer ruimte op de achterbank, minstens zo ijne soundtrack als de Aston en iets ingetogener en stijlvoller maar wel veel specialer en mooier.
@w0o0dy:
Ik ben het heel vaak met je eens maar nu niet.
Tijdens Autoblog X heb ik met een aantal autobloggers en Wouter staan praten over en bij de Granturismo en de consensus was dat hij vooral heel groot was.
Het geluid is dan weer wel geweldig.
@jrk68: Tja, kijk luister en huiver…. it’s my kind of car.

Maserati GranTurismo MC Stradale: Why You Should …:
http://youtu.be/ftvIyYYlAcU
Aston Martin of Mercedes….Serieus?
best een mooie auto die mercedes, maar alsof er serieus iemand de aston ervoor laat staan…beetje appels met peren
Niet zo moeilijk aston martin natuurlijk, mercedes is een groot lomp ding
Het interieur van die Mercedes is trouwens wel om van te kwijlen zo mooi, damn :)
Moeilijk, het interieur van de S63 is super mooi en dat geld ook voor die zeer elegante kont.
De rest wint de Aston, keuzes…..
Heyy! Deze AMG komt mij bekend voor. Mijn vriend in het echt heeft deze gehuurd voor een dagje dacht ik. Zag hem nog in het echt rijden echt een bruut ding!
De Mercedes is gewoon een veel betere auto.
De Aston is gewoon James Bond cool.
Interieur vind ik minstens zo belangrijk dat het geluid wat er uit komt en bij AMG ben ik daar dik tevreden mee. Doe mij de S65 maar, maar dan wel in een andere kleur… iets donkers, als je dan toch eerlijk wilt gaan vergelijken.
s klasse coupe is langer dan een 6 serie toch? bizar dat ie totaal geen beenruimte heeft! 6 serie kan je nog enigzins je beentjes kwijt
De oplossing is simpel, als Mercedes en Aston Marting toch gaan samenwerken.
Doe dan effe van exterieur look, motor en motorgeluid de aston martin, en knal effe dat lekkere interieur van de mercedes in de aston martin!
Klaar!
Liever de Vanquish.

Hoe sexy de S Coupe ook mag zijn, de oude CL is toch net wat mooier. Over het interieur kan ik kort zijn: boeit me niet, ik kut er nooit over. En ja, een V12 is toch lekkerder dan een V8. Tenslotte, Duits rijden zal nooit mijn eerste keus zijn.
@toyotafortuner: Wat zou het prachtig zijn als Lexus een grote Coupe uitbrengt op basis van de LS.
Hele mooie filmpje alleen snap ik de soort vergelijking niet echt. Ik denk dat een test vergelijking van de S-klasse coupe en een continental GT een betere vergelijking is?
@CasperH & @Wouter
Als ik zo jullie meningen vergelijk en bij elkaar leg, dan is eigenlijk de conclusie dat jullie beiden de Aston het mooist vinden, en dat de Mercedes de daily driver is vanwege al zijn opties en comfort?!
Maar dan is toch het probleem over een paar jaar opgelost als Mercedes zijn eerste ”Aston Martin’s” gaat bouwen? :)
Ik ben een van de weinigen maar ik ga toch voor de merc.
maar wat een lelijk (lees: goedkoop) stuur zit in die aston :o
Ik zou toch voor de aston gaan ondanks dat ik het interieur van de Merc mooier vind
Zonder twijfel kies ik voor de s63, gewoon het beste, sneller, luxer en ook nog goedkoper… Oke… Het geluid van de Aston is hemels, het design is super… Maar dat alles kan niet tippen aan de S Klasse.. oja AWD ook altijd handig, als ik spannend wil rijden koop ik wel een M3
Wat een moeilijke keuze. Dit is echt een probleem…Beide zijn wel echt de top in the range. De lijnen van de Aston Martin zijn wel tijdloos en erg modern. Ik denk toch wel dat ik voor de Aston Martin zou gaan om toch apart op de weg te zijn. Laten we eerlijk zijn, je kan ook al in een Mercedes zitten als je taxi rijdt, en er rijden genoeg Mercedes A klasses rond met huisvrouwen die aan het shoppen zijn. Maar een Aston Martin is gewoon een heel ander geval. Gr, Hiranjgarbh K K Missier

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).