Audi Nanuk of the North Quattro Concept

Auteur: , 22 Reacties

Men neme een Giugiaro Parcour, plakke hier vier ringen op, en legge een OMGWTFSOMUCHWANT V10 TDI achter de bestuurder. Voilà, uw Audi-verrassingsconcept is klaar!

Audi Nanuk booty

Hoe groot de kans is dat Audi werkelijk met een V10-dieselpowered, in hoogte verstelbaar offroadmonster komt valt nog te bezien, maar voor nu levert het leuk oogsnoep op.

Voor de elementaire informatie verwijzen we u naar de berichtgeving van gisteravond, nu nog enkele details: de nanuk rolt op 22 inch, met bandenmaatje 235/50 voor en 295/45 achter. De dieselmotor, die zijn maximumkoppel van af 1.500 tpm levert, is gekoppeld aan een versterkte S-Tronic 7-bak.

De luchtvering verstelt zichzelf automatisch, naar gelang de ondergrond. Het interieur is minimalistisch, met een ‘zwevend’ instrumentenpaneel. Alle bedieningselementen zitten in de middentunnel of aan het stuurwiel, en er is een inductielader voor je pokkie aanwezig.

Fysieke instrumenten zijn zo 2010, daarom maakte Audi het instrumentencluster vrij programmeerbaar. De bestuurder kan naar wens informatie op zijn scherm oproepen. Ook spiegels ontbreken, in plaats daarvan hebben we camera’s en displays. Zo te zien heeft de nanuk ook een R8-schakelpook gekregen voor op zijn S-Tronic. Nice.
22 reacties

Vet. Ik vind het wel wat hebben. Doet me, vooral van de zijkant, een beetje denken aan de lijnen van diverse jaren ’90 supercars en dat is een goeie zaak.
Blijft helaas bij een concept. Ik zet er een kratje bier op in.
@spellingscontrole: Blijft GELUKKIG bij een concept
@spellingscontrole: Zo jij durft, 1 volledig krat?
Niemand raakt hem aan=geen emotie=Audi
Ik vind de voorkant bijzonder lelijk… die vier kleine koplampen en het grote gapende gat eronder. Nah. Niet geslaagd.
@MDA: Mee eens! Het eerste wat in me opkwam bij het zien van die koplampen was het gebit van dog, van het onlosmakelijk verbonden duo Catdog. Deze Audi heeft ook zo’n onbenullige grijns.
Toch lijken de verhoudingen niet helemaal te kloppen.. Die wielen lijken echt mega groot ten opzichte van de carrosserie. Heel vreemd oogt hij.
@ardonjr: precies, dat is het ook.
Maar ik heb het vooral met de neus en de koplampen, die stralen een beetje Derp uit
Het heeft wel een heel hoog ,ik wil een muscle car zijn , gehalte . ?
Vond ‘m op de officiële foto’s al niet erg mooi. Maar dit slaat wel alles.. Wat een lelijkerd!
Met 18″ wielen en kleinere wielkasten kan dit zo de nieuwe R8 worden. Ik hoop het eerlijk gezegd niet, want jezus!! wat is het een lelijk ding zeg..
Zien jullie ook de invloed van de Ducati Panigale op het design van de lichten vanvoor met die luchthappers eronder?
@Ce: ja ik snap wel wat je bedoelt
Jongens, zo in productie nemen dit ding. Niets meer aan doen. Zou de eerste Audi sinds lange tijd zijn die ‘spannend’ te noemen zou zijn.

Met 300 km/h over landweggetjes knallen…. Hmmmm… *drool*
Doet me denken aan de Megatrack. Kan dit wel waarderen. Maar zoals zovaak bij VAG, zal dit wel bij een concept blijven.
Die Quattro was mooi en vervolgens slaan ze op zijn typisch audi weer helemaal door met gebruik van style kenmerken en hebben we hier een gedrocht van jewelste
@yerrie: goed verwoord. Daar waar de ‘iets vierkantere’ quattro design wel strak en robuust aandoet met een tikje retro-verwijsing naar de oer quattro, is dit gewoon iets te veel van al die stijlelementen.
Lelijke wielen
Tjeeezus wat een lelijk hok. Wielen te groot, vreemd ingepaste grille, die lelijke luchtinlaten aan de zijkant, de diffuser…. nee die hele achterkant (lijkt wel een platgeslagen smiley die high is) very stange.
Ziet er uit als een auto die je in het echt moet zien.

Ik zou er vooralsnog geen poster van willen hebben.
(De Mercedes concept daarentegen mjam!)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).