Audi gaat nóg twee elektrische SUV’s bouwen

Auteur: , 8 Reacties

Beetje teveel van het goede?

Audi gaat nóg twee elektrische SUV's bouwen

Toen Audi aankondigde dat ze binnenkort bij onze zuiderburen starten met de productie van twee elektrische voertuigen, was duidelijk niet iedereen daar blij mee. Sterker nog, ze kregen verschillende vakbonden op hun dak die vonden dat ze zulke plannen maar eens in hun eigen land moesten uitvoeren. Inmiddels heeft Audi laten weten te zijn gezwicht voor deze blijvende boze menigte, door in de nabije toekomst twee compleet nieuwe elektrische SUV’s in Ingolstadt te gaan produceren.

Het proces ligt volledig in lijn met hun plannen om tegen 2025 ongeveer 20 elektrische modellen op de markt te brengen. Hoewel er verder weinig tot niets wordt losgelaten over de auto’s zelf, weten we dat ze pas in 2021 in productie zullen gaan. Dat betekent dat we dus nog wel even de tijd hebben om wat extra informatie te vergaren. Voor nu was het in ieder geval belangrijk voor Peter Mosch, degene die de Audi werknemers vertegenwoordigt, dat er zekerheid was voor de banen:

“We have long been fighting for a job guarantee up until the end of 2025. That is why specifically the decision on the two new all-electric SUVs is another milestone on our road to a secure future.”

Aangezien onze zuiderburen het genoegen krijgen om twee forse SUV’s te produceren, is het niet ondenkbaar dat er in Ingolstadt wat compactere wagens op de planning staan. Zeker omdat een van de wagens op toepasselijke wijze is omgedoopt tot de Model X-killer en de andere een crossover is die het tegen wagens als de Jaguar I-Pace zal op gaan nemen. De toekomst zal het ons leren.8 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
We gaan het zien.
Voorlopig is het allemaal nog redelijk onbruikbaar spul wat er op de markt is en komt. Ranges op papier van 500km, maar in werkelijkheid nauwelijks 300. In de winter en bij iets hogere snelheden nog vele malen minder.
Laten we in 2025 nog eens kijken wat de accu’s dan kunnen.
@kroon: Dan kunnen ze in enkele minuten volledig opladen, dus blijven er weinig argumenten meer over tegen de elektrische auto.
Gewoon een klein elektrisch ding zonder poespas, range 300 km en <20.000 euro.

Dát willen mensen. Dat gezeur met SUVs of grote limo’s is gewoon onzin. Massa is waar de winst voor zowel bedrijf als wereld baat bij heeft. Die Musk heeft wel praatjes, maar die karretjes van hem kosten gewoon teveel knaken. Dit ook weer, van Audi.

Honda moet dat kleine elektro ding bouwen!
@alfaroleo: geen fantastische zinsopbouw… boodschap is daar ;)
@alfaroleo: grote SUVs en grote limousines hebben plaats voor tadaa, grote accu’s en kunnen dus ook tadaa, een grotere actieradius realiseren. Overigens rijdt de gemiddelde Nederlander 12.000km per jaar, met 50 weken is dat 240 km per week. Een wagen met een actieradius van 300km hoef je dus maar één keer per week te laden en is dus voor de meeste mensen al lang geschikt.
@mashell: ja klopt natuurlijk! Het is te hopen dat de accuontwikkeling snel gaat.
En hier komt de eerste:

Goed voor hun reputatie van oliedrinkers te doen verdwijnen ! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).