Autojunk Foto Van De Maand – Maart 2015

Auteur: , 32 Reacties

Er was weer veel moois om uit te kiezen, maar dit waren onze favoriete foto's op Autojunk van vorige maand.

Autojunk Foto Van De Maand - Maart 2015

Gastjurylid naast Autoblogger, Wouter en mijzelf was dit keer Robbert, die vorige maand met zijn prachtige shot van een Ferrari Dino 308 GT4 de winst wist te behalen. Deze maand zijn de Italiaanse invloeden in de top 3 ook groot.

Plaats 3: Lamborghini Miura
Lamborghini Miura
De prachtige Miura foto’s van saensloysonphotography lichtten we eerder al uit op Autoblog.nl. “Fraaie shoot! En een waanzinnige auto…” zegt Robbert. Autoblogger vindt de locatie fijn gekozen. Het zijn fraaie foto’s maar er waren foto’s die nét iets lekkerder waren deze maand. Menigeen zal zich echter graag verliezen in de schoonheid van de Miura, we kunnen het jullie niet kwalijk nemen.

Plaats 2: Mercedes S63 AMG
Mercedes S63 AMG
Een mooie tweede plek is er voor Lenny98, met zijn fijne shot van een Mercedes S63 AMG. Als iets Duits is en op dikke wielen staat is Autoblogger al snel enthousiast, maar ook Robbert had deze foto als winnaar in zijn lijstje. Het is een nette plaat, en de tweede plek is dan ook dik verdiend.

Plaats 1: Maserati Quattroporte
Maserati Quattroporte
En dan is daar Hartphotography, die bewijst dat ook een “spotje” van een fijne auto die ergens geparkeerd staat best de Autojunbk Foto Van De Maand kan winnen. De sfeer klopt gewoon helemaal, de prachtige lijnen van de Quattroporte geparkeerd voor een met marmer bekleed pand. De wandelende man op leeftijd die zijn blik op de auto laat vallen, het sfeertje klopt gewoon helemaal. We zijn eigenlijk slechts met één ding minder blij: de vriendin van de uploader, die direct door wilde lopen en dus maar één foto toestond. Desondanks is het genoeg voor de winst deze maand, topplaat!32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Geweldige platen!
Opmerkingen over de vriendin van ‘Hartphotography’ in 3..2..1..
@bmwalpina: Laat Hartphotography maar eerst is een foto van zijn vriendin uploaden, dan oordeel ik daarna wel..

OT: Persoonlijk vond ik dat de Miura met de winst er vandoor moest gaan, de foto van de QP is zeer zeker fraai, maar de mensen er om heen en de reclameborden vind ik storend.
@roberto: Dit maakt het juist zo beter! Toont ook aan hoe goed de fotograaf wel is, live foto’s maken ON SCENE! Good shit dude…
Iedereen kan een mooi plaatje maken van een Miura als je voor minstens een uur de kans krijgt om foto’s te maken.
ik had de nummers 2 en 3 omgedraaid
@dutchdriftking: U vraagt, wij draaien:

Opmerkingen over de vriendin van ‘Hartphotography’ in 2..3..1..
@moveyourmind: Dank voor de aanvulling!
Hij staat fout geparkeerd…..
@norge:
Verboden te parkeren binnen 5m van het zebrapad.
Die vriendin heeft zeker de broek aan in hun relatie… Of heeft ze toch vaker de broek uit?
Ik weet het niet, naar mijn mening zaten er nog een paar veel mooiere foto’s tussen bij die shoot van de Miura!
@nvhuijkelom: vond ik ook idd!
Die AMG had 1 moeten zijn, wat een prachtauto is dat. Vooral het beton en de schaduw ervan maken de auto mooi duister in mooi weer. Topper!
@swordfish: Die vind ik er dus echt niet uit zien, de auto is mooi, foto veel te donker….
Voor mij zeker de Mercedes van 2. Daarna de lambo en dan pas nummer 1
Weer mooie plaatjes, vind de reclameborden op de lantaarn bij nummer één alleen wel echt storend. Vallen teveel op door o.a. hun kleuren. Nee dit was niet mijn nummrtje één uit deze top drie.
Geweldig! Foto van de maand :) even om de reden van mijn vriendin te verklaren, ik was die hele dag al foto’s aan het maken en ze wilde nu even iets anders doen ;)
@hartphotography: Dus ze heeft toch vaker de broek uit!
Hmmm.. Had liever de Muira op nummer 2 gezien
@gieltj: huh.. Zie net dat ik Miura verkeerd geschreven heb en het moest #1 zijn!
Leuk om weer een keer in de lijst te staan! Persoonlijk vind ik de foto van de Miura wel mooier dan de foto van de Quattroporte, maar begrijp de keuze :)
Het design van de Quattroporte doet me echt helemaal niks. Had net zo goed een willekeurige fletse aziatische sedan van 10 jaar geleden kunnen zijn.
@harrie: vind de Quattroporte persoonlijk juist een van de mooiste sedans ooit gemaakt! En dan nog niet gesproken over het geluid wat dat ding produceert!
@harrie: Sluit ik me bij aan. Een auto die het van zijn ’n Ferrari motor moet hebben maar verder minder interessant is dan een 316i. Dat is ook net wat deze foto zo goed maakt, de helemaal niet zo bijzondere auto springt er toch fantastisch uit.
Ik krijg nog steeds de indruk dat het type auto een belangrijkere rol speelt dan enig fotografisch talent. Was foto twee bijvoorbeeld ook nummer twee geworden als er een Ford Ka op stond?
@rotarypowah: Ik zou zeggen, probeer het uit! En maak eens een beestachtig stoere foto van een Lada Kalina.

Persoonlijk vind ik de Quattroporte foto een beetje rommelig en de Mercedes doet me ook niet veel. De Miura daarentegen…een compositie met diepte, fijn contrast en een leuke nabewerking. Heel erg vet!
@rotarypowah: nee tuurlijk niet. Het is een combinatie van de twee. Wil niet zeggen van mezelf dat ik het goed kan, maar als er nu een micra stond, was het 100% geen foto maand geworden.
@rotarypowah: Naar mijn idee is het een combinatie van meerdere factoren. Misschien kwamen de lijnen van die Ford Ka helemaal niet goed over op de foto, terwijl dat nu bij de S63 wél zo is.
Drie prachtige auto’s. En drie prachtige foto’s.
Miura is voor mij de winnaar, want Miura
Ik mis mijn S Coupe AMG en de CLS63 AMG :(
Ik ben het met de ranking van de foto’s eens een keer eens. Maar de ranking van de auto’s is natuurlijk precies andersom. Bijzonder knap trouwens dat Lenny de Mercedes in deze moeilijke kleur er toch zo goed heeft op gekregen.
@mashell: Thanks :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).