Autoblog video: Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes E63 S

Auteur: , 145 Reacties

Hoe hard sprinten deze Duitse überkarren de teller uit? We zetten ze even voor je bij elkaar.

Battle of the überpkw

We waren er wel benieuwd naar: welke Duitse middenklasse powerhouse sedan tikt als eerste de 250 kilometer per uur aan? En dus instrueerden we onze videoslaaf om de tellervids onder elkaar te monteren. Het resultaat zien jullie hieronder maar place your bets eerst even voordat je op play ramt, want wellicht wordt je verrast.

Wat gaat het worden? De Audi RS6? De (pre-facelift en competition-package) BMW M5? Of toch de Mercedes E63 AMG S? Kijk dan!145 reacties

Audi! Absoluut!
@jessetje: er is gewoon duidelijk te zien dat de RS6 de 250 later aantikt dan de andere twee.
@jessetje: ander filmpje gezien? De Audi komt goed van de lijn maar daarna zijn zowel de Bimmer als de Merc toch echt sneller (in dit filmpje dan tenminste).
@jaapiyo: Ja ok dat wel. Maar ik heb nou eenmaal het liefst Audi omdat ik er nogal fan van ben en dat is bij Mercedes en BMW niet zo
@jessetje: het ging on welke het snelst is in deze video..
@murkmotorsport: Het grootste verschil dat ik zie is in versnellingsbak-verhoudingen …
@jaapiyo: de audi is wel een break , moet ook rekening mee gehouden worden
@jessetje: Ben jij blind ofzo? 1. Merc 2. BMW 3. Audi. De Audi gaat snel naar de 100 maar daarna is het afgelopen…
@jessetje: 1 bmw, 2 mercedes en die andere is niet aan mij besteed. Niet mijn ding.
Doe mij maar een E63 AMG S Estate, duidelijk de snelste.
@kraakensmaak:

http://www.youtube.com/watch?v=3zsApdoO-IU
@bartsmit:
Uw filmpje is nog niet met de E63 amg S ;)
@bartsmit: rs7 vs m5

http://youtu.be/ozSQWawQ3C0

Nu maar wachten tot ze alle 3 langs elkaar staan.
@kraakensmaak:

je kan ook 5 minuten eerder opstaan om op tijd op werk te komen ..
@kraakensmaak: maar vind je hem ook de mooiste ?
@bmw-m: met het night-pakket, zonder logo’s en in een anonieme kleur wel. De BMW M5 en de Audi RS6 vind ik te opvallend geworden, daar zit nou net de charme in van een auto in deze klasse naar mijn mening.
De Mercedes was volgens mij net iets sneller bij de 250 km/h dan de BMW.
Maar doe mij toch maar de M5, en dan het liefst met competition-package.
Het is de BMW. In het begin lijkt ie langzamer omdat hij naar grip zoekt. Maar zodra hij tractie heeft begint de M5 aan een inhaalrace en verslaat de Merc net zo te zien.
Zo niet, dan had het filmpje wel wat duidelijker gemogen…

De Audi komt in ieder geval niet in de buurt.
@Rick-dos: Ik wil niet flauw doen ofzo, maar ‘het zoeken naar tractie’ is toch ook een onderdeel van ‘wie is het snelste’? Anders hadden ze het ding net zo goed op een rollerbank kunnen zetten. Hij kan wel krachtig zijn, maar als ie niet van z’n plek komt is de M5 gewoon ‘niet snel’ (ik bagatelliseer het even, dat snap je).
@sr71: Zeer zeker. Misschien is dit wel een duidelijke illustratie van verschillende filosofieën. In het begin laat de BMW het liggen door minder grip maar deze achterstand inhaalt door de motor die z’n krachten op een meer lineaire manier loslaat. Waar de anderen eerst voordeel hebben door de vierwielaandrijving maar waar ze later het op andere vlakken laten liggen.
Dan toch maar wachten om de RS6 Plus..
@Teerdz: Of we wachten op de rijtest van de F12 Berlinetta die over Nederlandse dijkweggetjes scheurt (vanmiddag?) op groene platen :)
@bigcar:

Ik wacht eigelijk op de rijtest van de nieuwe S3, daar is door Autoblog ook al in rondgereden, maar tot nu toe is die nog niet voorbij gekomen.. Die F12 is al gereden door Sjoerd en die gaan we dus denk ik niet nog een keer zien.
@Teerdz: Ik rijd tegenwoordig in de nieuwe A3 (hebben we van A-point gekregen als sponsoring op mijn werk), moet zeggen het rijdt prima maar FWD kan gewoon niet tippen aan RWD. RWD rijdt gewoon stukken lekkerder. Als ik een beetje snel door de bocht ga met de A3 of sportief instuur dan wil hij al snel rechtdoor gaan wat ik heel erg irritant vind. Ik rijd zelf ook veel in een BMW 3 serie station uit 2004 (wel met sportonderstel etc) en vind deze eigenlijk lekkerder rijden dan de nieuwe A3…
@drivingpleasure: Moet je gewoon even een auto rijden met fatsoenlijke voorwielaandrijving ( nee echt waar ).

Achterkant komt bij mij eerst, ondanks de voorwielaandrijving.
@SimonMc: Dus de nieuwe Audi A3 sportback is geen goede voorwielaandrijver? In mijn ogen rijdt het prima maar is achterwiel aandrijving gewoon veel en veel lekkerder…
@drivingpleasure: Die Audi’s rijden sowieso niet lekker naar mijn mening. Zelfs de niet sportmodellen zijn veel te hard afgeveerd en misschien is de voorwielaandrijving niet slecht, maar bij goeie voorwielaandrijvers, schieten bij mij vele andere namen in mijn hoofd.

Dus zoals gezegd, rijd eens een merk die de voorwielaandrijving wel goed voor elkaar heeft, en verbaas u over de inferioriteit van die VAG meuk.
@SimonMc: Nu je het zegt, ik heb in een wat oudere Ford focus gereden en dat reed inderdaad een stuk beter..En het klopt bij een kleine auto met weinig vermogen kan je net zo goed FWD hebben. Maar voor het wat sportievere rijden, het betere gevoel raad ik toch RWD aan…
@drivingpleasure: Oh en ter verduidelijking, ik zou achterwielaandrijving ook verkiezen boven voorwielaandrijving, maar dat enkel voor sportmodellen. Een dieseltje met 90 pk hoeft echt geen achterwielaandrijving te hebben.

En eigenlijk weet ik niet goed of achterwielaandrijving ook perse zo verstandig is voor kleine wagens, ze staan bekend om nogal listig te rijden…Daarom dat bv mijn wagen (onder andere ) sneller is op circuit, dan een Clio V6, met bijna de helft meer vermogen.

Je moet maar eens proberen driften met een kleine achterwielaandrijver, je moet al heel kundig zijn.
@SimonMc: Ben ik mee eens. Een RWD moet naar mijn mening toch minimaal rond de 200pk hebben (of onder de 1200kg wegen) om het leuk te houden. Mijn voorkeur gaat sowieso uit naar RWD, maar ken inderdaad ook een aantal goede FWD. Een Mini of Ford Focus vind ik al een stuk lekkerder sturen dan een VW Golf of Polo. Die zijn veel te neutraal in stuurgevoel en onderstuurden ook veel en veel eerder. Een BMW is van nature ook echter eerder onderstuurt dan overstuurt. Nu met een schroefset onder mijn auto is dat geneutraliseerd en is de balans voor en achter nagenoeg gelijk bij hard rijden.
@Teerdz: ja maar in de Autoblog promo 2013 video op YouTube zie ik toch echt wel kekke beelden van wagens voorbij komen die ze nog niet eerder hebben getoond, o.a.:

Shelby mustang GT500. de blauwe, op Engelse platen die ook voor Top Gear werd gebruikt
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XOsZLsvGYbk#t=4s

Ferrari F12 Berlinetta (2x)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XOsZLsvGYbk#t=23s
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XOsZLsvGYbk#t=26s
@Teerdz: Of op de M5 facelift…
Ik kan eigenlijk niet kiezen… De Mercedes is heerlijk comfortabel maar meer geschikt voor mensen van boven de 50, de M5 erg scherp maar klinkt als een stofzuiger, de RS6 is bloedmooi maar niet te driften en een beetje zwaar.

Ik denk dat ik voor een S6 en een Lotus Elise zou gaan.
@Jochempie:
Nu loop ik al aardig richting de 50, dus voor mij de Benz. Die Elise ken ik nu wel….
@Jochempie: een strak sturende sedan met 585 pk meer voor mensen van boven 50? Explain..
@lambo4all:

welk gedeelte van “midlifecrisis” begreep je niet ??
@Jochempie: zie je jezelf al driften in zo’n auto over de a2
@bakkertje10: Ik zie mezelf altijd rijden over een noord-Italiaanse bergpas, ongeacht waar ik rijd!
@Jochempie: Zal wel veilig zijn dan als jij altijd zit te dromen achter het stuur.
Een BMW, Volkswagen of een taxi? De keuze is dan snel gemaakt. De M5.
@pleiades: mensen zoals jij lopen bij elke mercedes heel hard taxi te roepen om te verbergen dat ze toch wel heel erg dicht in de buurt van het stuurgedrag (of zelfs beter) van bmw’s komen.. Of vind jij deze dik 2000 kilo zware sedan met fake sounds iets waar bmw trots op moet zijn??
@lambo4all: joh, dat geluid-via-je-speakers-systeem wordt al jaren gebruikt, ook Merc en Audi maar omdat de pers in een keer een giga verhaal van maakt.. is het ineens kansloos etc. Moet jij eens proberen om bij huidige auto’s, met die isolatie, het motorgeludid goed te laten klinken.
@peterkuipers5: Idd, meerdere merken gebruiken dat systeem. BMW heeft de pech dat de media er volop aandacht aan besteed.
@peterkuipers5:

yep .. bij BMW wordt nooit iets zelfverzonnen ..
@lincoln: als je de audi of merc beter vind, hoef je niet te haten op een BMW.
@lambo4all: Een AMG heeft twee sterke punten. Het geluid en de overweldigende power. BMW is op alle andere fronten beter. Dat een E-klasse voornamelijk als taxi gebruikt wordt neemt niets weg bij de rijervaring maar wel bij het imago.
@lambo4all: Ach man, dat geluid is niet nodig maar de auto is zo goed geïsoleerd dat ze voor sommige mensen een extraatje willen geven. Andere merken doen dit ook al jaren Porsche, merc, audi en nog meer. Er is alleen dit keer hele ophef over ontstaan in de media waardoor men er bij BMW op terug pakt… Als je het uitzet heb je alsnog prima geluid van buiten vind ik hem namelijk heerlijk klinken als hij rijdt.
@lambo4all: heb je wel eens in beiden gereden? Heb in een E en 5 gereden. Mercedes komt er niet eens bij in de buurt. Audi zit er tussenin, is een fijne auto. 5-serie ligt magnifiek op het asfalt. Op youtube staat trouwens een filmpje van iemamd die wel met RWD om kan gaan. Heet : M5 0-300 . Rijdt ong 4.5 sec naar de 100 km/h.
@mikehks: een normale E is inderdaad erg op comfort gericht, rij er regelmatig in, en ik ontken dan ook niet dan een 5 serie op een bochtig bergweggetje dan veel leuker is. alleen is bij de E AMG heel veel aan het onderstel/demping verandert, zon ding stuur zoveel beter dan een normale E! feit is dat je op de openbare weg die 4 km/h die de bimmer harder door de bocht kan nooit zal/kan opzoeken.
is dat waar @pleiades ..

verberg jij dingen voor ons ??
@lincoln: Ja. Daarom draag ik meestal kleren in het openbaar.
BMW pakt em nipt. Maar die maken allang geen sportauto’s meer hoorde ik laatst…………
@E34M5Touring: Yep. De M is in de loop der jaren voor Marketing gaan staan ( helaas ).
Liever de snelle taxi dan een BMW waarvan het motorgeluid geproduceerd is in een soundstudio.
@civicfk3: Maar dat is de LF-A, Boss 302 en wat andere auto’s ook.
@Rick-dos: lexus haalt het geluid live onder de motorkap weg en brengt het in de kabine. De M5 heeft een vast mp3tje. Beide fake en Mercedes doet daar gelukkig niet aan mee.
@civicfk3: Wacht maar af, dat gaat niet meer lang duren. Een AMG met 4-matic om nog redelijk mee te kunnen komen had men immers ook niet voor mogelijk gehouden…
@Rick-dos: Denk je dat BMW op dat vlak nog lang de boot zal kunnen afhouden denk je?
@SimonMc: Nee. Zal het niet de volgende generatie zijn dan is het wel de generatie daarna.
Maar dat geldt net zo goed voor de gemanipuleerde motorgeluiden bij andere merken. Die trend is nu al zichtbaar en zal zich alleen maar meer gaan wortelen in de auto-industrie naar mate we verdergaan.

Zolang de consument én meer pk wilt, maar dit toch wel veilig op de weg wilt houden, én meer rust in de cabine wilt hebben, maar toch ook wel motorgeluid in de cabine wilt hebben, zal de autobranche steeds meer naar kunstmatige ingrepen moeten grijpen om de artificiële puurheid (contradictio in terminis maar dat krijg je met een schizofrene koperspubliek) te behouden.

Het paradoxale van dit alles: Als BMW niks had gezegd in z’n persrelease en dit niet breeduit in de autopers werd gemeten dan had niemand er van afgeweten en niks van gezegd.
@Rick-dos: jawel hoor, aangezien je het gewoon aan/uit kan zetten in het menu op de boordcomputer, dus de eerste beste auto-journalist was er dan zelf achter gekomen,.
@civicfk3: wat heb je daaraan dan? Motorgeluid bij de motor klinkt toch nergens naar. Daarvoor moet je bij de uitlaten zijn.
@jeffreym3: Als je de LF-A bedoeld, gaat om het inlaad geluid bij de gasklep. Zit een mircofoontje die dat opneemt en via de speakers van de LF-A afspeeld. Merken zoals Porsche en Ford doen dan dmv een extra lange inlaatbuis die door het dashboard loopt zodat je wat meer rijbeleving hebt.
Ik hoef ze alle drie niet. Voor dat geld kun je wel 2 á 3 leuke auto’s kopen..
De m5 maakt eigenlijk nog veel goed, als de AMG de 100 al aantikt zit de bimer nog maar aan 70, en toch zit hij op een haar na even snel op 250.
@Redline: Precies…je zou haast denken dat er wat meer vermogen in zit dan BMW opgeeft o.i.d., want na de start tegen die AWD waggies is de BMW het snelste.
@jaapiyo: Tractie vs gewicht, you do the math
@Mbaas: als je het gewicht erbij gaat halen komt de bmw nou niet echt goed naarvoren…
De M5 F10 zoals ik verwacht had. Wat een heerlijke wagen is dat!
Naar mijn mening veruit de mooiste en lekkerste van deze 3.
De Audi RS6, is dan niet het snelst, maar wel het mooist en klinkt het best.
@sportstand: Dat is geheel subjectief.
@berlinetta: Dat is helemaal waar
De BMW M5 was al mooi, de E63 is na de recente facelift mooier geworden dan voorheen. Wat mij betreft wint AMG het van de M qua geluid. Dus met een klein verschil de E63 AMG
Alsof iemand op basis van sprintcijfers met verschillen van tienden van seconden zijn auto koopt… Het is eigenlijk gewoon onzin, als je daarom een auto koopt dan doe je dat alleen om op te scheppen tegenover anderen. -cynistische modus off-
@jipino: ” als je daarom een auto koopt dan doe je dat alleen om op te scheppen tegenover anderen”

Ja duuuuuuh
@SimonMc: Hij heeft gewoon gelijk hoor. Als jij puur om de cijfertjes een auto koopt, heb je;
1: Een cijfer fetish
2: Een auto gekocht om op te scheppen/geen gezond verstand
@felix1989: Weet wel dat hij gelijk heeft, maar uiteindelijk is het wel zo of niet? Kijk maar naar die Nurburgring tijden. Gaat hem soms over een seconden, maar voor sommige mensen is dat wel schijnbaar een argument, dat die auto dan ineens beter is. 1 seconde…op 21 km !

De wereld zit vol met cijfer fetisjisten, en mensen die een auto kopen voor een ander. Maar ik doe daar niet aan mee hoor.
@SimonMc: De cijfers interesseren alleen maar de mensen die ‘m niet kunnen kopen
@Mbaas: Zeker waar.
De e63 het snelst en het beste geluid, wat wil je nog meer? het geld..
@maseratizzzzzzzz: je hebt misschien wel gelijk maar mercedes is wel het lelijkst
@MAB: Ben ik ook met je eens, heb liever een C63.
@maseratizzzzzzzz: yupp en dan het liefst een estate want die vind ik het gaafste.
@MAB: Je haalt de woorden uit mn mond…
@maseratizzzzzzzz: haha mooi, nu nog idd het geld.
Verschillen zijn verwaarloosbaar. Ik zou zo geen keuze kunnen maken, voor iedere auto is wel wat te zeggen. Met alle drie een testrit maken lijkt mij de beste oplossing…
Ik had totaal niet verwacht dat de M5 zo snel zou zijn, + 1 voor BMW bij deze.
Doe mij maar de RS6!
leuk hoor .. die rijdende lease contracten ..
@lincoln: Lijkt me wel grappig om eens te weten wat zoiets kost in de lease .
@norge:

er kunnen een hoop mensen voor 4 jaar van eten iig ..
daarna kan je em terug vinden in een achterstandswijk ..
@norge: wil ‘m morgen op kantoor best even door de calculator trekken voor je;)
@norge: ken iemand die een RS6 least, betaalde daar 3400 per maand voor.
@lincoln: Eens, wel leuke 14% bijtellertjes heb je dan;)
Ik heb grijs haar dus geef mij de Mercedes maar …..(met nadruk op geven)
Hoef ze alle drie niet zo nodig.
Koop wel iets luxe, snelheid is immers ook niet alles.
onlyjealouspeoplehatevag
Hou ook in gedachte dat een ‘AMG S’ geen ”normale AMG” is, dus je moet die E63 AMG S dan eigenlijk vergelijken met de Audi Rs6 Plus en de Bmw M5 competition package, die binnenkort uitkomen.

Dan zul je al gauw genoeg zien dat de Audi Rs6 Plus en de Bmw M5 competition package sneller zijn dan een E63 AMG S.
doe mij de E63 maar
maar heb het idee dat de m5 zijn vermogen beter afgeeft dan de audi of de benz
van 0-100kmh is nooit het sterkste punt geweest van een m5
maar een m5 die blijft maar gaan tot in de begrenzer de audi en de benz die kakken boven de 200 plus kmh een beetje in
@bmwpowerm5: inkakken boven de 200 is natuurlijk niet waar als je te maken hebt met dit soort vermogen.
M5 graag, maar dan niet deze maar de e28, e34 of e60 bitte.
@undifined1: je vergeet de beste m5 de e39 ;)
@bmwpowerm5:
mwoah die “vergeet” ik met opzet, de e39 zie ik niet als en echte M5, een M5 hoort eigenlijk een racemotor te hebben, dat is bij de 6 cilinders end e V10 eigenlijk het geval. de V8 is zeker een heftige motor, maar het is voor mij te veel een straatmotor. Het is ook gevoel, waarschijnlijk ligt het daaraan, maar een auto zoals de e28 M5, was gewoon een zakenauto met een nagenoeg pure racemotor (de M88 heeft heel veel overeenkomsten met een M49 racemotor) en de e34 had in feite dezelfde motor. De V8 van de e39 was gewoon een opgeboorde straatmotor in mijn optiek, meer een BMW motor en geen BMW motorsport motor. En de V10 was gewoon een uniek ding opzich, met volgens mij veel overeenkomsten met de Mclaren F1 V12 en de LM V12. En de Huidige V8 twinturbo heb ik helemaal niks mee, hij is sterker dan alle andere, maar dat is gewoon een gewone BMW motor en daar turbo’tjes op volgens mij. Voor mij liever een e34 M5 dan een e39 M5, en het allerliefste een e28 M5.
Als ik moest kiezen ging ik voor de Bimmer. Zou ik het echter voor het zeggen hebben voor dit geld? Ghibli
Ik heb het genoegen gehad om bij een fortuinlijke vriend de vorige generatie M5 en ook de RS6 plus (eveneens vorige generatie) redelijk aan de tand te voelen, ook op nat wegdek.

Het driften in de M5 was zeker spectaculair en verrassend controleerbaar (had daarvoor nog nooit gedrift aangezien ik zelf altijd FWD rij), maar ik moet zeggen dat het enorme vermogen gecombineerd met de 4WD van de RS6 me veel meer aansprak als allrounder.

De Audi kon – ondanks het hogere gewicht – echt belachelijk precies en voorspelbaar door bochten gejaagd worden. Minder spektakel, maar voor mijn gevoel wel veel veiliger dan de BMW. Het verschil was met name duidelijk op bijvoorbeeld een klinkerweg, bij de overgang tussen 2 verschillende soorten wegdek direct na een bocht (asfalt naar klinkers of andersom), en natuurlijk op een kletsnatte ondergrond (heel wat rondjes Keizer Karelplein in Nijmegen gedaan in de stromende regen, op stenen wegdek). Je voelt wel de electronica echt aan alle kanten ingrijpen maar met zoveel (in theorie levensgevaarlijk) vermogen beschikbaar was die 4WD voor mij de winnaar!

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, maar aangezien ik geen topcoureur ben maar wel af en toe te enthousiast ben met het gaspedaal zou ik dus voor de RS6 kiezen
Niet echt eerlijke test, moeten ze ook een 4wd M5 nemen vind ik.
@mikehks: BMW weet hoe het hoort. Die is er/komt ee namrlijk niet.
@mikehks: Die bestaat alleen niet…
@TimoBac: bmw heeft bevestigt dat die snel komt
@mikehks: Eerste dat ik er van hoor…Bron?
@mikehks: …….uhm 1 april?…..
@mikehks: Meen je het? Want je zegt ook wel heel toevallig ” 1 april “.
@SimonMc: haha, nee geen grap hoor
@mikehks: Het artikel is dat wel.
Heerlijk die AMG S. Maar ipv de E-klasse zou ik dan gaan voor de CLS 63 AMG S 4Matic Shooting Break
Doe mij maar de E63 in sedan!
Zou M5 starten met launch controle of normaal met veel grip, kan deze v-tax en volkswagen rs6 niet aankunnen.
@bramundz: Waarom denk je dat de M5 niet gestart is met lauch control? En wat bedoel je met “normaal veel grip”. Staat hij hier op ijs ofzo?
0-100 is het normaal dat de bmw trager is. HET grote voordeel van 4wd tov 2wd.
Maar eens boven de 100 begint die 4×4 terrein te verliezen tov de bmw. Boven de 200 word dat alleen maar duidelijker.
Dus: Trek je graag sprintjes en win je graag ( zelfs in de regen ), koop de audi.
Zwaai je graag met de kont en doe je iets sneller de 100-200 sprint : de bmw
chauffeur voor je oma? De merc :)
De m5 met een gewijzigd uitlaatsysteem!
Is het niemand opgevallen dat de snelheidsmeter van de MB in het begin twee verschillende snelheden aangeeft ? ik zag op een bepaald punt van het filmpje de digitale klok op 31km/u terwijl de anologe klok al op 40km/u stond??
Het is heel close tussen de M5 en de E63! Toch een kleine teleurstelling dat de RS6 enige moeite heeft om een achterwiel-aangedreven M5 bij te houden!
Maakt me niet uit welke, als je 1 van de 3 voor de deur zet zal ik met volle glorie genieten van 1 van die wagens :)
Oh bij nader indien: Maserati Quattroporte!
Boeiend filmpje…. not!

Kom op AB, probeer eens, net als bv. Top Gear, EVO of Chris Harris, deze drie bij elkaar te krijgen voor een echte groepstest zodat ze ‘in real life’ tegen elkaar kunnen uitkomen.
@lemans96: is al eens gedaan met de C63, M3 en RS4…
@Emile_Benz: Dus? Nu weer doen met deze drie.
M5 for sure
Ik mis de XF-RS, ben wel benieuwd hoe de jag het doet in verhouding…
Mercedes nipt sneller dan de M5,Audi duidelijk niet de snelste.
Ondanks deze kleine ‘afstraffing’,is voor mij de Beemer toch de favoriet,wat er ook over gezegd en gespeculeerd wordt,dikke bak.
@bayernmunchen: Beemer? Dan heb ik die motorfiets van BMW ferm over het hoofd gezien ;) .
Deze auto’s zijn te zwaar om sportief te kunnen zijn. En ze zuipen teveel om goede autobahncruisers te zijn.

Kortom, als je iets sportiefs zoekt moet je voor iets veel lichters gaan en als je een goede autobanhbrenner wilt dan adviseer ik een A6, E of 5 met een lekkere dikke diesel.
Mis alleen het geluid van de V10 , eisemann uitlaat eronder en je hebt een van de mooiste geluiden onder de auto’s. Sowieso in zijn klasse.
ze zitten erg dicht bij elkaar, echter vind ik de RS6 het mooiste.
Tja als ik de tekst zo lees zouden ze alle 3 een sedan zijn…
Van 100-200 of 80-120 bijvoorbeeld is de bmw het allersnelst.
Super slecht in elkaar gefrituurd, maar dat geeft niet…
@kapiteinaudi,

”Ik had totaal niet verwacht dat de M5 zo snel zou zijn”

Ik had daarin tegen niet verwacht dat de Audi zó sloom is,-1 Rs6.
Daarom ook de keus aan de M5.
@bayernmunchen: Ik had er nog niet over nagedacht, maar de RS6 is wel een station. Ik zou dus eigenlijk zeggen + 10 voor de Audi omdat ie ze toch nog kan bijhouden. De Audi ziet er ook het beste uit vind ik. Dus misschien dan toch -1 voor de BMW en de Benz?
@kapiteinaudi: Waarom +10 voor Audi? Het is hun keus om alleen een station te maken en geen sedan. Gemiste kans in mijn ogen. Ik kan me nog het artikel herinneren waar een impressie stond van een RS6 sedan. Veel mooier in mijn ogen. Als je ruimte wil, koop je maar een SUV.
@berlinetta: Ik vind stations altijd mooier dan sedans, maar dat er een RS6 sedan moet komen vind ik ook.
@kapiteinaudi: Vooral de Audi Rs6 Avant C6 blijft echt een unieke auto.
Het filmpje van de mercedes start ook een seconde eerder.
Doe mij maar een Quattroporte, of 5-series en met een mooie TV, computer, keuken, badkamer etc…!
De BMW M5 is duidelijk het snelst en dat zonder launch control en vierwielaandrijving :)
1-BMW M5
2-Audi Rs6 Avant
3-Mercedes E63 AMG.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).