Autoblog advies: sensatieknaller met ruimte voor een baby (€25k)

Auteur: , 109 Reacties

Ga heen en vermenigvuldigd u! Maar kun je dan nog wel een leuke auto rijden?

BMW 135i Coupé Hartge

Het is een beetje het bekende verhaal. Als autoliefhebber droom je jarenlang van een écht leuke auto. Eentje die daadwerkelijk een glimlach teweeg brengt. Maar ja, je bent jong en nog niet in de financiële positie om die sportwagen voor de deur te zetten. Vervolgens begint je betere helft aan te dringen en voordat je het weet zit je in een huis vol luiers. Goed voor elkaar.

Autoblog-lezer Yann zit precies op dat punt. Op dit moment heeft een Porsche Boxster S (986). Een geweldige auto, maar je bent beperkt met de hoeveelheid personen die je kan meenemen. Uiteraard is het mogelijk om de broedmachine (@Wouter ™) thuis te laten, maar dan zul je zelf alle luiers mogen verwisselen. Ook niet de oplossing. Yann rijdt zakelijk een BMW 320d, maar wil er graag een iets praktischere sportieve auto naast. Het liefst met zes cilinders en een handbak. Hij zit zelf aan diverse Duitse auto’s te denken. Evergreens als de Porsche 911 (996), BMW M3 (E46) en Audi RS4 (B5) zijn praktische alternatieven. Maar zijn dat goede adviezen? En is er niet meer te krijgen?

Om een idee te krijgen van de wensen van Yann, de inmiddels beroemde tabel:

Huidige /vorige auto's:Porsche Boxster S & BMW 320d
Koop / lease:Koop
Zakelijk / privé:Privé
Budget:€25.000
Jaarkilometrage:Max 10.000 km
Brandstofvoorkeur:Benzine
Reden aanschaf andere auto:Kleine op komst
Gezinssamenstelling:2 en nummer 3 is onderweg
Voorkeursmerken /modellen:Alles met beleving maar wel kwaliteit
No-go modellen / merken:Geen, ben benieuwd waar jullie mee komen

Om te beginnen met de keuzes die je zelf al aanbrengt. De Porsche 911 (996) is een logische stap opwaarts ten opzichte van een Boxster 986. Alles zal zeer vertrouwd aanvoelen, voor een groot deel (de voorste helft) zijn ze bijna identiek. Je zal bekend zijn met alle IMS, EMS-issues en de PTSS die je daarvan krijgt. Check even dit aankoopadvies. Als het allemaal goed werkt, is er niets dat in de buurt komt voor het budget. Het is een complete en bruikbare sportwagen. Is de auto heel erg praktisch? Neen. Die twee zitjes achterin zijn minuscuul en vergeet niet dat er naast een kleine ook een hoop toebehoren mee moeten.

Porsche 911 Carrera Coupé (996)

Een logisch alternatief is de BMW M3. De E46 is aanzienlijk praktischer dan een 911. Ook stelt de auto op dynamisch gebied absoluut niet teleur. Het is een fantastische rijdersauto. Die motor is een juweeltje. Maar net als met de 911 zijn ze niet vrij van gebreken en vind je in het gestelde budget niet de mooiste exemplaren. De prijzen voor de krenten uit de pap zijn behoorlijk hoog.

BMW M3 Coupé (E46)

Dat geldt ook eigenlijk voor je derde alternatief. Een RS4 Avant in het budget vinden is erg lastig. Hoge kilometerstanden, onduidelijke historie of een hooguit redelijke staat zul je mee moeten leren leven. De Cosworth getunede V6 maakt de auto belachelijk snel. Maar dat is wel een beetje het enige qua ‘beleving’. In basis is het gewoon een A4: capabel en comfortabel, maar niet spannend. Het is een stationwagon, dus behoorlijk praktisch, alhoewel de (been)ruimte op de achterbank schandalig krap is.

Audi RS4 Avant (B5)

Het zijn geen slechte keuzes, maar in het budget heb je bij alledrie te maken met het feit dat er concessies gedaan moeten worden. Of je moet geluk hebben dat een particulier zijn auto te koop zet en niet precies de waarde kan inschatten. Daarom naast bovenstaand trio de adviezen:

Mercedes-Benz C55 AMG (W203)
€23.950
2006
75.000 km

Deze auto past eigenlijk perfect in het rijtje. Het is snel, Duits en er zit een achterbank in. In het begin van de carrière had de W203 een 3.2 V6 onder de kap (of zelfs een heuse diesel!). Maar aan het einde van de levenscyclus werd de 5.4 V8 geleverd. Dit M113 blok is een klassieke AMG motor. Veel vermogen, nog meer koppel en een volvet grommend geluid. Het is niet de rijdersauto die de M3 en 911 wel zijn, maar de balans is vele malen beter dan in de RS4. Nog een voordeel is dat je heel ordentelijke exemplaren kunt vinden in het budget. Dit is typisch zo’n auto die je meer en meer gaat waarderen naarmate je er langer in rijdt. Geïnteresseerd? De aandachtspunten vind je hier.

Mercedes-Benz C55 AMG (W203)

Renault Mégane Renault Sport 265 Cup
€20.900
2013
35.000 km

We begrijpen dat je een zescilinder wilde en dat heeft deze Renault niet. Maar de wens was ook dat de auto beleving biedt. Wel, dat is bij de Mégane Renault Sport overvloedig aanwezig. De motor is uitstekend, maar niet de hoofdattractie. Dat is namelijk het fabelachtige chassis. Het is niet voor niets de favoriet Hot Hatch voor velen. Met deze auto kun je prima aan een trackday deelnemen zonder uit de toon te vallen. Sterker nog, hij is er voor gebouwd. Maar het is ook een praktische hatchback met ISOFIX aansluiting en zowaar een bruikbare bagageruimte. De Megane RS is zo’n auto die je gereden moet hebben om te realiseren hoe knap het is dat de heren van Renault Sport deze rij-eigenschappen uit een reguliere hatchback hebben weten te ontrekken. Het aankoopadvies kun je hier bekijken.

Renault Mégane Renault Sport 265 Cup

Opel Insignia Sports Tourer OPC 4×4
€22.950
2010
115.000 km


Aangezien je in de markt was voor een RS4, is een dikke stationwagon ook een optie. Een Audi S4 Avant of BMW 335i Touring is dan ook mogelijk. Heel goede auto’s, maar ook een beetje saai. De Opel Insignia OPC (rijtest) kun je onmogelijk saai noemen. Het uiterlijk is nog steeds fris en fruitig. Dankzij de OPC behandeling is het zowaar een dikke auto. Zowel van buiten als van binnen. De 2.8 V6 Biturbo is een fijne metgezel. Met 325 pk zul je niet snel te kort komen, alhoewel de eerlijkheid gebied te zeggen dat de auto niet wezenlijk sneller aanvoelt dan een 335i of S4. Als we kijken naar beleving is dit minst spannende in het lijstje, maar als het gaat om praktisch gemak is het een winnaar. Je hebt veel waar je voor geld: ze zijn zonder uitzondering compleet uitgerust en nog relatief jong. @Wouter vertelt je graag waar je allemaal op moet letten bij aanschaf van een Insignia in deze video.

Opel Insignia OPC Sports Tourer

Mitsubishi Lancer Evolution IX GSR
€23.000
2006
95.000 km

Voor deze Mitsubishi Lancer Evolution IX geldt eigenlijk hetzelfde als voor de Renault. Ja, slechts vier cilinders. Maar wel 4 hele potente cilinders. De 4G63-motor leverde in EU-spec slechts 280 pk, maar dat kan met gemak getild worden naar een hoger getal (vaak is dat al gedaan). Het interieur is een beetje hopeloos, maar wel praktisch. Ook moet het uiterlijk je ding zijn. Maar zet je je daar overheen, dan heb je een van de meest sensationele auto’s met achterbank uit zijn tijd. Qua rijden sterk te prefereren boven de latere Evo X. De betrouwbaarheid staat op een zeldzaam hoog niveau. De motor is erg robuust en als de auto origineel is en dealer-onderhouden kun je nog heel lang plezier beleven aan deze auto.

Mitsubishi Lancer Evolution IX GSR

BMW 135i Coupe (E82)

€21.750
2007
120.000 km

Gelukkig weet BMW ons te verrassen met leuke varianten van hun huis-, tuin- en keukenmodellen. Omdat de basis-layout van een BMW uitstekend is, zijn de sportieve versies nog leuker. Neem de 135i Coupe. Een relatief compact coupeetje, maar wel met een twin-turbo zes-in-lijn met meer dan 300 pk én achterwielaandrijving. Veel exemplaren zijn licht getuned (zowel optisch als technisch). Dat hoeft niet direct afkeur te zijn, maar check of het allemaal zorgvuldig is uitgevoerd. Mocht de auto iets te klein zijn, dan is een 335i Coupé een uitstekend alternatief. Is ook goed te vinden in het budget. In het aankoopadvies kun je zien waar je op moet letten bij aanschaf.

BMW 135i Coupe (E82)

Ford Mustang GT Coupé
€23.500
2009
155.000 km
Prestaties, beleving en praktische bruikbaarheid. Dan kom je uit op een Ford. Deze Mustang bijvoorbeeld. De 4.6 V8 is een brute beul. De snelheid staat niet in verhouding met het gebrul van de motor, maar dat is juist beleving. Er zijn exemplaren te vinden in het budget van de facelift en die auto’s zijn sterk aan te raden. Verfijnd zal een Mustang nooit zijn, maar het is nu acceptabeler. Daar staat tegenover dat de achterbank behoorlijk ruim en toegankelijk is en de kofferbak daadwerkelijk iets voorstelt. Kijk er alleen naar: je hebt dan gewoon een Mustang GT voor de deur staan! Dat gaat nooit vervelen. Motor, bak en aandrijflijn zijn behoorlijk sterk. De aandachtspunten zijn vooral details. Die worden behandeld in dit aankoopadvies.

Ford Mustang GT Coupé

Porsche 928 GT
€21.900 (Dld.)
1989
165.000 km
Dit is een bijna Yolo. We hebben het immers over een auto van bijna 30 jaar oud. Een peperdure, technologisch geavanceerde auto van bijna 30 jaar oud. Dus waarom een Porsche 928 adviseren? Omdat het verdomd goede auto’s zijn. Het zijn ware Gran Turismo’s. In de ‘GT’-uitvoering een behoorlijk sportieve zelfs. Deze was alleen leverbaar met de (dogleg) handbak. Ook kreeg je de 330 pk versie van de 32-kleps 5-liter V8 die glorieus klinkt. De 928 voelt iets ouderwetser aan dan een 996, maar je hebt nergens het idee dat er bezuinigd is op de ontwikkeling. Alles voelt zwaar en degelijk aan. Het is ook een echte mannenauto: de koppeling en handbak laten zich met kracht bedienen. Nog een reden om een 928 te kiezen: ein-de-lijk gaan de prijzen omhoog. Reden om het niet te doen: het onderhoud is duur. De Porsche dealer weet waarschijnlijk niet waar die moet beginnen. Gelukkig zijn er veel specialisten. In het budget is een GT trouwens lastig te vinden, de vrijwel identieke S4 is dan een goede optie.

Porsche 928 GT

YOLO: TVR Cerbera Speed Six
€19.500
1999
37.500 km
Zitten we te zeveren over de vermeende betrouwbaarheid van een 996 of M3, komen we hiermee aanzetten. De TVR Cerbera is hopeloze auto die 20% van zijn ontwikkeling gemist heeft. Dat moesten de klanten zelf maar uitzoeken. Gelukkig is er een kleine, maar fervente schare liefhebbers die de foutjes eruit heeft weten te halen. Desalniettemin blijft het een enorme gok. Maar als alles heel is, biedt deze auto enorm veel beleving. De AJP Speed Six motor is een waar pareltje. Hij stuwt de vederlichte auto in no-time naar hoogst illegale snelheden. Qua handling is de zescilinder de beste keuze: zeer uitgebalanceerd. Voordeel is dat de auto relatief praktisch is. De ruimte is niet onaardig en je hebt een kofferbak met iets van inhoud. Trek je de daarvan de bekleding weg, zul je een schunnige schets aantreffen, gemaakt door een van de fabrieksmedewerkers. Dat is nou karakter. Karakter is ook het feit dat je in de stromende regen stil staat op de vluchtstrook, zoekend naar een praatpaal en een krijsende baby op de achtergrond. Vandaar YOLO.

TVR Cerbera Speed Six

Wil jij ook advies over je volgende auto? Vul dan dit formulier in, waarbij je ons voorziet van alle relevante gegevens. Wie weet vinden wij jouw volgende droom-auto!109 reacties

Waarom heeft Yann bij mij ineens een Transit connect?
@desjonnies: Omdat dat de vorige auto is, niet een van de huidige auto’s.
Ik zou naar een Mk. 2 Focus RS kijken, of een B7 RS4. Niet de meest frisse exemplaren voor 25 mille, maar een handige Harry kan er uitstekend en betrekkelijk betaalbaar mee uit de voeten.
Als het nog meer Yolo mag zijn: Dodge RAM SRT-10 met het Viper-blok! De wagen zit vol beleving, weliswaar van een ander soort dan de auto’s hierboven, maar toch. Praktisch is ‘ie zeker, want je kunt zonder problemen voor een half jaar boodschappen achterin meenemen.
@edge: Moet je er wel een aanhanger bijkopen voor de benzine-jerricans …
@dawwg: of gewoon LPG tanken.
https://www.autoscout24.nl/aanbod/maserati-4200-gt-coupe-cambiocorsa-leer-navi-alarm-benzine-grijs-dbf66028-2938-4ce5-85f7-85fa0ce39fcb?cldtidx=3 Eens wat anders dan een 911, goed geluid en nog een beetje praktisch.
https://www.autoscout24.nl/aanbod/ford-sierra-cosworth-4×4-benzine-wit-e212a645-d25a-d779-e053-e350040a020e?cldtidx=2 Beetje Yolo maar wel bloedsnel en veel karakter.
https://www.autoscout24.nl/aanbod/bmw-635-benzine-zwart-94f69d52-6a9f-a043-e053-e350040a1655?cldtidx=17 Sharknose BMW
https://www.autoscout24.nl/aanbod/mercedes-benz-c-55-amg-amg-nieuwstaat-voll-benzine-zwart-d67ff708-c822-4ee7-bb29-4584b6a111a3?cldtidx=5 V8 C klasse, mooi kanon.
@E34M5Touring: wat een goeie opties, eigenlijk beter dan alle suggesties hierboven! Vooral die Maserati en 6-serie vind ik erg goeie opties.
@jobberns: en de 6-serie heeft gewoon ISO-fix. 😀
@hfdude: precies! En met dit budget kun je een heel net exemplaar uitzoeken.

Maarja, die Maserati is natuurlijk eigenlijk de aller beste (leukste!) keuze uit deze hele aanvraag.
@E34M5Touring: Holyshit! Jij moet dit artikel gaan runnen! Top opties.

On topic: die 928 is toch geen serieus alternatief om met vrouw plus kind mee onderweg te zijn.

Ik ben enorm fan van de Duitse auto’s, maar als ik uit dit rijtje zou moeten kiezen zou ik zeker even in de renault gaan rijden! Als dat meevalt, zou ik voor die gaan!
@isleofman: als hij hier artikels gaat maken moet hij zich aan marktplaats houden ;)
@E34M5Touring: mooie opties alleen geen handbakken.
@gloudertje: Maar wel met handbak geleverd (op de C klasse na) dus dat hoeft geen probleem te zijn.
Ik zou iedere twee of driedeurs meteen vergeten als je het kind vaak wil meenemen. Kinderzitjes werken niet als je er slecht bij kan.
Persoonlijk zou ik voor de Evo kiezen. Of anders zijn blauwe concurrent, de Impreza, als hatchback misschien nog wel praktischer ook.
@robert110: Het is bedoeld als familie auto, maar een funauto die eventueel een beetje ruimte biedt voor een kleine derde persoon ;)
@willeme: waarom staat de 135 er dan in? Is de kleine te vroeg geboren ofzo? Daar past niemand achterin:’)
@87sandyd: Omdat de aanvrager kan leven met de ruimte van een Porsche 996. In vergelijking met die auto is de 135i een limousine ;). Het gaat er meer om dat er iets van ruimte is, in zijn huidige Boxster is er nul ruimte.
@robert110: Is minder praktisch, maar niet ondoenbaar. Wij hebben twee kids, wij hebben nog nooit iets anders dan coupés gehad. Ik ga echt geen gezinshok met vier deuren kopen voor dat ietsje meer gemak met die twee kids, lukt zo ook wel.
@robert110: heel stom, maar ken juist mensen die bewust voor de 3 deurs versie gingen kijken. Je kan makkelijker voor t kind komen om deze vast te sjorren ipv half acrobatisch eroverheen te hangen om de gordel vast te krijgen.

En zijn ze groter heb je geen kinderslot nodig of als je het vervelend vind omdat er soms ook oudere mensen meerijden het tegengaan van gebrul dat ze niet weer een deur in de buurmans auto rammen.
Een collega van me heeft een E61 post-facelift 525i, met een zeer ongestresste 3.0 zes-in-lijn. 218 pk. Niet heel veel, wel een heerlijke auto die nog heel lang mee kan.
@Jochempie: Maar ja, is dat een funauto naast een 320d? Dan beter een 325i Touring scoren, perfecte gezinsauto…
@frederik: een 325i is ook alles behalve fun. Een lui traag ding is het. Heb er zelf 2 gehad (e91)
@cpp1: Heb er zelf ook een gehad, en binnen het compromis dat je gezin er ook in moet passen, vond ik het een briljante auto. Zeker niet lomp en traag, maar goed, dat hangt af van je referentiekader natuurlijk. :) Stuk leuker in ieder geval dan de 535i die ik nu heb…
@frederik: Ja, dat is de vraag.. Met wat aanpassingen aan het onderstel en de beademing denk ik dat het een heerlijk speeldingetje is. Vooral als je de inderdaad al voorgestelde E91 variant van die motor neemt.
AMG, M, … zijn AMG-en M-prijzen als er iets stuk aan gaat.

Kijk eerder naar een 330i of een C350 of een E500 of zo. Ook duur, maar er staat niet AMG of M op de wisselstukken.

Of, doe eens gek en kijk eens naar een JAAAAAG. Voor dat budget zijn er hele leuke Jags te koop. En die benzines zijn verre van traag. Het coole image krijg je er zomaar bij.
@wolly: altijd weer die kroegpraatjes over (te) dure M onderdelen, ik betaal bij de dealer evenveel voor onderdelen voor mijn M3 als voor mijn 330i.
S4 B8. Upgrade kit van JD en je zit ruim boven de 400pk. Altijd doen!
audi s4 b7 avant? staan er genoeg in duitsland.
Zeer rare keuzes. Met een baby on the way en jullie raden (in de praktijk) tweezitters aan? Waar ga je de pampers en buggy steken? Op het dak?
@dromedaris: precies dit zelf net een kind gekregen heb een seat leon st gekocht lukt net aan om er alles in te krijgen.
Nog krijg je mensen waarom ik een ST heb gekocht
@cirkic: dan doe je toch echt iets verkeerd. Met één kind heb je ècht meer dan genoeg aan elke c-segment hatchback. En ook aan de meeste uit het b-segment trouwens.
@lekbak: weet niet wat voor kinderwagen ik moet hebben maar als ik alles erin doe kan er niks bij?
@dromedaris: want als je een baby hept moet er natuurlijk meteen een station komen… wat nee 2 stations t liefst. Zo hollands :s
@tttijn: hePt idd. Heb zelf 2 stations en heb welgeteld 0 kinderen…vind het gewoon mooier dan een sedan of menig coupe.
@cpp1: smaken verschillen
@cpp1: precies ik heb zelf ook een touring omdat ik die gewoon mooi vind ben alleen en heb ook geen kinderen
@tttijn: hept? Is dat een soort hesp?
Ik ben belg overigens. En een logische denker.
@tttijn: nou toevallig heb ik een baby en een station F11, en of je nu voor een weekend of 14 dagen weggaat die auto zit helemaal propvol, ik verbaas me er elke keer over, kinderwagen + wieg, babybedje, tas met pampers, speeltjes, doekjes, kleding…..en dan komt pas je eigen shit. Vrouw en kind zitten achterin, de hond voorin…..koelboxje op de voorstoel en in de achteruitkijkspiegel zie ik niks meer……toch fijn zo n station :)
@slickrick: idd hoe meer shit je hebt hoe meer shit je meeneemt.
@dromedaris: luiers en een setje kleren passen in een xxl handtas (ze noemen die dingen luiertassen). Kan je in elke auto kwijt. Ipv een buggy neem je gewoon een draagdoek mee. Past ook in elke auto.
Zolang er een maxi-cosi in past ben je dus klaar. De rest past altijd.
@lekbak: een draagdoek ja maar geen kinderwagen zo past het ook in een opel corsa nu snap ik je denkwijze
@cirkic: ik rij zelf een a-klasse uit 2005. Daar kunnen wij op het dooie gemakje in de kofferbak alles kwijt voor een weekend weg. Inclusief kinderwagen, luiers en de nodige kleren voor ons allen. Zelfs met 4 man en een baby lukt het maar dan zal de voetenruimte voor de maxi-cosi benut moeten worden en moeten we elk gaatje in de kofferbak benutten (dus ook een tas in de reiswieg en een tas in de holtes van het onderstel).
@lekbak: als jij je maxicosi in de voetenruimte zet vraag ik me af of je weet waar je over praat :D
@davelepeef: daar zet ik een (flinke) tas neer natuurlijk. Flinke kerel die een maxi-cosi in de voetenruimte krijgt! ;-)
Ik zou (nee dit keer geen Volvo 850R alhoewel iedereen hier wel weet dat dit de beste keuze is!!) voor een Ford Sierra Cosworth gaan. Staar nu een mooie Sedan met RWD en stage 2 getuned te koop. Daar kan je een partij mee spelen en voldoende ruimte voor de kids!!
Yolo.. Ferrari 456 met schade.. of 3 Toyota Priussen
Of een e34 M5, rijdt heerlijk, en moet wel lukken voor dit geld, en geen afschrijving meer
Ik denk dat dit een lijstje is dat heel goed past bij de belangstelling ontwikkeling van de gemiddelde autoblogger. Eerst een Porsche, dan een BMW, dan een Audi en tenslotte een Mercedes. En dan de rest die wat schuin wordt aangekeken. Japans, ook leuk ja. En Opel maakt af en toe ook iets leuks, maar nee.

Wat de Yolo variant betreft: Leg er een telefoon in en het is een praatpaal!
@pomoek: de Porsche, BMW en Audi waren de auto’s waar de aanvrager zelf aan zat te denken. We hebben er slechts over gezegd of wat wij er van vinden.

Zoals altijd zeven alternatieven en een Yolo ;)
@willeme: a, oké niet goed gelezen, maar ik denk dat het verder toch wel klopt 😊!
S4 avant van het vorige model moet ook kunnen toch? BV: Audi A4 Avant 3.0 TFSI S4 QUATTRO PRO LINE – AUTOMAAT, F1-Fl
http://link.marktplaats.nl/m1183743937?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios_tablet
Ad

335i: BMW 3 Serie 335I M SPORT / XENON / NAVI / LEDER / Complete o
http://link.marktplaats.nl/m1176913243?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios_tablet
Ad

535i: Bmw 5-SERIE 535i Exe Aut8 Navigatie Leder PDC Sportstuur Ecc
http://link.marktplaats.nl/m1184644628?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios_tablet
Ad
Cadillac CTS-V zelfs van 2011 zijn ze al richting budget te koop.
Ik zou kijken voor een BMW 330i coupe. Snel, stuurt heerlijk, klinkt goed en is een degelijk blok.
Daarnaast is ie ruim genoeg om er jarenlang mee vooruit te kunnen.
Ik vraag mij af of @willeme een vader is.Een ieder die dat wel is weet dat je minimaal 4/5 deuren nodig hebt.In welke klasse dan ook.Ik heb @willeme heel hoog zitten maar dit advies slaat nergens op.
@noosaheads: Het gaat toch om een funauto voor erbij?
@frederik: Een leuke privé auto naast de zakelijke 320d en voor erbij en geschikt om met Pa,Ma en junior af en toe op pad te gaan. Zeker “Fun” maar het praktische miste ik in dit stuk.
@noosaheads: het gaat om een auto voor erbij die ‘enigszins’ kindvriendelijk.

In de huidige Boxster is is er nul ruimte. Bij deze uitvoeringen is er een beetje ruimte voor een baby en wat lol. Het is nog altijd de auto voor erbij.
@willeme: ok. Nuance in het verhaal scheelt.
@willeme: Snap ik, alleen de meeste van je voorbeelden zijn absoluut niet “enigszins kindvriendelijk” Sowieso niet voor Mama en Papa.Wat jij met je stukje imo bedoeld is hoe leuk het is om er een leuke auto erbij te hebben.Dat je kroost dat later ook apprecieert is alleen maar mooi meegenomen.
@noosaheads: het is ook een leuke auto voor erbij. Er komt 1 baby’tje bij, de aanvrager adopteert niet 3 volgroeide adolescenten die altijd mee moeten ;)

@noosaheads: bs. ik heb een kind en gaat prima met n drie deurs Aygo
@tttijn: Natuurlijk gaat het prima.Maar wees eerlijk; die twee deuren extra zijn zeker als ze heel jong zijn toch wel wat prettiger.Jij weet ook dat de kinderzitjes tegenwoordig(en terecht) immens zijn.
@noosaheads: Prettiger…zeker, nodig niet. Beetje moeite doen ergens voor word je een vent van ;)
@tttijn: Absoluut waar.
Persoonlijk zou ik met een gezin van 2/3 kinderen voor een dikke station gaan. Maak uit de eisen niet op dat het om een auto erbij gaat, een kinderwagen zal dus ook regelmatig mee moeten.De Insignia hierboven zou dus mijn voorkeur krijgen. Of een Volvo V60 met een T5 motor, die kunnen desnoods ook nog getunede worden.
@moondustfocus: ja! Dat las ik ook… maar ze zijn straks met zijn 3-en dus maar 1 kind!
@boxergt: Zoals ik het in eerste instantie las dacht ik er al 2 waren, maar nog steeds is het grootste deel hierboven niet ideaal als je met een klein kind op stap gaat. Spreek uit ervaring, heb een 3 deurs Fiesta en neem wel eens m’n neefje en/of nichtje mee (heb ze allebei)
Volvo 850R en gaaaan.
Zoals eerder opgemerkt: heeft de schrijver ooit een maxicosi achter in een auto gepropt en er zelf fatsoenlijk voor proberen te zitten??? Alles met twee deuren kun je direct wegstrepen, alles kleiner dan lage middenklasse eveneens. Tenzij je Frodo heet zit je niet meer fatsoenlijk.
Serieuze tip: als je gaat kijken voor een auto en er moet ergens een baby in, neem dat stoeltje mee en pas het!! Als je een beetje kerel bent, zit je minstens krapper dan je lief is…
Iets alpina zal ook wel volstaan
In Duitsland een M135i ophalen staan voor 23k beetje afdingen en bpm is 3,5k . Evt invoeren met taxatie. Zag op autoscout een handgeschakelde staan erg mooi alleen geen profi nav. Veel praktischer dan een 135i coupe
gek dat jullie geen Impreza WRX (of WRX STI) aanraden en een Lancer EVO wel…
@Jantje_555: keuzes… anders dan zou de lijst ipv 8 auto’s ook wel 20 kunnen zijn.
Focus ST 2de generatie 5 deurs
Als het bij 1 kind blijft trouwens, zou ik een bod doen op de McLaren F1 van een aantal artikelen geleden.
Allereerst bedankt voor de alternatieven! Een aantal die er tussen zitten lijkt me erg gaaf om te rijden maar niet om te bezitten. De 135i coupe is gaaf maar na een 123d coupe als daily gehad te hebben hoeft voor mij dat model niet meer.

Het gaat voor mij om leuke ritjes. Dit zullen geen wereldreizen zijn. Van een uurtje tot een hele dag. Wij halen nu vreselijk veel plezier uit de Boxster. Het gevoel van even niks moeten en die heerlijke 6 pitter. Een aantal maanden geleden was ik eigenlijk zo ver om de Porsche te verkopen en kwam er iemand kijken. Dit werd zo heet onder de voeten dat ik de dag voor de bezichtiging heb afgebeld.

Ik zoek iets met karakter, wat je ziet staan en denkt; dat is tof. Waar je elke keer dat je weg loopt na het in de garage gezet te hebben denkt, wat een heerlijk ding. Ja, mijn 986 heeft niet de mooiste koplampen maar het totale plaatje klopt in mijn ogen. Na ook wat uiterlijke veranderingen(wielen en striping) Iets wat je gaat waarderen na mate ik em langer heb. Dat zoek ik ook in de vervanger.

@gloudertje: wat vind je van een m3 e46? Ik stond voor dezelfde keuze als jij. Ik heb voor de m3 e46 gekozen. Je mag hem komen proef rijden.
@mark997gt3: Dat is eventueel ook een optie. Om te zien al heel gaaf. Een keer komen kijken en rijden lijkt me tof! Reactie om te meeten mag ook via Pm :)
@gloudertje: stuur maar een pb als je interesse hebt.
@gloudertje: Misschien toch een 996 cabrio? Past net een kind in en heeft dezelfde funfactor.
@gloudertje: Ik denk trouwens dat je overschat hoe vaak je zo’n funritje met vrouw en kind gaat doen. Meestal moet dan toch een kinderwagen en bedje mee dus dan neem je toch de andere auto. De keren dat je lekker alleen of met je vrouw gaat rijden kunnen prima met de Boxster. Kortom gewoon alles laten zoals het is. :)
@frederik: die gedachte gaat soms ook door mij heen
Ik reed zelf tot 1 jaar geleden een E91 330i met M-Pakket. Blijf de E90 serie geweldige auto’s vinden. Echt heerlijke wegligging en probleemloos. Met jouw budget zou ik zoeken naar een heerlijke E90/E91 335i met M-Pakket. Nog even een klein beetje tunen en je hebt een praktische pretmobiel met 400pk, bergen koppel en achterwielaandrijving.
Mazda RX-8 kruiste mijn gedachte
Schrijver van het artikel heeft overduidelijk geen kinderen of ervaring ermee. Beetje jammer!
Mercedes, BMW, audi of porsche… de rest niet doen:-)
Alfa 159 1750 TBi TI
Dikke V70?
@twentsediesel: Dacht ik ook al aan, een V70r oid
Ik zeg deze; https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/bmw/m1179464528-bmw-5-serie-m5-origineel-le-mans-blauw.html?c=df2f21f683612b45d62c413c0ca719df&previousPage=lr&pos=8

Heerlijke V8, genoeg opties, best comfortabel, genoeg deuren en zitplaatsen, zodat de kinderen altijd achterin meekunnen (en meebrullen)!

///M5 e39
@sulobb:
@gloudertje:

Ik ben het hartstochtelijk eens met Sulobb, de E39 M5 is een wereldbak.

Twee kinderzitjes achterin zonder problemen (of één en nog een berg spullen of een oma of opa).

Dwars in de bochten als een idioot, heerlijk gewoon!

Misschien is dit wat voor je:

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=307813784

Niet mijn auto, wel een fijn en mooi exemplaar (afgezien van stuur en houttrim, overigens voor rond de 1000€ op smaak te brengen) wél een beest met 650 pk en giga koppel.

@gloudertje, pm me gerust als je eens wilt voelen wat een M5 zonder 650 pk doet. Misschien fijner om met een mede autobloggerd een rondje te doen dan bij de verkoperd aan te kloppen voor een testrit.

Overigens vond ik de tips van @E34M5Touring ook heel goed!
@galgootje: Ook leuk! (wel veel ervaring zo te zien 242k km, ik zou het niet meteen aandurven) Damn, wat een hee…..rlijk iterieur is dat. Dit is dus mijn droomauto, maar blijft vooralsnog een droom :( had ik het budget maar…

Maar Yann heeft dat dus wel, mss is het iets voor hem!
@sulobb:
@goudertje:

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=307813784

Ook leuk gezien de wensen…

(Zucht, drie keer reactie getikt in de app, drie keer niet zichtbaar, hoop nu deze reactie wel, @autoblogger fix in hemelsnaam die app eens. Bel anders eens, mijn toko bouwt apps, wie weet kunnen we iets regelen…)
@galgootje: aha, fijn zeg, toch dubbele berichten.. Nouja, na enkele uren komen 2 van de drie berichten door…

@autoblogger misschien eens kop koffie drinken en eens over die app babbelen? Dat kan écht beter en ’t hoeft niet idiooooot veel te kosten.
@galgootje: Hallo Galgootje,

Bedankt voor de feedback! Het ligt echter niet aan de app, maar aan het filter. Als er meer dan drie links in staan, wordt deze door het filter tegen gehouden. (om reclame en spam tegen te houden). De reacties moeten dan handmatig worden gekeurd. Vandaar de kleine vertraging. Zowel op de App als op de site.
@willeme: hi Willem, op zich plausibel verhaal, maar mijn initiële en daarop volgende replies bevatten maar één link. Die naar die 650pk M5. Ik begrijp het dan toch nog niet.

App / site synchronisatie is vaker genoemd als puntje van aandacht.

Autoblog op pc is prima, soepel en puik. App is vooral makkelijk om ff bij te lezen. Reageren is echt fijner op de pc.

Soms krijg ik al een reply per mail voor de post zichtbaar is in de app. Ook als er geen links in de post zitten.

Enfin, tis m’n vak dus zal wel beroepsdeformatie zijn, laten we het daar maar op houden. :-)
@galgootje: Om een of andere reden waren jouw reacties in het filter terecht gekomen (ze waren prima en zijn ook goedgekeurd. Dus in dit geval ligt het wel degelijk aan het filter.

Maar in elk geval dank voor de feedback, ik zal het zeker in de groep gooien tijdens de vergadering!
Andere suggesties zijn;
1. Subaru Impreza 2.5 WRX, is wel een 4-cilinder, maar klink best goed, rijdt goed, praktisch genoeg en heb je AWD, dus zitten jullie veilig
(https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/subaru/m1180295851-subaru-impreza-2-5-wrx-hatchback-awd.html?c=df2f21f683612b45d62c413c0ca719df&previousPage=lr&pos=6)
2. BMW 130i hatchback; praktisch genoeg, heerlijke motor, schattig uiterlijk, 6-bak, rwd, maar dan heb je 2 bimmers op de inrit staan.
(https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/bmw/m1179091333-bmw-1-serie-130i-ultimate-edition-m-sport-pakket-bj-2011.html?c=df2f21f683612b45d62c413c0ca719df&previousPage=lr&pos=10)
3. Saab 9-3 Sport Sedan 2.8 T V6 Aero XWD Turbo X; groot, snel, handbak, vrij uniek, en 4wd. Je moet er wel van houden.
(https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/saab/m1178619265-saab-9-3-sport-sedan-2-8-t-v6-aero-xwd-turbo-x.html?c=df2f21f683612b45d62c413c0ca719df&previousPage=lr&pos=17)
OF; gewoon een 991 kopen; je houd ervan, ze blijven mooi, klinken mooi,… (cabrio kan wat praktischer zijn in jouw geval).
E46M3. Heb 3 kinderen. Passen erin. Ook de buggaboo kan mee maxi cosi plus 2 kinderen en vrouw gaat net. Met 2 kinderen zonder vrouw op wintersport gaat ook. Dat gezeur over 4 of 5 deuren gewoon vergeten…
Van mij ook nog een paar suggesties voor wat meer praktische auto’s met karakter

Net ingereden Alfa Romeo 156 GTA.
https://www.autoscout24.nl/aanbod/alfa-romeo-156-sportwagon-gta-3-2-v6-24v-benzine-blauw-1cdf9088-eb6a-4fac-9e1f-a3d5b547cd7d?cldtidx=15
Met dit budget kun je de allermooiste exemplaren kiezen. Misschien niet de allersnelste suggestie, maar het geluid van de Busso V6 maakt veel goed.

Dodge Charger 5.7 HEMI
https://www.autoscout24.nl/aanbod/dodge-charger-5-7-daytona-top-banana-benzine-geel-0ecb16c6-0cc2-40b5-a31f-c03a03c63999?cldtidx=10
Een echte musclecar, maar dan met het gemak van twee extra deuren.

Maserati Quattroporte V
https://www.autoscout24.nl/aanbod/maserati-quattroporte-4-2-duo-select-benzine-rood-f6b1ef1a-eaf8-4f10-8e59-5f850efb4290?cldtidx=20
Een van de mooiste auto’s ooit (in mijn bescheiden mening) en een Ferrari v8. De versies in deze prijsklasse hebben over het algemeen wel helaas de Duo Select versnellingsbak (een gerobotiseerde handbak) die niet unaniem geliefd is. Het geeft de auto een supercar karakter, maar in de file of in de stad schijnt de bak niet zo fijn te zijn. Kijk ook even of de koppeling recent vervangen is, die gaan maar 50dkm mee.

Alpina B3 (E46)
https://www.autoscout24.nl/aanbod/alpina-b3-alpina-3s-switch-tronic-touring-youngtimer-perf-benzine-grijs-e0ac747f-edab-4c60-a2ac-c8ce743f25ad?cldtidx=11
Niet de nadelen van een M3, maar toch wat bijzonderder dan een 330i

Succes met de keuze! Laat even weten wat het geworden is, en kom je nieuwe speeltje eventueel showen bij “mijn auto”
BMW 3 Serie Touring 335I High Executive M-pakket/panoramadak
http://link.marktplaats.nl/m1180578461

Voorbeeldje:
Dikke?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=100629 335i touring, zat plek voor kind(eren).
En voor nog geen €800 naar 370pk en 500nm (+-€21k).
Dijk van een auto, super snel en mooi incl alle ruimte die je wilt.
@allesmetturbo: Niet alles, hij wil nml. manueel rijden…
@sulobb: overheen gelezen, even om het recht te zetten:

Leuke sedan met handbak:
BMW 3-Serie 335i Sedan 2008 Carbonzwart
http://link.marktplaats.nl/m1161018810

Helaas?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=100629 geen facelift, facelift vind ik zelf een stuk mooier maar zag er zo snel geen staan.
Wellicht is dit wel wat als je opzoek bent naar iets voor een gezin en toch leuk sportief:
https://www.autoscout24.nl/aanbod/ford-focus-1-6-ecob-titanium-st-benzine-zwart-3b80e052-f0a6-2217-e053-e350040a9e53?cldtidx=6
Zoiets zie je in ieder geval niet vaak.
Een Volvo V70R wellicht? Ruim en veel vermogen.
Lexus IS-F voldoet aan alle gestelde eisen en is bovendien heel betrouwbaar
Audi S3 sportback (facelift)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).