Autojunk Foto Van De Maand – April 2019

Auteur: , 36 Reacties

April fotografeert wat 'ie wil!

AJFVDM april 2019

Altijd weer een leuk moment in de maand: door al jullie uploads heen bladeren op zoek naar de beste foto’s. Ook deze maand was er weer veel moois te vinden, wat uiteindelijk tot onderstaande Top 3 leidde. Maar eerst stel ik jullie voor aan het gastjurylid van deze maand. Dat is @carsofnl (wij mogen Daniël zeggen) die vorige maand won. Hij was goed voor uitgesproken meningen en strenge commentaren, moet ik zeggen. Leuk, iemand die kritisch meekijkt.

Plaats 3: Bentley Type R Special & Bugatti Type 35 Teal
AJFVDM Bentley Bugatti
Hij is inmiddels een vaste waarde in deze maandelijkse verkiezing: @stephenotto. Als het aan mij had gelegen was deze plaat zelfs iets hoger geëindigd, maar het was ook wel een lastige serie. Om te beginnen: hulde, hulde, hulde dat dit oude spul rijdend is vastgelegd. Maar in de serie vond ik het lastig dat bijna overal windmolens en elektriciteitsmasten te zien waren. De ene foto waarop dat niet zo was, vond Daniël dan weer iets minder: ‘Oef. Deze foto’s hebben het me zo lastig gemaakt. Ik wist al dat Stephen goed was in foto’s maken, maar dit is wel weer top. Jammer dat ik uit de tweede foto moest kiezen, bij deze vind ik de bewerking iets te overdreven. het gele oranje gedeelte half in de foto en de bijna zwarte lucht maakt het wel tot een dramatische plaat, maar niet zo verfijnd dat ik hem in de top drie zou zetten.’ Toch een eervolle derde plaats voor Stephen, want deze foto’s helemaal niet in de Top 3 opnemen is geen optie naar mijn bescheiden mening.

Plaats 2: Volvo V90
AJFVDM Volvo V90
‘Fantastisch gewoon, deze foto’s spreken aan. Ik heb met genoegen naar deze gehele set gekeken en daarbij springt foto 4 er wel uit. een auto in deze kleur in de zon fotograferen is ontzettend lastig, en je hebt laten zien dat je over de juiste skills beschikt. de mooie nabewerking en de kleuren in de lucht en omgeving zorgen ervoor dat deze foto zo op een billboard van Volvo langs de snelweg kan komen te staan. Let wel even op de lantaarnpalen, die verstoren het enigszins. Hoe dan ook, deze prachtige plaat verpulvert de concurrentie van deze maand. Plaats 1!’ Aldus Daniël, maar helaas voor @petpatphotography was er nog iemand die iets heel gaafs uploadde deze maand.

Plaats 1: Ford GT
AJFVDM Ford GT
En dat was @larsyboy1997. Met deze heerlijke plaat van een Ford GT wist hij nét iets meer emotie los te maken op de Autoblog redactie. Deze Ford GT werd gefotografeerd in de buurt van Spa Francorchamps en de beweging in de foto, de compositie en de omgeving maakten dat deze toch nét iets hoger eindigde dan de V90. En ook Daniël was er erg enthousiast over: ‘Geen woorden voor, werkelijk waar een prachtige plaat. de GT lijkt zo je scherm uit te rijden. Knap hoe je beweging in de foto hebt gecreëerd terwijl de foto recht van voren genomen werd. de omgeving en de auto zorgen ervoor dat ik naar deze foto kan blijven kijken, daarnaast is de kwaliteit van de foto ook echt top. Ik zou hem zo boven mijn bed hangen. Wel jammer dat het bordje links er nog op staat. Alsnog voor mij een verdiende plek 2!’ Dat verkeersbord vind ik juist wel wat karakter toevoegen, gefeliciteerd Lars! Volgende maand mag jij je weer tegen de winnaar aan bemoeien en jouw foto siert komende maand de header van Autojunk.nl!36 reacties

Ik was toch zelf voor nummer 3 gegaan. Wat een plaatje…
@gio_goedhart: precies
@gio_goedhart: ik wilde precies hetzelfde typen
Ik zou ook voor nummer 3 gaan. Die gt is ook er vet. Die Volvo doet me niet zoveel.
Zijn er ook nog foto’s waar niet heel erg veel aan bewerkt is? je ziet bij de derde foto hoeveel eraan bewerkt is. ik ben daar geen grote fan van, anderen misschien wel.
@denaamisbas:

Aparte wedstrijd voor Photoshopper van de maand?
@hubert: lijkt me opzich wel een goed idee en dan ook een aparte wedstrijd voor beste naturel foto’s van de maand!
@denaamisbas: Dat idee is hier al vaker geopperd. Ik hoop dat ze er ooit iets mee doen. Sommige bewerkte platen zijn prachtig, maar mijn voorkeur gaat uit naar onbewerkte platen. Dat is voor mij ‘fotografie’.
@berlinetta: voor mij ook. heb je zelf een fotografie account op instagram? zo ja, ik ben benieuwd. mijn instagram is @bas.fotografie
er staan niet alleen auto’s op maar ook andere dingen zoals natuur en mensen. ik zie je reactie wel verschijnen.
@denaamisbas: Ik heb geen Instagram vriend. Niks voor mij.
@Hubert: dat wint @jaapiyo met zijn gele pijlen
@dirkiii: enfin
@denaamisbas: Ben ik het niet mee eens. Bewerken hoort bij fotografie. Zeker bij het schieten van een fotoreeks wil je dat alle foto’s ongeveer dezelfde dynamiek hebben. Dan kom je er bijna niet onderuit om te bewerken. Ik zie fotografie als kunst, waarbij de impressie van de maker leidend is. Zelfs bij foto’s die niet bewerkt lijken is vaak veel gedaan om het perfecte plaatje te creëren.
@suzikubelona: ik snap wat je bedoeld. ik vind dat tegenwoordig alles veelste veel bewerkt wordt en daardoor de andere foto’s van andere spotters/fotografen in het niet vallen. ikzelf vind het zonde om honderden euro’s uit te geven aan een bewerkingsprogramma en daardoor lijken mijn foto’s amateuristisch terwijl ik van genoeg mensen die buiten de auto wereld staan dat mijn foto’s geweldig zijn. heel erg dubbel als je het mij vraagt.

ik wil trouwens niet zeggen dat ik niet alle foto’s lelijk vind.
@denaamisbas: Misschien zou een aparte reeks in de trant van ‘spot van de maand’ leuk zijn. Er zijn trouwens ook online gratis bewerkingsprogramma te vinden waar je ook al veel mee kan.
@suzikubelona: Bewerken hoort bij digitale fotografie. In mijn ogen heb je ook nog altijd de ‘klassieke’ fotografie, waarbij het de kunst is om een zo mooi mogelijke foto te maken zonder digitale hulpmiddeltjes.
@berlinetta: Klopt helemaal. Maar bij het spotten van auto’s ben je vaak beperkt in de tijd en moet je gaan voor het moment. En in de huidige digitale camera’s wordt ook al met algoritmes gewerkt om tot het eindresultaat te komen. Daardoor zie ik vaak al of een foto met bijv. een Nikon of een Canon is genomen. Iedere camera gebruikt zijn eigen methodes om de RAW bestanden te comprimeren.
@suzikubelona: Ja dat geloof ik graag. Ik heb op zich ook niks tegen digitaal nabewerken van foto’s hoor. Kan hele mooie resultaten opleveren (ook hele neppe). Ik zou het wel een goed idee vinden om een onderscheid te maken tussen bewerkte en niet bewerkte foto’s. Maak twee categorieën, voor ieder wat wils. Nu winnen hele erge bewerkte foto’s het wel eens van niet of nauwelijks bewerkte foto’s. Dat is in mijn ogen niet echt eerlijk.
@berlinetta: ja mee eens. Ook hebben bijna alleen maar de semi-pro’s en pro’s de kans om te winnen.
@denaamisbas: dat doet ‘m juist.
Mooie foto’s!! Maar volgensmij waren er mooiere
@mats106rallye: deze bijvoorbeeld? https://www.autojunk.nl/2019/04/huracan-238580
@bitteeinbit: dat vind ik net een computer render…iets te bewerkt!
Die Ford GT is van Mio , een Noorse artist die momenteel ook een RWB aan het laten bouwen is! Heeft een paar prachtige autos en filmpjes op instagram staan!
@philippebossens: in September ;)
De foto van de GT was ook mijn favoriet uit de serie. Wat een prachtplaat! 😍
@suzikubelona: De tweede foto uit de reeks vond ik nog mooier zelfs, dacht dat het deze was.
@suzikubelona: Dankje!
3, 1, 2, was een betere volgorde geweest als je het mij vraagt
Wat een saaie bak zo’n volvo…
Haha dope! Thanks voor het mooie commentaar en feedback!
De enige juiste velgen onder een S/V90. Alle drie de foto’s zijn erg mooi, vanwege de exclusiviteit had nr. 3 ook mijn topper geweest.
Maak foto dan @timlaan
@str8six: hahaha
Iig niet fotoshoot van de maand. Ook verfrissend.

Mijn volgorde: 3, 1, 2
Nr 3 graag, wat een prachtige foto en de B&B’s maken het af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).