Autojunk Foto Van De Maand – Januari 2018

Auteur: , 14 Reacties

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

AJFVDM januari 2018

Het is 2018 en jullie gaan onverminderd door met het maken van prachtige platen. De servers draaiden overuren om alle uploads te verwerken, waarvoor onze dank! En uiteraard was er weer veel fraais te bewonderen. De man die ons deze maand hielp keuzes te maken is @bjornvanderwee (wij mogen Björn zeggen). Hij won vorige maand met een hele dikke plaat van een Mercedes AMG GT R. En ook deze maand is het merk met de ster goed vertegenwoordigd. Sterker nog: een clean sweep deze maand, drie Mercedes-uploads in de Top 3!

Plaats 3: Mercedes Classics
Mercedes Classics
De enige foto die niet in Björn z’n Top 3 zat, maar @autoblogger en ik waren er wel fan van en dus pakt ‘ie nipt P3. Voormalig winnaar @stephenotto wist een zeer fijne plaat te maken van deze schitterende klassiekers. Fijn sfeertje, mooie omzetting naar zwart/wit: top.

Plaats 2: Solar Beam
Mercedes AMG GT R Solar Beam
Wederom nog een voormalig winnaar van de AJFVDM: vaste waarde @basfransencarphotography schoot deze strakke panning van een in Solar Beam uitgevoerde Mercedes AMG GT R. Björn: “Tsja, Bas maakt vaak hele mooie foto’s en ook deze is zeer goed gelukt! De auto komt erg goed uit op de foto zonder dat er een te groot contrast ontstaat met de achtergrond.”

Plaats 1: Mercedes G500 4×4² in de sneeuw
Mercedes G500 4x4²
En dan de foto waar we deze maand niet omheen konden. Wat een sfeer, wat een plaat, wat een machine. De Mercedes G500 4×4² is een bruut en in deze omstandigheden misschien wel het meest op zijn plek: sneeuw, mist, moeilijke omstandigheden: dat is wat deze machine kan. De hele set is overigens schitterend, maar deze foto heeft iets extra’s. Björn: “Deze foto is waanzinnig gaaf. Deze foto geeft alle bruutheid weer van deze auto. Hij komt goed uit op de foto en matcht goed met het ruige landschap / weer.”

Helemaal mee eens en dus siert deze bruut komende maand de header van Autojunk. Bovendien mag @larsyboy1997 zich komende maand (wederom) tegen de winnaars aan bemoeien. Gefeliciteerd Lars!14 reacties

Hier, heb je alvast de foto van de maand februari:

https://static.autojunk.nl/pictures/2018/0201/103715/bmw-1602-mijn-eerste-auto_01.jpg
@jack_abarth: eensch
@jack_abarth: Exacto! Een prachtige auto, een nog mooier verhaal en een schitterende doch eenvoudige foto. Geen overkill aan bewerkingen en filters en weet ik het allemaal.

Gewoon een mooie plaat. Hij is puur.
Mooie platen en meer dan een terechte winnaar!
@berlinetta: danku!
Krijg er een sterk Dalai Lama gevoel bij ..
Mercedes-Benz heerst!
Ik zal waarschijnlijk niets van mooie foto’s snappen.

Iedere keer van die brochure achtige foto’s.

Gewoon normale, niet te geposeerde en niet overgewerkte foto’s in een levendige sfeer zijn toch veel mooier.
@radeox: ja, mee eens, en liefst rijdend 😉
Maar ik vind de winnende plaat ook zeker geslaagd hoor
Toch niet voor niks in de sneeuwstorm uit de auto gesprongen haha!
Ben erg gecharmeerd van de foto met de gele AMG, vanwege kleurstelling en de ‘snelheid’ die-ie uitstraalt.
@n0zem heeft vorige week nog de juiste beschrijving gegeven voor de winnende plaat… Nr 3 is voor mij de nr 1, mede vanwege de goede kwaliteit van het materiaal
Absolute nr 1 die g500! Die nummer 2 vind ik er alleen totaal niet bijpassen. Hij is te overbewerkt en oogt onnatuurlijk. Ik vind de plaat van stephen otto veel meer aanspraak maken op plek 2! No offence overigens..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).