Autojunk Foto Van De Maand – Juli 2018

Auteur: , 15 Reacties

Zomer. Tijd voor jullie vakantiefoto's en andere fraaie autoplaten!

AJFVDM juli 2018

We zien weer een hoop exotische bestemmingen en wat minder Erasmusbruggen op de foto’s voorbij komen. Dat kan maar één ding betekenen: het is vakantie! Deze maand keek Gijs Spierings mee naar de uploads van de maand juli en koos samen met ons de beste foto’s uit. Komt ‘ie dan he…

Plaats 3: Audi RS Performance Day
Autojunk Foto Van De Maand
Als we daar niet de winnaar van twee maanden geleden hebben. Ook deze maand was @stephenotto weer lekker bezig. Hij bezocht de Audi RS Performance Day en schoot daar meerdere fijne platen. Deze roller vonden we erg smakelijk en ook Gijs had hem in z’n top 3 staan: “Auto komt heel tof uit hier, zit ook een goeie snelheid in wat ‘m dynamisch maakt. Alleen blijft voor mij een nummer 3 omdat de flare niet klopt met het licht en de auto waar de foto uit is gemaakt zo groot in beeld is. Had anders veel hoger gescoord.”

Plaats 2: Volkswagen Kever
Autojunk Foto Van De Maand
Een heerlijke serie waarvan wij foto 5 erg mooi vonden, maar het was lastig kiezen. Gijs is “persoonlijk meer fan van foto 3 omdat die sterker is in compositie, kleur en diepte maar de hele set werkt goed met deze edit. De blauwe kever contrasteert fijn met de omgeving en de blauwe lucht komt nog mooi terug.” Gefeliciteerd met een verdiende P2, @Lenny98.

Plaats 1: BMW 635 CSI
Autojunk Foto Van De Maand
Een heerlijk plaat die ook weer eens laat zien dat niet alle winnaars van de AJFVDM van lightpaintkunstenaars met een eregraad in Photoshop hoeven te komen: dit is gewoon een kwestie van het kiezen van het juiste moment, met de juiste compositie en de juiste subtiele aanpassingen in Photoshop. Gijs: “Voor mij nummer 1, een lekker rustig plaatje die qua licht en sterke compositie lekker in balans is. Reflecties on point, net als de mooie onscherpte in de voorgrond wat een fijne diepte creëert. Als ik er iets op zou moeten aanmerken zou de auto nét ’n tik scherper mogen zijn.” We feliciteren @carsbycasper met zijn winst deze maand. Deze foto zal de header van Autojunk gaan sieren en volgende maand mag Casper (we nemen voor het gemak aan dat het niet alleen artiestennaam is) meebeslissen over de winnaars.15 reacties

Mijn stem gaat naar de Kever.
@martythamouse: niet met deze velgen. (tsja, kun je de fotograaf niet kwalijk nemen en de foto zelf is mooi, maar als ik als autoliefhebber naar deze foto kijk krijg ik jeuk van die afgrijselijke velgen)
@escort77: Functie ging boven vorm bij deze auto en dat was goed te merken toen ik erin zat. Ik kan persoonlijk die racy look met Porsche onderdelen wel waarderen, maar ik snap dat het niet ieders smaak is!
Ik zal wel weer vloeken in de kerk maar ik vind de nummers 2 en 3 echt veel te veel bewerkt. Veel te nep. Het mag van mij wat natuurlijker, wat minder bewerkt. Een beetje contrast en lichte kleurwijzigingen erbij prima. En als ik dan toch bezig ben, dat orange & teal mag van mij ook de prullenbak in.
@JamesBond007: ik ben dan ook een voorstander voor twee categories: 1 voor de bewerkte plaatjes en 1 voor de onbewerkte.
@ikleesookoverautos: bewerken is zo erg niet, je wit-balans goed krijgen on set is soms vrij lastig, zeker als je een auto ‘spot’. En wat kleurcorrecties om bepaalde tinten wat natuurlijker uit te laten komen zoals jij het zag in het echt, dat juich ik toe. Waar het ‘m in zit is het creëeren van een beeld dat zwaar onrealistisch is, een soort ideaalbeeld ala Jon Olsson. Die gebruikt o.a. een orange & teal LUT, alles lijkt zo enorm nep, maar het is een hype (of trend) en het scoort blijkbaar bij een groot publiek. Maar niet bij mij, ik vind het zonde.. niks ten laste van de fotografie skills, de heren die in dit lijstje staan hebben een blubberdik portfolio en kunnen veel mooiere foto’s schieten dan ik ooit zal kunnen waarschijnlijk. Alleen zou ik graag zien dat die prachtige foto’s wat minder over de top zijn. Gewoon subtiel bewerkt, een wat meer natuurlijkere look, waardoor het geloofwaardig (en daarmee kwalitatief in mijn ogen) overkomt.
Apart genoeg vind ik de foto op plek 3 altijd de mooiste
Kever
Ben het wel eens met het oordeel van de jury. De nummer 1 foto weet de rust en van een heerlijk zwoele zomeravond goed te vangen.
Leuk om weer in de top 3 terecht te komen, bedankt!
Mooie foto’s, maar stiekem vind ik de eerste foto van de 635 reeks de lekkerste. Goed de details zichtbaar, sharknose en je voelt bijna dat neergaande zonnetje op je gezicht.
@pier: Het neergaande zonnetje wat je in je gezicht voelt past meer bij de kever. Bij de 635 is het bewolkt.
@evdw: klik eens in op de foto van de BMW en je ziet wat ik bedoel :)
@pier: Haha sorry, je hebt helemaal gelijk. Deze extra foto’s had ik niet willen missen, schitterend. Tnx.
Dit is een bijzonder eervolle vermelding, waarvoor dank!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).