Autoblog heeft een nieuwe layout [2016]

Auteur: , 123 Reacties

Onze vorige layout introduceerden we slechts 3,5 jaar geleden. Valt best mee, maar toch voelde het verouderd. Dus voila, vanaf vandaag hebben we weer een nieuw design.

Wow!

Het is even wennen, en bij de vaste bezoekers zal er uiteraard wat weerstand tegen verandering zijn, maar de acceptatie komt vanzelf. Echt.

Anyway, wat is er zoal veranderd? Wat waarschijnlijk meteen opvalt is dat het linkermenu mist, dat was een soort blinde vlek geworden. Op de artikelpagina mist tevens het rechtermenu, zodat je je kan concentreren op hetgeen belangrijk is. Naast de kleurtjes en dingetjes is ook de navigatie een belangrijke wijziging. Het was voor (nieuwe) bezoekers vaak onmogelijk om een bepaald bericht terug te vinden. Dat moet nu makkelijker gaan; met de dropdown bovenin het scherm. Kies daar een type bericht en/of een merk met eventueel een model. Vervolgens kun je daarop filteren en bv al onze video’s over een Tesla bekijken.

Er zullen uiteraard nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes of bugs tevoorschijn komen, die meldingen zijn welkom in de comments!

UPDATE: de zwarte balken op mobiel zijn inmiddels gefixt!

Image credit: de babes uit Parijs (2012).123 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Stukken beter! Gefeliciteerd met de mooie layout!
Ziet er strak uit mannen. Inderdaad even wennen, maar dat komt helemaal goed!
@berlinetta: Ik heb wel alvast een tip. De foto’s bij een topic wisselen automatisch. Dat is opzich prima, maar niet elke foto is even groot. Het gevolg is dat het beeld vanzelf beweegt. Misschien een functie om het automatisch wisselen van de foto’s uit te schakelen?
@berlinetta: goeie, heb die feature even uitgezet idd!
Gebruik 99% de app alleen maar verbetering is altijd goed. Die Franse “babes” echter..
@pinut187: al eens goed naar franse dames gekeken? Dan zijn dit zeker geen slechte exemplaren!
@breentjuh: oei dan is het slecht gesteld in Frankrijk als deze als babes door moeten gaan.
Ik vind het wel wat hebben, dit nieuwe design! Net even wat frisser dan voorheen, zonder dat autoblog onherkenbaar wordt. Vooral de nieuwe opzet van de gallery vind ik erg geslaagd. Het enige “kritiekpunt” is dat er nog steeds erg veel onbenutte ruimte links en rechts van de pagina zit. Ik ben geen webdesigner, dus ik heb ook totaal geen zicht op hoeveel mensen nog schermen met relatief lage resoluties gebruiken, maar op mijn full HD-scherm wordt bijna de helft van de schermbreedte niet gebruikt.
@Edge: +1, de website lijkt nu nog geoptimaliseerd te zijn voor 1024px en dat kan (zeker in Nederland) tegenwoordig prima 1280px zijn!
Even wennen. Maar het extra kopje formule1 maakt al veel goed.
Gekke bedoeling, tussen 2 artikelen lezen door veranderde de LayOut van de hele website opeens. Maar goed het ziet er niet slecht uit.
Ziet er goed uit!
Photoplayer is ook een hele vooruitgang. Zorg wel voor goede kwaliteit hoofdfoto’s.
Niks mis mee. Ik vind het veel overzichtelijker geworden. Chapeau!
Het eerste dat mij opvalt, is een verschaling probleem op m’n mobiel. Gebruik niet de app, maar gewoon de website. Links en rechts is er nu ineens een halve cm zwart gedeelte. Android 6.0.1.
@SimonMc: yep, op mobiel gaat het nog niet helemaal lekker, zijn we mee bezig!
@autoblogger: Niks aan doen… mensen gewoon dwingen de App te installeren! :-P
@VeniVidiVici: nee dankje die app werkt niet echt geweldig. Beter die dikke randen weg halen. Dan is de lay-out gewoon goed.
@arjontje: App werkt op m’n Galaxy S7 perfect hoor. Je moet natuurlijk wel updaten en even een app cache cleaner gebruiken.
@arjontje: behalve een paar glitches die je altijd hebt met nieuwe apps, zijn er nooit problemen met de AB app. op iphone dan.
Niet verkeerd, alleen op de mobiele versie zijn de zwarte randen aan de zijkant wel wat irritant, van mij mag het wit wel de volle breedte pakken.
Op de desktop is de artikel-tekst wat lomp groot in verhouding tot de comments en andere teksten, maar daar valt mee te leven.
@Mairsil: is inmiddels gefixed!
@autoblogger: Inderdaad, ziet er perfect uit nu. Snel geregeld!
@autoblogger: Horen de zwarte randen op de desktop bij het design of mogen die ook weg? Ieder z’n meug, maar ik zie liever wit.
@snuif: wit kost meer energie, die verspilling gaan we graag tegen zodat we compenseren voor wat extra burnouts enzo;)
Prima nieuw design, met prettig lettertype en fris uiterlijk, maar 2/3 van het scherm is nu (nogal afleidende) reclame….. Kan aan mij liggen, maar het leest verre van prettig.
Het ontwerp ziet er een stuk rustiger uit, dat is mooi. Wel jammer dat er op het gemiddelde beeldscherm bijna 50% van het scherm links en rechts zwart is omdat het witte deel zo smal is. Zelfs bij 1024 pixels schermen zoals de ipad zijn er links en rechts nog zwarte balken te zien, vrij zonde van de ruimte. Ik ben zelf webdesigner en met het responsive design moet dat een stuk beter te maken zijn. Ik heb nu het idee dat ik op mijn computer de mobiele versie van de site te zien krijg.

De balk bovenin laten doorlopen over de volledige breedte maakt het geheel ook mooier denk ik.
Ik zie dat gallery’s volledig op de artikel pagina’s staan (mobiele site). Liever gewoon een link naar de gallery. En inderdaad die zwarte randen..
Weeeh, Alpina ontbreekt in het lijstje met merken :-(
@swisspass: thanks, gefixed!
Overigens niet echt een layout specifieke tip/opmerking, maar wellicht is het een idee om de stekker (pun intended) uit Groen7 te trekken? Ik lees er vaak erg interessante stukjes, maar ik zie ook dat er niet of nauwelijks reacties worden geschreven, tenzij er specifiek vanuit de AB-homepage naar het artikel wordt gelinkt. Ik denk dat er veel meer traffic en discussie te genereren valt wanneer de artikelen gewoon op Autoblog staan.
@Edge: dat heb ik ook met de lease sectie.
@Edge: Ik word nu al depressief van de groene topics. Aan de andere kant heb je wel een punt dat er goede artikelen voorbij komen die weinig aandacht lijken te krijgen.
@Edge: ieder zijn ding, ik hoef alle elektrische meuk niet op AB…
De bovenkant vd website doet me denken aan autoweek.nl.
@Diesel: Nee, totaal niet.
Nou dikke prima hoor. Vond weinig mis met de oude lay-out, maar dit is vast beter ;-)
Alleen vind ik reacties op reacties niet heel erg duidelijk. Misschien de inspringing (van de reacties op de reactie ;)) wat vergroten? Of misschien de reacties met elkaar verbinden met een lijntje oid?
@Rob: ik zie dat de reacties op reacties erg veel ruimte pakken, alsof er een paar keer op enter is gedrukt. Dat maakt het al wat onduidelijk. Wat me op de mobiele site opvalt is dat de knoppen ‘antwoord’ en ‘rapporteren’ niet naast, maar onder de gebruikersnaam komen te staan. Dat pakt ook veel ruimte. Op die kinderziektes na is het een mooie update geworden, zeker de navigatiebalk onder is opgefleurd.
@knipperlichtje:
Daar zeg je wat. Denk inderdaad dat de hoeveelheid witruimte het een beetje onoverzichtelijk maakt bij de reacties op reacties.

En op mijn goedkope en tevens waardeloze mobiele telefoon is het wel erg veel scroll werk zo.
@Rob: Hmmm, nu ik her en der ook “gele” reacties zie verschijnen is het eigenlijk nog onoverzichtelijk. Denk dat op dit gebied nog veel te winnen valt @autoblogger! (de rest van de lay-out vind ik top hoor ;-))
@knipperlichtje: inderdaad. Ik lees AB voornamelijk op mijn werk. Dan kan ik de webbrowser niet full-screen open hebben, omdat het anders te veel opvalt. Nu is het dus een hoop meer scrollen, omdat de headers van de reacties een stuk meer ruimte inneemt.
ziet er zo op het eerste gezicht prima uit op pc en telefoon. Wat ik nog wel twijfelachtig vind is dat artikelen over autojunk over je huidige venster gaan. Dan kun je wel met vorige terug, maar als je bovenin op Autoblog klikt (om terug te gaan) ga je wel naar een nieuwe tab. Ik zou zelf het liefst autojunk in een nieuwe tab geopend krijgen.

En ja, ik weet hoe ik moet internetten met tabs, openen, vorige, sluiten etc.
Even wennen maar lekker clean, goed gedaan!
Van mij mag inderdaad die linker en rechter zwarte balk wat smaller. Met name in het hoofdmenu is het wel fijn als de kolom met onderwerpen wat breder is?
De oude lay-out vond ik dikke prima. Was ik jaren aan gewend en is erg overzichtelijk. Dit zal even wennen zijn maar moet vast goed komen. Op het eerste gezicht ziet het er prima uit.
Nu eindelijk ook een edit knop in de reacties???
@406_v6: lijkt alsof ze dat bij AB niet doorhebben dat het gros hier toch wel op de edit knop zit te wachten.
@pinut187: ik kan me voorstellen dat ze de edit-knop bewust niet introduceren. Het is natuurlijk een makkelijke tool om spelfouten en verkeerd ingevoegde linkjes te herstellen, maar je zult dan ongetwijfeld zien dat mensen er misbruik van gaan maken. Denk aan mensen die hun reacties inhoudelijk gaan aanpassen, of mensen die bewust dingen gaan verdraaien tijdens verhitte discussies. De enige oplossing daarvoor zou een edit knop met edithistorie zijn, maar dan heb je het eerder over volwaardige forumsoftware en niet over een meer basic reactiesysteem.
@edge: een editknop om binnen pak ‘m beet 10min nog wat te verbeteren zou al prima zijn
@edge: goed punt, had ik niet aangedacht.
Stilstaan is achteruitgaan. Dus good move.
Maar, wanneer gaan jullie nu erkennen dat Genesis ook en eigen automerk is geworden, en dit aanvullen bij de lijst van… automerken dus?
Absoluut verbeterd!
Jammer dat het linker menu nu weg is. Net als in de app het geval is, zijn die leuke autoblog-adviezen nu niet meer terug te vinden. Misschien daarvoor nog weer een menu optie maken?

Verder snap ik dat een site voor meerdere schermen geschikt moet zijn, maar zelfs met de nieuwe layout neemt autoblog maar de helft van m’n Full HD desktopscherm in beslag. Zwarte balken galore!
@madmarky: Inderdaad, ik mis ook het linker menu-balkje met autoblog-advies. Nu kan ik ze nergens vinden. Maar dat gaat vast geregeld worden denk ik.
@madmarky @viezefreddyw bovenin bij “Soort bericht” de tekst “Advies” selecteren en dan filteren…
@autoblogger: Ik heb niks gezegd… Dank je wel.
Een app gebruiker hiero, dus ik zie geen verschil maar als jullie toch mooi aan de site aan het sleutelen zijn.. Zou er dan ook misschien iets gedaan aan het uploaden via de telefoon? Dit gaat nooit goed op Android.
@daantjeds: ohja en een edit knop zou handig zijn als ik mijn verhaaltje teruglees…
Wat is de reden van het “Lees meer” stuk tussen het artikel en de comments?
Best irritant om daar steeds overheen te moeten scrollen…
Onderaan de pagina staan namelijk ook al relevante artikelen etc.

Over het algemeen erg goede nieuwe layout. Oogt fris. Stukje rustige om alles te lezen en de gallery is een stuk fijner zo!

Klasse mannen.
@kliko: En ja, we missen ECHT de edit knop!
@kliko: Neen joh. Gewoon je reactie goed nalezen of net als ik accepteren dat je zo af en toe grammaticale en/of spellingblunders maakt ;-)
@Rob: Ik merk zojuist dat we een een “duimpje naar beneden”-knop nodig hebben. ;)
@kliko: Autoblog dult alleen positiviteit, en terecht! ;-)
@kliko: Nu ik verder kijk vind ik dat er verder veel wit zit tussen de geschreven tekst en de banner erboven van de gebruiker, wanneer het geschreven is etc.
@kliko: Bugje in de frontpagina. Staat dubbele lijn tussen artikel 2 en 3. :) http://imgur.com/G1mhDyz
@kliko: We hebben een boefje met een adblocker gespot! :P
@madmarky: Ah, is dat t! :) Haha, you got me. ;)
Really guys? Don’t get me wrong, de site was al ongelooflijk lang toe aan een refresh. Maar dit? 970px breed? Er is geen scherm kleiner dan 970px breed! Maak dat ding breder! Er is ZOVEEL schermruimte! Maak er gebruik van! Zelfs tablets zijn 1280px breed. Oke oke oke, ik moet niet te veel zeuren, ben al erg blij met de refresh ;) Maar als ik mag vragen, waarom is er gekozen voor deze breedte?
@Polo90: Gast, kijk naar Tweakers.net. Dat is een erg goede website. En die is nog smaller! Met een brede website krijg je veel te veel zinnen op 1 regel. Leest niet zo prettig… Deze website is helaas nog niet volledig een responsive design.
@kliko: Sorry? Tweakers is een goede website? Mensen zijn gewend aan Tweakers layout, maar ook Tweakers kan overzichtelijker! (let wel, ik ben het wel eens met dat Tweakers een goeie website is hoor ;) Het gaat niet om langere regels met meer woorden, er kan beter overzicht gecreëerd worden op iets meer ruimte. De zinnen moeten niet langer, dat is een goed punt, niet wat ik bedoelde. Er moest opnieuw gekeken worden naar de complete website, niet alleen naar de layout. Er zijn al wat dingen veranderd heb ik al gezien, maar het voelt (persoonlijke mening) als een website die door een stagair gemaakt is. De grootte van de fonts, de buttons, de verschillen tussen desktop en tablet website zijn minimaal, terwijl daar op dit moment de grootste gaten liggen in webdesign en gebruiksvriendelijkheid.
@Polo90: Dan denken we er hetzelfde over :)
Zeker geen verkeerde layout. Ff snel op mobiele site gekeken. Maar ik mis een knopje om naar de vorige/volgende artikel in een artikel te gaan? ?
@toyotafortuner: late reactie, maar de knoppen zijn sinds vanochtend weer terug!
Hmm, qua professionaliteit een stapje terug naar mijn idee. Nu is meteen duidelijk dat het om een ‘standaard’ WordPress website gaat en die 50% zwarte balken zijn een misser.
@Ruudy48: Helemaal mee eens
Very good job!

Erg fijne rustige layout, veel prettiger om te lezen. Zeker met de snelle fix van de zwarte randen op de mobiele versie.

Krijg alleen geen berichten te zien als je op model zoekt. Er staat dan slechts zoekresultaten en pagina 1 t/m 586
ziet er leuk uit, maar toch mag van mij de linker balk (deels) terug, en de zoveel jaar geleden gebeurde dit of dit waren altijd wel een leuke toevoeging.
De autist in mij is niet blij :) Hopelijk went het :P
Open de site en krijg meteen een advertentie voor me knar, ik hou het wel bij de app.
Wel beter dat de inlog knop bovenaan staat
Dat Strossle ding is zwaar irritant. Neemt meer ruimte in beslag dan het artikel zelf.
Snap ook niet dat de website gewoon 100% breed is, of is responsive zo 2015?

Voor de rest beetje erg standaard template. Mis het auto gevoel een beetje.
Die strossle suggesties zijn mega irritant. Als dat ergens in de zwart balken aan de zijkant zou kunnen, zit het al minder in de weg. En als het menu ook nog eens mee zou scrollen, zou ook prettig zijn denk ik.

Verder oogt het geheel een stuk frisser, dus chapeau autoblog! Gallery ziet er ook fantastisch uit.
@mrB: Ik snap de suggesties van dat Strossle ook niet helemaal. Lijkt volstrekte willekeur….
Zet dan de “relevante artikelen” daar neer, die nu onderaan staan (wat niemand meer gaat lezen denk ik). Dat is zoals het doet vermoeden een stuk relevanter…
Die linkse balk met al die merknamen was sowieso erg amateuristisch en kan me ook niet herinneren dat ik het ooit heb gebruikt. Relevante artikelen rechts vond ik dan wel weer geinig. De ‘lees meer’ wat er sinds kort onder een artikel staat is wel echt te groot. Doe dat dan rechts.

En inderdaad, aantal px voor de breedte is ook wat ouderwets. Dat kan tegenwoordig prima beeldvullend.
Wanneer updaten jullie de iPhone app eens? Hij is nog steeds op iPhone 5 formaat. De 7 is al bijna uit!

OT: Verder ziet de mobiele site er mooi uit!
Indeling is opzich niks mis mee, maar heeft nog steeds de uitstraling van een standaard website back-end. Kan beter…
Als je bovenaan filtert, verdwijnt je selectie na het toepassen, zou handiger zijn als je bijvoorbeeld filtert op BMW, dat je daarna kan extra filteren op een type zonder terug BMW te moeten selecteren. Lijkt me logisch dat je selectie blijft staan.
@bluebluered: of bijvoorbeeld ik wil verder filteren op enkel rijtesten na het selecteren van BMW – 3 serie – maar na rijtest te filteren krijg ik alle rijtesten, niet enkel van de voordien geselecteerde auto.
Nee, ik ga hier een stuk minder komen. Houdoe.
@hamerhaai: Heb bij bijna alles op deze nieuwe site het idee op de m.autoblog versie te zitten. Rechtsbovenin: UITLOGGEN – MIJN AUTOBLOG. Come on.
Prima update moet ik zeggen. Zoals altijd na een website update begint het een beetje te kriebelen, want wat was er mis met het oude? Maar hier kan ik wel aan wennen denk ik.

Enig verbeterpuntje wat ik heb (en al eerder genoemd is), is de grote afstand tussen de reacties en de kleine insprong van reacties op reacties. Hierdoor heb ik meer het idee dat het allemaal losse berichten zijn in plaats van dat we gewoon met zijn alle aan het keuvelen zijn, dat vond ik juist een van de sterke punten van het oude autoblog. Misschien dat de grote grijze balken tussen de reacties daar ook iets mee te maken hebben.
Hmmm. Het oogt allemaal erg op slechtzienden gericht, grote letters overal. Behalve de comments, die zijn weer heel klein. Een beetje meer balans zou prettig zijn.
En weer een voorbeeld dat verandering niet altijd een verbetering is.
Succes ermee!
Ziet er op de desktop prima uit. Op de mobiele site heb ik het probleem dat de artikelen telkens omhoog en omlaag sccrollen zonder dat ik mn scherm aanraak, hierdoor selecteer ik het verkeerde bericht. Is dit een bug? Verder zeker geen achteruitgang
Tips:
– maak de website wat breder of kies een lichtgrijze kleur voor de zijkant.
Momenteel is die zwarte band nogal vermoeiend voor de ogen…
– 9 artikels bij “lees meer” is te veel van het goede.

Verder: top!
@Carreza: check, we hebben er nu 6 van gemaakt (ipv 9). De zwarte achtergrond was in ons vorige design ook al en willen we eigenlijk graag zo houden.
@autoblogger:
Beter zo met 6 (duimpje).
Verder begrijp ik dat jullie willen vasthouden aan de zwarte sidebars, maar maak ze dan wat minder breed net zoals vroeger. Jullie zijn bij mijn weten de enige moderne website die als max-width van de container slechts 970 px benutten…
Tot zover mijn klachten, jullie zeggen dat we er aan zullen wennen, ik ben benieuwd… ;)
De app is nog het zelfde. Web variant vanavond maar eens bekijken.
Leuke aanpassingen, al moet ik zeggen dat die koeie letters bij het doorklikken op een bericht iets teveel van het goede is.
Vind het niets op het nieuwe lettertype na. Te veel zwarte randen (mobiel + desktop) gevolgd door witte randen van 2 cm aan elke kant; teveel wit op grijs (slecht contrast); te klein reactie-lettertype en te groot menu-lettertype. Tevens teveel varianten verschillende fonts op 1 scherm; zie minstens 8 verschillende varianten op 1 pagina. Vorige wijziging was – op de kinderziekte na – een groot succes ; dit ontwerp doet veel minder persoonlijk en samenhangend aan en heeft m.i. nog heel wat tweaks nodig.
Vindt persoonlijk de letter-grote iets te klein, mag dus een formaatje groter . . .
De lettergrote van de reacties hé !
Je merkt wel dat het autoblog publiek steeds ouder wordt met die enorm grote letter types.
Het inloggen op de site gaat nu ook goed op de iPhone. Dan ben je met deze layout helemaal geen app meer nodig omdat de app bij doorlinken niet ingelogd blijft (en je alsnog reclame krijgt). Nieuwe site is meteen ook tijd voor een nieuw profielfoto. Ik vind het helemaal mooi zo.
De witruimte tussen de regels in een bullet is was krapjes (zie bijvoorbeeld het artikel over cabrio’s). Ook is het font van de reacties wat klein in vergelijking met de rest van de tekst. Verder voorlopig een prima layout!
De comments lezen wordt inderdaad wel lastig gemaakt met van die kleine lettertjes…

Verder, maar dat is niet specifiek voor deze nieuwe layout of zelfs alleen voor Autoblog, vraag ik me af waarom de indeling van het scherm op veel blogs nog steeds gebaseerd lijkt op schermen met een resolutie van 800×600 oid… waardoor met een (hedendaags) normaal scherm slechts 1/3e van het scherm gevuld is met inhoud en nu 2/3e met zwarte vlakken.
Dat ziet er strak en fris uit mannen, thumbs up!
Ik mis wel de mogelijkheid om meteen vanuit een bericht naar het volgende en vorige bericht te navigeren? Is dat verdwenen?
@xowen: late reactie, maar de knoppen zijn sinds vanochtend weer terug!
@autoblogger: Heerlijk! Leuk dat ze terug zijn en bedankt voor de (re)actie!
Ziet er strak uit mannen! Wel mis ik de knop om naar het volgende artikel te gaan.
@moldauferrari: late reactie, maar de knoppen zijn sinds vanochtend weer terug!
Nette site, maar toch paar puntjes. Bij de nieuwe zoekfunctie is de Bmw 1-serie niet te vinden, of de audi 100 terwijl de 80-90 en de 200 er wel staan. Ook de namen staan niet allemaal netjes, kniesoor maar toch. Zie Aston Martin, daar staat de ene als db en de andere als DB (hoofdletters dus).

Daarnaast krijgen we nu ook verspringende knoppen bij de afbeeldingen in artikelen. Was eerst alleen bij AutoJunk, maar nu ook hier. Is voornamelijk bij verschillende formaten afbeeldingen merkbaar. Met een update kan dat toch mooi naar een andere wereld geholpen worden.

Verder prima lay out. Nice!
@ederooij: thanks, goeie tips. Ik heb de modellen van Aston en Audi aangepast en zal de andere ook even nalopen. Ik snap echter niet wat je precies bedoelt met verspringende knoppen?
@autoblogger: Graag gedaan. Ik zag de 1-serie er nu tussen staan, maar de 4-serie mist nog. Is het misschien een idee om ook het type Prototype bij elk merk er tussen te zetten. Zijn deze ook redelijk rap te vinden.

mbt het klikken op knoppen op afbeeldingen, volgens mij heb ik daar iets te rap gereageerd. Bij AutoJunk moet je bij het doorklikken naar de volgende foto op het pijltje drukken om de volgende te zien. Bij foto’s van verschillend formaat is dat knap vervelend omdat het pijltje dan verspringt naar boven of beneden, en je moet echt op het pijltje drukken. Zie het artikel van Hardwell als voorbeeld, foto 1 naar 2. Ik kreeg gisteren het idee dat bij de nieuwe layout dit ook zo was, is echter niet zo. Hier kun je gewoon blijven klikken op de buitenste rand van de afbeelding, ook al verspringt de pijl.
@ederooij: ok, duidelijk! Ik zet het op de todo lijst voor Autojunk;) En 4-serie staat er inmiddels bij, thanks.
Ik moet zeggen dat ik het toch geen verbetering vind. De uitlijning van alles is erg rommelig. De breedte van de site is erg 2006. De font groottes zijn overal verschillend wat het geheel nog rommeliger maakt dan het al is. En details zoals het schaduw lijntje tussen de berichten op de homepage past er totaal niet bij.

Ik zie wat het idee achter het design is echter de uitwerking is toch wat aan de amateuristische kant. Het mist echt de afwerking/oog voor detail. Toch jammer om te zien dat autoblog hier de plank een beetje mis slaat.

Maar misschien ben ik wat kritisch, het is dan ook mijn werk (webdesigner).
Beste Autoblog, Het ziet er zo op het eerste gezicht allemaal piekfijn uit … bijna allemaal. De grootte van de tekst in de reacties is wel heel erg klein vergeleken met de tekst van de nieuwsberichten, eigenlijk té klein. Veel storender zijn de zwarte balken links en rechts (desktop), het lijkt alsof de site rouwbanden om heeft.
Ik vind het geen verbetering. Strak en simpel design is de trend, maar niet mijn stijl. Subjectief, I know. Wat ik wel echt storend vind is de brede side-bars op de desktop site. Het daadwerkelijke bericht gebruikt maar de helft van mijn breedbeeldschermen. Op mobiel wellicht fijn, maar op een desktop een hoop onnodig gescroll.
@autoblogger, ik merk dat linkjes in reacties nog niet dusdanig herkenbaar zijn (door bijv. een andere tekstkleur).
@e1000bmw523i: check, we gaan ze laten onderstrepen, thanks!
2 jaar terug zout dit een hele mooie update zijn.. het ziet er nu al oud uit.

P.s als je toch de hele site op de schop neemt neem dan toch even tijd om juiste high-res afbeeldingen voor je banner te gebruiken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).