Audi A8 is serieus lang

Auteur: , 75 Reacties

Een spiksplinternieuwe Audi A8L is al leuk om op je oprit te hebben staan, maar een extra lange zoals deze is wel heel erg gaaf.

lange A8 is laaang

De buurman zal groen zien van jaloezie als hij de eigenaar ’s ochtends in deze limo ziet stappen. De deur wordt opengehouden door een chauffeur zodat meneer of mevrouw de duur geklede billen op een uiterst comfortabele zetel kan rusten. Je denkt toch niet dat er zelf gereden wordt?

Onder de kap ligt de 4134 cc V8 (en dus niet de W12 van de topversie!) met 346 pk. Die is nodig om de 2.120 kg voort te bewegen. Verantwoordelijk voor de ombouw is het Nederlandse Remetzcar, die we ook oa kennen van de verlengde Mercedes S65 AMG.

Volgens de RDW staat deze auto nog maar sinds 1 maart j.l. op naam. De eigenaar heeft eerst € 174.698 stuk geslagen op de “basisversie”. Inclusief verlenging kwam het bedrag echter uit op een slordige € 325.000. Hij is het elke cent waard, want zeg nu zelf: zo’n verlengde A8L is toch veel stoerder dan de Hybrid of Security? Bekijk de foto’s HIER en HIER op Autojunk.

UPDATE: De A8L is eigendom van Romke Kooyenga uit Dokkum, hij wil de auto gaan verhuren voor exclusief zakelijk vervoer. Kooyenga zelf, eigenaar van de detacheringsbedrijven voor overheden, wordt echter ook een belangrijke gebruiker van de auto. Meer info op vandenbrug.nl.75 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat verlengen is leuk, maar jammer dat er geen 6.3 W12 in ligt… Dat maakt hem natuurlijk heel leuk: http://www.youtube.com/watch?v=sjkQvQDhElk
@autobart: deze A8 W12 is serieus snel bij de 100km/h…zelfs sneller dan de Alpina B7 met veel meer Pk’s en Nm’s…toch zwakt de versnelling behoorlijk af vanaf die 100km/h. Enig idee hoe dat komt ?
@Megakix: Schaalverdeling van de km teller. Is een Trucje wat VAG al jaren uithaalt. De eerste 100km/h lopen per 10km/h omhoog daarna per 20. Zeker op de snellere modellen geeft het best een vertekenend beeld. Als je de tijden erbij pakt zie je dat het mekaar niks doet.
Ik vind 175k relatief best meevallen voor een verlengde A8 eigenlijk!
@Reinbergen: voor iets dat volkomen uit z’n verband gerukt is, vind ik het ongeveer 175K teveel.
@ropbp: idd, neem je lekker een RS7 :)
@maheey: Over uit verband gesproken…
Valt idd mee! Als je ziet dat de average a8 bij 100k begint, zit je met een paar leuke opties en leuke motorisering ook zo op dat bedrag! Nice!
@Reinbergen: hier een met u.
@Reinbergen: beetje veel voor een aacht!!
@Reinbergen: inclusief verlenging kwam het uit op €325000

Dus geen 175000 ;)
@dutchiehd: Ja, alleen stond het voor de edit niet zo in de tekst. ;-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@frieslandcrew1: wat is dat eigenlijk Friesland Crew 1. En wie zijn Friesland Crew 2 dan? Want anders was het wel Friesland Crew geweest. En waarom is het niet Personiel Fryslân Ien?

Tink, freechje mar even no.
@betonstaal: Frysken represent yo! On-topic: best lang voor een VW, dat ding.
Die 174k is wel gewoon een Pro Line met een stuk of 50 +’jes aan opties. Dat is natuurlijk exclusief de kosten van de éxtra verlenging.
http://www.autojunk.nl/2013/03/audi-a8-15
gaat om deze audi van romke kooyenga, en dat bedrag is toch net even wat anders dan €175.000 ;)

Nog een stukje:
http://www.vandenbrug.nl/audi/verlengde-a8-onthuld.html
@awiebo: Je hebt helemaal gelijk. Dank! Heb het aangepast. :)
Deze kostte rond de 350.000 euro, full-optoins. Het is een recreër-auto en tevens kan men erin slapen. Koelkast, schermen, alles is ingebouwd.
@fotoben: Je kunt er in slapen, woo wat een optie je kunt potdikkeme in iedere auto slapen, of er naast of voor mijn part boven op het dak what ever.
Maar de rotzak van een audi dealer laat jou er vast extra voor betalen ?!!
@fotoben: dure caravan
@fotoben: Ah dat verklaart een hoop. Kamperbak-de-luxe dus! ;)
Lijkt wel een A4 voor een lachspiegel.
@norge:
Volgens mij kick jij gewoon op het feit dat je mensen irriteert, of niet?

Ga eens fietsen joh!
@exotic:
Dat jij je er aan irriteert zegt meer over jou dan over Norge, ik kan er wel om lachen.
@jrk68: dat je er om kan lachen hebben we al 10 x gelezen.
@honeyhanger:
Nope, ik heb vaker geschreven dat ik hartelijk kan lachen om de gefrustreerde reacties van fanboys van een merk waar ik de naam nu even niet ga noemen.
Ik wil je wel de tip geven dat ze gedwongen door een item op CCTV nu 400000 auto’s terug roepen in China….
@jrk68: norge, my real best buddy <3
ziet er niet uit bij een A8.
Ik heb nog nooit iets gedaan voor mijn buurman, laat staan een auto kopen.
Man van dat geld kun je ook 5 prachtige 2ehands auto’s kopen. Achja, het is wel een mooie auto maar ik wist het wel..
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
@quattromeister:

Vanwege dit soort reacties mijd ik Autoblog de laatste tijd een beetje.
Ik zou hier een ongezouten epistel kunnen schrijven over wat er volgens mij mis is op dit blog (kort samengevat: gebrek aan moderatie), maar dat is niet aan mij.

Je kunt je mening hier niet verkondigen of er wordt door antidepressiva gedreven euforie op in gehakt!
-edit: nutteloze bijdrage-
@chuck12: Stoere reactie hoor…
-edit: nutteloze bijdrage-
Dit is toch veel te patserig voor Nederland? Zelfs voor een Audi.
Haha die prijs dat verzin je toch niet… 350.000,- belachelijk veel voor een 4.2 tdi.
Trouwens erg mooie foto’s???
In totaal 325.000 euro voor een Audi???? Ben je dan wel goed bij je hoofd? Dan liever een Rolls voor dat geld. Heel wat meer stijl en met een Rolls weet ik zeker dat de auto wil starten.
Zelfde idee als een e38 L7,
Een beetje te lang… Doe mij dan maar een gewone L, het liefst met 4.0 V8 of 6.3 W12. De A8 is trouwens nog steeds de mooiste limo in mijn ogen.
@kapiteinaudi: Ga eens langs een opticien, het wordt tijd voor een brilletje voor je.
@onlycocksdriveaudi: Laat me raden, een gefrusterde Kia rijder?
@dahlback: Raad nog eens! of lees mn profiel staat alles in.
@onlycocksdriveaudi: Als er iets is wat ik ordinair vind, is het mercedes wel. Er wonen 3 mensen bij mij in de straat met een mercedes, allemaal kakkers. Daarnaast is er een van hen advocaat en de ander ambtenaar, geef mij maar een teiltje!
@ravi:
Sinds wanneer zijn kakkers ordinair?
Tokkies zijn ordinair en laten die nou net helemaal staan te soppen in hun tuigje bij een Audi.
@onlycocksdriveaudi: Ohoh wat is meneertje trots op z’n Bijlmer dieseltje..
@quattromeister: beter een prima dealeronderhouden Mercedes uit 2008 dan een aftands onbetrouwbaar vag hok waarin al het tokkie volk zoals jij in rondrijdt.

Enne Audi quattro meister dat mochten ze willen dat ze 4 wiel aandrijving hadden uitgevonden! Dus pas je nickname maar aan
@onlycocksdriveaudi: Grapjas, Je hebt duidelijk geen idee wat ik rij, Mn nickname snap je ook weinig van..Wie heeft het over uitgevonden!?
@quattromeister: Aan je avatar te zien een audi 80 avant rs2 pauperbak uit 98 waarvan het laatste onderhoud waarschijnlijk met ductape is uitgevoerd
@onlycocksdriveaudi: Alsof Mb zo goed is ;) die diesels die walmen als een gek, ook bij een 2008 versie, daar rijden al die gasten in Rotterdam zuid mee.En niet te vergeten, niet vooruit te branden ook nog.
@dahlback: een diesel benz uit 2008 die walmt is hard toe aan een nieuwe slang op de turbo is namelijk zo’n beetje de enige oorsprong voor een dieselwalm achter zo’n auto, telt ook voor de andere merken
@onlycocksdriveaudi: dus Mercedes, vooral de E klasse van een jaar of 4 oud lijden hieraan dus?
@onlycocksdriveaudi: Heeft niets met turboslang te maken trouwens, MB maakt niet echt supergoede diesels al vanaf de 190d ( dat word ook gezegd door monteurs hier bij een dealer waar ik 7 jaar kwam ).Als je vaak een walmende auto ziet is het 9 van 10 een MB in regio Rotterdam.
@dahlback: Ik weet niet waar jij dan komt maar de diesels van mercedes zijn zo ongeveer het beste wat je kunt kopen, als ik praat over een walmende diesel van zeg maar de afgelopen 10 jaar, vanaf bouwjaar 2003 bijna altijd de turboslang die aan vervanging toe is.

Daarnaast veelal de motoren met ernstig veel kilometers waarbij door eigenaar 6,7,8 of meer al lang niet meer aan regulier onderhoud wordt gedaan, veelal ex taxi kortom kopen ja, onderhouden nee en inderdaad die zie je zat in Rotterdam (en waar ook niet)

Een C klasse zoals ik rijd een W204 bj 08 walmen nou echt niet of auto is toe aan een grote beurt en dan echt ver over zijn reguliere onderhoudschema heen, vervanging turboslang of cdi unit wordt nogal eens uitgesteld he ivm de kosten
Daar zou ik wel eens de shooooooooooting brake versie van willen zien! :)
@potver7:
Ik niet, dit is al erg genoeg….
Voor +300K koop ik liever de nieuwe s6, een leuke porsche, en wat overblijft gaat naar een extra volvo. OF ik ga van 300K hele leuke zomervakanties beleven…
@onlycocksdriveaudi Het is een werk-recreër en slaap-auto. Jij zal natuurlijk ook opties hebben als een stoelmassage e.d.
@fotoben:
Zelfs met een thaise masseuse zou ik hem niet willen hebben….
@jrk68: Ik wil er nog niet dood in gevonden worden….
Detacheringsbedrijf voor de overheid. Zijn dat niet van die bedrijven die mensen en diensten veeeeeeel te duur aanbieden aan de overheid. Vaak nog via een bekende die daar werkt ook? Misschien moeten we daar eens op bezuinigen! Zeker als je als eigenaar een A8 van 350k kan kopen en nog gaat verwachten dat je dat ding kan verhuren ook! En dat vanuit Friesland!
Vind het een mooie limo perfect voor een man die anoniem wil verplaatst worden door een chauffeur.

En over de prijs moet men niet zeuren die man heeft daarin zijn geld geinvesteerd en hoopt zijn centen daarmee te verdienen moet hij lekker zelf weten. Dus houd op met zeuren over de prijs van 350 000 euro ik zou het zelfde doen als ik geld teveel had.
@gregorius
Hij woont nu in België, een prachtig huis. Hij gebruikt hem voor lange ritten e.d. Onder andere naar Friesland, maar hij heeft meer dan alleen de Kooyenga Groep.
@fotoben: Dus dat is nog alleen nog maar mooier. Een Nederlander (?), die zn geld verdiend door duurbetaalde mensen uit te huren aan de staat, woont zelf in Belgie (waarschijnlijk voor het mooie uitzicht en het lekkere weer). Prachtig.
Zou dit dan niet een A9 moeten zijn? Zelfde model ietsje verschaald en hop nieuw model…
Vindt dit helemaal niks, een gewone A8 is al niet veel en met een stuk er tussen wordt het nog erger. De prijs vindt ik buiten proportioneel hoog. En als je een limo wilt dan kies je toch niet voor deze Audi…
@gregorius Jij weet zijn thuissituatie niet, zijn kinderen werden bedreigd met ontvoering, door onnozele gekken. Die dan uitgaan van een afkoopsom om ze weer vrij te krijgen. Daarom is hij verhuist naar België. Maarja, On-topic, het blijft een wagen waar je gewoon 2 GTR’s voor had kunnen kopen.
@fotoben: Ja, dat is ook een goede reden om te verhuizen.
De Limo van Obama is zelfs goedkoper! En daar zit toch heel wat meer op en is nog bepantserd ook…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).