Autojunk Foto Van De Maand – Juni 2016

Auteur: , 24 Reacties

Het is weer zover, het is tijd voor de beste foto's van de afgelopen maand!

Autojunk Foto Van De Maand - Juni 2016

Ook in juni wisten jullie weer een hoop fraai beeld op Autojunk.nl te knallen. We zochten de beste platen uit en vroegen de winnaar van vorige maand, Rick Kemna, om zich er ook tegenaan te bemoeien. Samen kwamen we tot de volgende Top 3.

Plaats 3: Ferrari 488 GTB
Ferrari 488 GTB
De moeite en tijd die in een foto als deze gaat zitten wordt nog wel eens onderschat, maar Thomas van Rooij (@thomaster) staat er inmiddels een beetje om bekend dat hij dit soort shots graag maakt. Het was de favoriet van Rick: “Dit is mijn absolute nummer 1! De belichting, bewerking en het sfeertje is echt top! Dit is een foto waar ik langer dan een paar seconden naar kan kijken en alleen maar denk, hoe zou hij dit uitgelicht hebben? Dit zijn de dingen die ik ook zou willen leren, De winnaar wat mij betreft.” Autoblogger vond het dan weer helemaal niks, wat hem deed kelderen in de Top 3. Maar alsnog een derde plaats, mooi man!

Plaats 2: Bentley Continental GT
Bentley Continental GTC V8S
Rick: “Net als bij nummer een 1 een hele gave foto, erg mooi gedaan met de belichting en de rook. Alleen de 488 springt er bij mij net wat meer uit.” Wij vonden het juist andersom, de GTC knalt lekker van het scherm en de toegevoegde kleur maakt de plaat wat sfeervoller. Maar ook Gijs Spierings (@gijsspierings) pakte niet de winst dit keer.

Plaats 1: BMW M1 spuugt vuur
BMW M1 spuwt vuur
Die eer gaat namelijk naar @maartenoosterbaan deze maand. Fotografie is namelijk meer dan alleen auto’s op de juiste plek zetten en perfect verlichten / Photoshoppen. Het gaat ook om timing, en dat is juist in deze foto zo goed gelukt. De vlammen knallen uit het achterste van deze BMW M1 op de Nürburgring GP Strecke. Wat een topplaat, die plakken we een maand lang boven Autojunk.nl en jij bent volgende maand gastjurylid!24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Terecht. De Ferrari lijkt wel gefotoshopt.
@mrrallycross: jaa het lijkt soms meer op photoshop vd maand in deze rubriek. Terechte winnaar!!
Thanks allen, ik ben zeer vereerd! Was paar dagen druk dus had het even gemist en zie vandaag ineens de foto boven Autojunk!

Was ook een gaaf moment en de M1’s deden het bovengemiddeld goed met die vlammen uit de pijp!!

Vooral ook mooi om toch als voornamelijk amateur fotograaf de kans te hebben op media-toegang op de Ring. Had wel extra materiaal erbij gehuurd voor deze ‘shoot’. Ik kreeg nog verzoekje van iemand op de Capri, die zal ik ook nog eens uploaden. Heb er nog wel flink wat op de HDD van dat weekend…
Niet meer dan een terechte winnaar. Geen geouwehoer of gedoe met photoshop maar gewoon een keilekkere plaat op het allerbeste moment namelijk vol in actie. Ook is het de gaafste auto van deze drie. Top!
Volgende ronde gewone foto’s zonder bewerking. Zou ook wel is mooi zijn. Mijn keuze in deze ronde gaat naar nummer 2.
Die m1 precies op het goede moment
Het is ook foto van de maand en niet fotosoepje van de maand…
Terechte winnaar dus.
Is het een idee om telkens 6 foto’s te plaatsen? Dus de foto’s die je nu hebt staan, maar dan ook nog het basisbestand erbij. Lijkt mij wel leuk om zo het verschil tussen fotografie en photoshopkunde aan te tonen.
@jack_abarth: dan wordt het dus meer aan autoblog fotofuck van de maand….kan wel heel leuk zijn ook denk ik.
@jack_abarth: shit net te vroeg op plaats reactie gedrukt, aanvulling: maar dan wel iedereen hetzelfde basisbestand en dan kijken wat eenieder er van kan maken…
@casperh zou het niet leuk zijn om 2 categorieën te doen. Bewerkte foto’s en onbewerkte foto’s. 1 winnaar als Autojunk banner, en 1 winnaar als Autoblog banner.
@kilum: ja daar dacht ik ok al meteen aan. Doen zeg ik!
@kilum: vrijwel iedere (goede) fotograaf bewerkt zijn foto’s, de vraag is alleen in welke mate
@mvdd: uiteraard, dit was ook een RAW bestand die echt wel een beetje door Lightroom is geweest. Maar er is niets verbouwd, verwijderd of toegevoegd.
sowieso foto 3
Gave foto van de Continental! Alleen stoor ik mij zo aan die flitspit. Als je dan toch in Photoshop zit…. ;-)
Terechte winnaar, omdat het namelijk de enige echte foto is. De rest is gephotoshopte zooi. Mooi en ik doe het ze niet na, maar het is net zo nep als een stel neptieten.
Mooie platen!
Alle drie echt schitterend met een terechte nummer 1!
Wat loopt iedereen te zeuren over photoshop? Je kan duidelijk zien dat zowel voor als na het maken van de foto er heel veel tijd en moeite in zijn gestoken. Bij zowel de Ferrari, als de Bentley heeft de maker flink zijn best gedaan om de belichting goed te doen, en nu maakt iedereen die foto’s af omdat het laatste beetje met fotoshop is gedaan? Dit is geen supermodel die digitaal nog 10 kilo afvalt. Dit is vooral nog extra het contrast en kleuren verbeteren omdat elke foto niet perfect is. Dat je een foto minder/niet mooi/stom vind mag altijd, maar deze foto’s nep noemen gaat wel een beetje ver.
@mrB: Overigens vind ik alle 3 de foto’s erg gaaf, hadden alle 3 op 1 gemogen van mij. En dat vind ik normaal gesproken nooit. Hoge kwaliteit deze ronde!
“Nummer een 1 een” ? > Onder de Bentley
Schitterend!
Photoshoppen is normaal. De kracht van de winnende foto is dat die auto vol in actie is en niet stilstaand uitgelicht is. In dit geval in vergelijking een terechte winnaar omdat een rijdende auto toch meer losmaakt dan een stilstaande. Los van goede belichting etc.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).