Autojunk Foto Van De Maand – Maart 2016

Auteur: , 28 Reacties

Het is voorjaar, de exclusieve auto's zijn weer uit de schuur en de voorjaarskriebels zorgen ervoor dat een enkeling alweer een Artikel 5 riskeert. Maar het levert prima foto's op, dus wij klagen niet!

Autojunk Foto Van De Maand Maart 2016

Wat is dit toch een fijne tijd. Iedereen die iets moois heeft is blij dat de pekel weer verdwenen is. Eigenaren van ouder spul halen de auto’s weer uit de schuur na drie maanden stalling om de belastingvrijstelling te behouden. Kortom: het straatbeeld fleurt lekker op. En dus was er veel, heel veel moois om uit te kiezen deze maand. De winnaar van vorige maand was Row1, die deze maand dus mag meebeslissen over de winnaars.

Plaats 3: Streetgasm BMW i8
AJFVDM: BMW i8 met vette wrap
Persoonlijk heb ik altijd moeite gehad met het ontwerp van de i8, maar deze is echt af. Los van het feit dat er geen V8 in ligt dan, maar daar zie je op een foto niets van. Een erg vette set van @larsyboy1997 met een zeer verdiende 3e plaats. Row1 had hem niet in z’n top 3: “Mooie plaatje, al vind ik de kunstmatige belichting (photoshop) toch niet helemaal lekker.” De kleur van de omgeving lijkt inderdaad erg ver teruggedrongen, maar desondanks zorgden de stemmen van de rest van de jury voor een keurige derde plaats.

Plaats 2: BMW e28 535i in Portugal
BMW e28 535i
En dan deze. De foto is compositietechnisch reden voor discussie, maar de voltallige jury is het erover eens dat deze foto top 3 materiaal is. Niet omdat het de allerscherpste, allerstrakste plaat is. Maar de sfeer in deze foto van @harmen590 is fantastisch. Zoals altijd bij een zwart-wit foto wordt er gediscussieerd of de foto niet beter zou zijn in kleur. Row1: “Echt een heerlijke plaat waar je lekker in weg kunt dromen, mede door het verre zicht. Stijl van de foto past ook goed bij de auto vind ik. Maar ik denk dat als ie in kleur was geweest, misschien nog wel hoger had kunnen eindigen. Compositie is wel erg lekker! Het sfeertje van “oude foto” komt ook wel goed over.”

Plaats 1: Camaro drift
AJFVDM: Camaro drift
Autoblogger: “Deze is erg gaaf, alleen jammer dat de achterkant out of focus is, dus valt af voor mij.” De rest van de jury dacht daar anders over. De neus is keurig scherp, en de bewegingsonscherpte in de rest van de foto zorgt juist voor meer actie en beleving in de foto.

Gefeliciteerd met de winst dus, @stephenotto, jouw foto siert de header op Autojunk.nl de komende maand. Bovendien mag je meebeslissen over de winnaars van april!28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die BMW foto is ook goed gelukt…
@denniss00: welke van de 2 ..
@beseff: die ene
@beseff:Zie er ook maar 1… En een duracel :p
Gave foto’s, met een terechte winnaar
Terechte winnaar hoor! Maar toch vraag ik mij af waarom 2 van de 3 in mijn top 3 hier niet tussen staan (Golf GTD van @zweed en Lamborghini Gallardo van @basfransencarphotography ). Gewoon benieuwd waarom zij de uiteindelijke top 3 niet behaald hebben ;)
@Row1: je mocht meebleslissen, niet meer, niet minder
@dampu020: dat snap ik ;). Maar zoals ik al zei, ik ben gewoon nieuwsgierig ;)
@Row1: Ik verbaas mij vooral over Bas Fransen.
Gave foto van die Camaro! Ook wat mij betreft zeker de winnaar!
Alle drie bijzonder mooie foto’s. Bij de I8 deel ik de kritiek, de kleuren van de I8 botsen voor mij wat te hard met de omgeving. De voorlaatste foto uit de serie vind ik echter prachtig. De Camaro vind ik een terechte winnaar, alle grijstinten in combinatie met de groene heg geven de foto een heel fris effect, daarbij is het ook eens een rijdende auto die niet vanuit een voorop rijdende auto wordt gefotografeerd, weer eens wat anders.
Onwijs bedankt om mijn foto als winnaar te kiezen!

Ik ben benieuwd naar de foto’s die door jullie worden gemaakt deze maand voor een nieuwe top 3!
@stephenotto: In de autoweek en eerste op autoblog, lekker dagje đŸ˜‰
@zweed: ja super tof!
@stephenotto: terechte winnaar!
Nummer 2 is mijn winnaar.
foto 1
Die 535i, wat een plaatje
Ik denk dat de fotograaf die camaro juist express deed voor zijn reclame van zijn bedrijf dus die NiET voor mij. Vind de i8 dus voor mij een winnaar van deze 3
@maikel2303: Mag ik je vragen wat je hier precies mee bedoeld? Zoals je kan zien op mijn account upload ik sinds kort meerdere foto’s per maand en ik vind het geweldig dat daar 1 van word uitgekozen als foto van de maand!
@stephenotto: dat … Fotografie midden op de foto
@maikel2303: Ah zo, bij elke foto die ik maak en online zet, zet ik overal mijn watermerk op. Waarom altijd in de buurt van het onderwerp? Omdat ik helaas in de loop der tijd heb ondervonden dat er mensen zijn die er een stuk van af willen snijden zonder de fotograaf te vermelden.
@stephenotto: En dan? Ik word behoorlijk moe van al die watermerken op foto’s die mijn 5-jarige nichtje ook met haar acht jaar oude mobieltje kan maken.
Nu is dit verder wel een geslaagde plaat, alleen dat watermerk is net zo’n grote afknapper als een grote tattoo op een vrouw als Doutzen Kroes.
Ik ben verder geen marketing specialist, maar ik vermoed dat er wel betere/subtielere manieren zijn om naamsbekendheid te krijgen…
Ik snap die nepzonnetjes nooit zo. Foto 1 is absoluut mooi, maar die rare oranje gloed rechtsboven lijkt nogal onnatuurlijk en doet naar mijn mening afbreuk aan de foto.

Daarom is mijn favoriet nummer 2, wat een fijn plaatje om naar te kijken!
BMW E28 graag.
Grappig, zie net de exact zelfde foto van de Camaro in de nieuwe Autoweek staan. Mooie foto, en een erg gave auto ook!
Stephenotto maakt zeer mooie fotos :) zie regelmatig pareltjes voorbij komen naar mijn mening :)
Wanneer komt se volgende online? Ben wel benieuwd :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).