Aston Martin Vantage met handbak? Wacht maar een jaartje

Auteur: , 18 Reacties

Engelengeduld.

Aston Martin Vantage met handbak? Wacht maar een jaartje

Aston Martin blijf bij zijn principes over de handbak en het voortbestaan van deze techniek. Terwijl veel autobouwers overstappen op enkel een automatische transmissie, wil Aston Martin de manuele versnellingsbak blijven aanbieden.

Zo ook bij de nieuwe Vantage. De coupé met Mercedes-AMG technologie is er zowel met een handbak als met een automaat. Voorlopig heeft de variant met de automaat prioriteit op de productielijn. Woordvoer van Aston Martin, Matthew Clarke, heeft tegenover CarBuzz gezegd dat klanten geduld moeten hebben als ze een Vantage met handbak wensen. De woordvoerder spreekt over een wachttijd van minimaal een jaar. Mogelijk duurt het zelfs nog langer.

Er komt een andere handbak in de Vantage in vergelijking met het oude model. Aston Martin kiest voor een variant met zeven verzetten. De automaat heeft overigens acht versnellingen. Net als de Porsche 911 en de Corvette C7 is de zevende versnelling bij de handbak van toepassing voor op de snelweg, wat een lager verbruik helpt te realiseren.

De Vantage is er momenteel enkel als coupé. De komende jaren kunnen we meer varianten verwachten. Denk aan een Volante, maar ook een V12 Vantage. De twin-turbo twaalfcilinder uit de DB11 zal hoogstwaarschijnlijk zijn weg vinden naar de Vantage.

Nieuwe Vantage op de snelweg. Via @carspotteretienne op Autojunk18 reacties

Dan zou ik persoonlijk op de handbak wachten. Niet eens zo zeer vanwege het rijplezier waar vanwege die vreselijke knoppen voor de automaat.
Dit was tijdens de eerste pers ‘sneak peak’ ook al bekend. De handbak komt zeker, maar later. Ook wel slim. In het begin heb je orders zat en op deze manier kun je de auto naar een jaartje weer opnieuw in de schijnwerpers zetten.
Doe mij maar een automaat, zeker met de files hier in NL…
@rufctr01: Ja, lekker met je 600pk machine in de file staan… Met zo een auto ga je toch lekker de polders en bergen opzoeken?
@rufctr01:
Als je zo’n wagen zou kunnen kopen, dan blijf je toch niet in Nederland? Op naar de bergweggetjes !
@ariif: Hij zegt toch niet dat hij dat niet gaat doen. Files kom je helaas te vaak tegen, niet alleen in Nederland…
Toch geweldig dat ze nog met een handbak komen! De 7 bak zit trouwens al in de laatste ‘oude’ Vantage’s. Maar ik zou denk ik toch voor een automaat gaan. Ik vind het wel echt een geweldige wagen, nu de eerste filmpjes en tests zijn uitgekomen. Ding ziet er geweldig uit, klinkt goed en ook van binnen is alles meer dan prima.
Een V12 Vantage met handbak, kom maar door!
@tvklarenbosch: precies mijn uitvoering!
@tvklarenbosch: en dan precies de kleur als op de header, daar vind ik hem erg echt gaaf uitzien
Aston snapt het.
V12 Vantage handbak blijft de gaafste Aston IMHO.
Wie wil er nu een handbak. Slap gelul over sportief schakelen en zo. Sportief schakelen doe je met flippers. Liefs zo hard dat je er een nekhernia aan overhoudt. Da’s pas sportief.
@levors: Ik zou wel een handbak willen in zo’n auto. Automaten zijn tegenwoordig heel erg goed, dus het is niet meer erg om een automaatje met flippers te hebben. Echter, het is gewoon een extra beleving dankzij de extra handeling. Natuurlijk, een goede automaat is sneller, maar dat is niet relevant.

Het is een beetje het verschil tussen spelen op een keyboard of op een piano. In principe gebeurt er hetzelfde en het resultaat ook. Sterker nog, met de keyboard kun je veel meer. Toch biedt de piano een sensatie die de keyboard nooit zou kunnen leveren.
@levors: vergelijk het als neuken met of zonder condoom.
@berlinetta: ja, nu snap ik het
@levors: In deze auto zou ik het liefste een bak met dubbele koppeling hebben: de gemakken van een echte automaat gekoppeld aan een stukje meer beleving. Helaas wordt deze niet geleverd
Tsja, een jaar wachten op een sportauto is niet zo vreemd. Niet als directe concurrent uiteraard, maar op een Alpine A110 zit ook een jaar wachttijd momenteel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).