Autojunk Foto Van De Maand – Augustus 2018

Auteur: , 26 Reacties

Jullie gingen op vakantie en namen mee: jullie camera.

AJFVDM augustus 2018

Een paar dagen later dan gebruikelijk, maar hier is hij weer: het lijstje met de fraaiste uploads op Autojunk van vorige maand. Deze maand twee Caspers in de jury. Buiten mijzelf is er namelijk ook @carsbycasper (wij mogen Casper zeggen) die zich tegen de winnaars aan mocht bemoeien. Deze twijfelachtige eer was te danken aan zijn winnende foto van vorige maand.

Plaats 3: Audi ABT RS6 in de bergen
ABT RS6
We beginnen zoals altijd met plaats 3. Dat is deze maand een Audi ABT RS6 geworden op roadtrip in de bergen. Een redelijk puur plaatje, niet al teveel gekke nabewerking, maar zo lekker. “Wat een lekkere duistere plaat. Dit is de stilte voor de storm eigenlijk, heel gaaf!”, zegt Casper erover. Geen idee waarom je de tijd zou nemen om 750 pk stil te zetten voor een foto op zulke wegen, maar @porschepet deed het en staat daarom dik verdiend op de derde plaats.

Plaats 2: Alfa Romeo 33 Type 2
Alfa Romeo 33 Type 2
Op de tweede plek treffen we @nelisb. Die was op stap met een kameraad. Die kameraad is vast blij want die heeft nu een fijne foto van zijn Alfa Romeo 33. Casper: “Na het zien van deze foto weet je direct waar deze Alfa voor bedoeld is. Er is weinig poespas aan deze foto toegekomen, waardoor het pure rijden gevoel er vanaf spat. De snelheid in de foto had misschien iets meer gemogen (boom achter auto staat bijna stil).”

Plaats 1: Land Rover Series III vakantie
Land Rover Series III
En dan de winnaar. En wat voor één. Wat een heerlijke sfeer, wat een fantastische foto van @tombarry. “Mijn absolute favoriet. Echt een foto die meer dan duizend woorden zegt, zonder te veel op te vallen. Er is weinig kleur, slechts een beetje detail in de lucht en de voorkant. De kracht komt voort uit de pose van de man, die roept zoveel vragen op! Love it.” En zo is het maar net.

Deze foto siert komende maand de header van Autojunk. Volgende maand mag @tombarry zich tegen de winnaars van september aan bemoeien.26 reacties

Voor mij had nummer 3 mogen winnen ;)
Nummer 3 had voor mij de winnaar mogen zijn. Graag wel een tintje lichter :)
Nummer 3
Helemaal met de jury eens. Foto drie is welliswaar een prachtige foto maar heeft het probleem dat de foto zonder de Audi nog veel beter was geweest.
Nummer 3 was wel veel beter
De boom achter de auto stáát ook stil :-)
@pallas: alles is relatief. Gezien vanaf de auto beweegt de boom wel degelijk.. ;)
@bosje: Jij zou het moeten weten, met je kennis van natuur!
Yes! Eindelijk een pure (op het eerste oog) niet bewerkte foto! En dan ook nog van een absolute classic. Lekker man!
Erg leuk dat jullie mijn foto als beste eruit kiezen! Nog een leuk detail, ik heb de foto gemaakt met een analoge camera.
@tombarry: absoluut top! En dan ook nog analoog.
Nummer 2 had moeten winnen. De RS6 foto op 2, ook al heeft het een RS6. De vakantiefoto op 3. Daar draait het, zo lijkt het, alleen maar om de achtergrond
Moest altijd wel lachen bij de reacties dat nr 3 vaak mooier is dan de nr 1. Ook vind ik hier 3 wederom mooier.
@samm_dijks: dat doet @casperh express. Hij draait ze altijd even om, speciaal voor de reaguurders;)
Foto 1 vangt precies wat een Defender is. Ergens zomaar heen rijden alleen een volle tank diesel en een creditcard (of liever een pak bankbiljetten omdat een Defender analoog is). Daarom wint ie terecht.
Ik ben het helemaal eens met de Jury. Allemaal top foto’s, maar een terechte winnaar. De foto geeft mij heel erg veel zin om op vakantie te gaan.
Dus tombarry heeft hiermee een Camel Trophy gewonnen?
Foto 2 ???
Alfa lobby rears it ugly head yet again.
Gelukkig zijn de foto’s van deze maand minder gekunsteld en nabewerkt dan meestal het geval is bij de maandnominaties. Foto 1 en 3 zijn te donker en hebben te weinig kleuren. Een Defender is juist zo’n prachtig ontwerp, dat moet je in al zijn details kunnen bekijken en niet alleen via de contouren.

Ik zou weleens een nominatie willen zien zoals Maarten020 ‘m geschoten heeft. Voor mij is foto 9 de plaat van de maand.
https://www.autojunk.nl/2018/08/roadtrip-spanje

Toch gefeliciteerd alledrie!
Als ik AutoJunk nu open krijg ik een rare crop te zien met een klein stukje defender wat totaal niet overkomt.
Wil je het onderwerp, de man die op een defender staat, overbrengen op een banner zou je een veel groter shot nodig hebben dan je op deze foto hebt.

Verder zitten er bij mij overal gigantische JPEG compressie artefacten omdat de gebruikte foto schijnbaar te klein is voor een 1080p breed scherm.

Vind het zoals het hier staat een erg leuke foto (ook al is nr 3 als foto beter). Maar op AutoJunk ziet het er echt niet uit.
Gewoon 3 prachtige sfeerplaten! In mijn optiek veel mooier om naar te kijken dan de zoveelste overbewerkte klinische foto.
Het kenteken bij foto 2 is niet erg netjes weggewerkt, jammer want verder is het een top plaat!
Maar nu de hamvraag. Waarom staat hij op het dak?
@lacker: voor de foto
@lacker: Daar is hij veilig voor de zeeleeuwen…
Foto 2

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).