Autojunk Foto Van De Maand – Juni 2014

Auteur: , 19 Reacties

De beste foto's van de maand juni, we hebben ze voor je verzameld!

Autojunk Foto Van De Maand - Juni 2014

Iets later door een heel druk schema van ondergetekende maar daar is hij dan: de Autojunk Foto Van De Maand, editie juni 2014. Er was genoeg te fotograferen vorige maand: Supercar Sunday bijvoorbeeld en de 24 uur van Le Mans, maar ook die andere 24 uursrace op de Nürburgring. Het zijn slechts enkele voorbeelden van events waar jullie heen gingen om fraaie platen te schieten van jullie favoriete auto’s. Flink wat uitzoekwerk dus voor Autoblogger, Wouter, mij en natuurlijk de winnaar van vorige maand: Gijs Spierings.

Plaats 3: McLaren P1 en LaFerrari
McLaren P1 vs LaFerrari
Een toffe plaat die gemaakt is op Supercar Sunday, persoonlijk heb ik het niet zo op shots met open deuren en ook Gijs heeft wel wat opmerkingen. Blijf er naar kijken, maar dat komt omdat de Mclaren er zo dik uitziet vanaf deze hoek met dit licht. Ook deze foto had mooier kunnen zijn als er beter was gekeken naar de lijnen op het asfalt en deze mooi recht hadden gelopen, nu loopt de foto schuin af. True. Desondanks echt wel een lekkere plaat, zo zien we er graag meer gemaskerdemuchacho!

BMW E36 Coupe
BMW E36 Coupé
Spectaculaire rauwe plaat. Goed licht op de auto waardoor de paarse kleur lekker uitkomt. Wat meteen ook een goeie match is is het paarse licht. Nice detail is de regen uit de opening in het plafond en de daarbij horende plas/reflectie, maakt het meteen een leuker plaatje om naar te kijken. 1 minpuntje is het kenteken op de wagen, die had er wel vanaf gemogen. Thomas van Rooij heeft een prima setje photoshopskills. Sommigen zullen dit een over the top nabewerkte plaat vinden maar anderen zullen ervan smullen. En geef toe, als je je eigen auto fotografeert wil je dat het er zo lekker mogelijk uit ziet, toch?

Koenigsegg Agera R
Koenigsegg Agera R
En dan de winnaar. Een unieke verschijning op vaderlandse bodem en een vreselijk fotogenieke auto, dat is deze Koenigsegg Agera R. Dit shot van Mats Bulters kon bijna niet geplaatst worden vanwege de NSFW-achtige kwaliteiten van deze fapmobiel. Fijne compositie, de auto komt hier heel goed uit en de hele plaat is gewoon goed clean, hou ik van dus netjes gedaan! Normaal ben ik ook niet zo van selectieve kleur maar opzich werkt ‘t wel hier. Als ik twee dingetjes zou kunnen veranderen zou ik z’n neus effe schoonpoetsen en ‘t contrast op de zwarte details/onderdelen op de bovenkant van de Agera wat verhogen. Doe er je voordeel mee Mats, Gijs weet waar hij het over heeft.19 reacties

Eigen auto altijd +1. Wat mij betreft was de foto van de E36 de winnaar.
Uiteraard niet alleen door ‘eigen auto’ maar wat mij betreft ook echt de lekkerste plaat.
@awesome:
Als het een E46 M3 was geweest, dan was ik het volkomen met je eens.

Dit is volgens mij de eerste keer dat ik me in de volgorde van de top 3 kan vinden.
Super dit zeg! bedankt en ik zal zeker met je feedback aan de slag gaan Gijs!
Autoblog nogmaals bedankt dat jullie het voor elkaar hadden gekregen en dit konden bewonderen in Nederland.

Ben ermee eens wie kan er bezwaar hebben dat Koenigsegg op plaats 1 staat.
BMW heeft een mooie omgeving en in zijn geheel een hele fraaie foto.
E36 kwijl kwijl…
Hoe kan een kenteken nu een minpunt zijn bij het beoordelen van een foto? Auto’s hebben nu eenmaal kentekens.
Dan weet ik ook wel een minpuntje: dat asfalt vind ik maar niets, daar had best een houten vloer voor in de plaats geshopt kunnen worden.

Nee, die BMW foto staat met kop en schouders boven de andere twee kandidaten.
Mooie fotoselectie! De foto met die open deuren is echt heel vet omdat die extreme aero parts zo mooi te zien zijn.
ik vind het juist wel mooi met kentekenplaat; maakt het wat realistischer..
Aan Thomas van Rooij zjin Photoshop skills is niets aan of op te merken, nu alleen zijn Parkeer skills nog :)
Prachtige platen maar wat mij betreft stond de bmw op plaats 1.
De achterlichten van de LaFerrari zien er vreemd uit op de foto in mijn ogen. Hierdoor is de Mclaren P1 alleen maar mooier. Blijven natuurlijk super auto´s. De BMW kan mij niet echt boeien. De locatie is mooi maar de auto is een 13 in een dozijn…

De nummer 1 is inderdaad NSFW. Ook verkrijgbaar als achtergrond voor op de PC?
Terrechte nr1!
Nummer 2 en 3 hadden wat mij betreft van plek mogen wisselen…
Nr. 3 had een winnaar kunnen zijn, ware het niet dat die Laffe Arie erop staat..
De foto van de BMW is inderdaad verreweg de mooiste. Want deze foto weet duidelijk te vastleggen dat deze oude BMW een tijdloze schoonheid is (mits de wagen zoals die op de foto in originele staat is). De rest zijn dure auto’s op een saaie plek.
Ik denk dat de fotograaf van de Koeni eens een bezoek moet brengen aan het Rijksmuseum. Daar kan hij zien dat de grootste kunstenaars aller tijden hun werk klein rechtsonder ondertekenden en niet pontificaal midden op!
@mashell: Wat jij zegt over het ondertekenen van een schilderij of foto kan kloppen inderdaad. Maar als er de laatste tijd constant foto’s van mij worden gebruikt door andere die claimen dat het hun eigen foto is dan staat je geen andere keuze meer. Het is mij de afgelopen weken nu te vaak voor gekomen dat watermerken van de foto’s worden geknipt en daarna weer verspreid. ik ben dat een beetje zat. Vandaar dus dit!
Mooiste is voor mij de E36. Tijdloze beauty mits origineel.
Toch leuk om in de top 3 te staan… Was echt poep fotograferen met zoveel mensen… Als ik de lijnen recht zou draaien (van het asfalt), dan stonden de auto’s weer heel raar naar voren gebogen… Ik stond er namelijk niet recht achter, maar schuin…
erg mooie foto’s. Persoonlijk vind ik de tweede het mooist
wrxkoenigseggtr
Koenigsegg is de terechte winnaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).