Autojunk Foto Van De Maand – November 2014

Auteur: , 27 Reacties

Een lekkere brute musclecar, een hybride BMW en een Italiaanse schoonheid: het is een lekker divers setje foto's wat deze maand de top 3 van beste foto's op Autojunk wist te vullen.

Autojunk Foto Van De Maand - November 2014

Ons gastjurylid is deze maand Lennard (Lenny98), die vorige maand met zijn foto van een BMW Z4 het fraaiste plaatje schoot. Waar vorige maand de top 3 gesierd werd door louter Duitse premium modellen is het deze maand echter helemaal anders. Eigenlijk is er maar één overeenkomst met vorige maand: er zit weer een BMW coupé bij.

Plaats 3: BMW i8
BMW i8
En dat is de BMW i8 die Bas Fransen wist te fotograferen. Bas is een behoorlijk vaste waarde aan het worden in dit Maandelijkse overzicht, zijn foto’s zijn met zorg geschoten en misschien nog wel met grotere zorg nabewerkt. Bovendien durft Bas interessante composities te maken, zo ook weer bij deze i8. Maar er waren meer foto’s met interessante composities, waardoor Bas uiteindelijk met zijn fraaie foto “slechts” derde wordt deze maand.

Plaats 2: Maserati GranTourismo MC Stradale from the top
Maserati GranTourismo MC Stradale
Ook bij de tweede plaats is de compositie niet standaard. Niet suf de auto in het midden gezet, maar net iets ernaast. Van mij had de compositie nog wel iets extremer gemogen, voor Lennard is deze foto helemaal af: “Prachtige Maserati en een mooie bijpassende locatie uitgezocht. Persoonlijk vind ik de hoek en de compositie erg mooi en creatief, en daarom is deze foto voor mij de winnaar.” Helaas voor Xiphias is na het optellen van de stemmen de Camaro hieronder nét iets beter uit de bus gekomen.

Plaats 1: Chevrolet Camaro SS
Camaro SS
En dan de winnaar van deze maand. Some fine American Muscle, lekker hoor. Een Chevrolet Camaro SS uit 1970 werd door Jeffrey de Ruiter erg fraai vastgelegd. Grappig genoeg precies een jaar nadat hij gastjurylid was van de Autojunk Foto Van De Maand, gaat hij weer met de eer strijken. “Erg mooi clean plaatje, de compositie vind ik erg mooi. Ook komt de kleur van de auto er goed uit”, aldus Lennard. We couldn’t agree more, topplaat Jeffrey! De komende maand staat jouw Camaro SS bovenaan Autojunk.nl en volgende maand mag je wederom meebeslissen over de winnaar, dit keer van de maand december.27 reacties

via Android app
Die I8 foto is echt heel gaaf!
Dir Maserati staat daar wel echt goed!
@henkhupelschoten: het is de mooiste foto van de 3 vind ik, echt prachtig
De i8 en Maserati vind ik het beste, de Camaro is zo’n beetje de standaard “auto in parkeergarage” pose, niet dat het geen goede foto is maar je ziet hem te vaak langskomen.
Voor mij de Maserati op 1. Prachtig
Een close finish. Zelf vind ik de foto van Xhipias erg mooi. Tussen al dat grauwe grijs sobere grijs weet die Maserati subtiel de aandacht naar zich toe te trekken, erg geslaagd.
@moveyourmind: Volgens jou beredenering zou juis de Camaro moeten winnen :)
@rangerover: Wat ik zo geslaagd vind aan nummer twee is dat de Maserati er in de donkergrijze kleur er heel subtiel uitspringt en zelfs in die kleur de lijnen mooi uitkomen.

Maar de winnende foto weet ik ook zeker te waarderen en heeft terecht veel stemmen gekregen.
@moveyourmind: kan me volledig vinden in jouw mening!

Het zijn alle drie erg geslaagde foto’s
Jammer van de eerste plaats
Ik zou de Maserati op 1 zetten, de I8 op 2 en de Camaro SS op 3
Die camaro is wel erg ver weg gezet op de foto. Een crop zou de plaat goed doen.
Jammer dat die Camaro van afstand is geschoten, mijn keuze was gevallen op de i8.
@rangerover: @timowouters: jammer dat jullie de andere 9 foto’s van de Camaro niet gezien hebben.
Eens met de winnaar deze keer, een auto moet kleur hebben en dat zie je goed in deze plaat.
Maserati hoort op nummer 1, net zoals altijd.
Maserati op 1
Ik heb geprobeerd diepte te creeeren in de foto met de garagedeuren links. Deze moesten de focus naar de Camaro trekken.
Ik was eerder voor de maserati of de i8 gegaan
mooi
via Android app
Ben het 100% met de volgorde eens
Mooie foto’s! Moet k zeggen dat ik de foto van de i8 wel heel gaaf vind! :-)
Heerlijke auto zo’n camaro! Alleen daarom al een winnaar.
Bedankt voor de complimenten
Terechte overwinning van de Camaro imo! Wel een beetje jammer dat de jury de verkeerde foto eruit trok. Want hij staat haast verstopt in de achtergrond. Het is echt een prominente wagen die er altijd uit moet springen.
Ha ik was genomineerd … zo’n foto van de maand waar kan je daarvoor stemmen? Ik wist niet eens dat ik mee in de selectie zat ;-) nuja, dan kunnen ze alvast niet zeggen dat ik de stemmen beïnvloed heb/had. ;-)
Het zou fijn zijn als de trend om auto’s in grijze parkeergarages of in lelijke straten met grijze gebouwen te fotograferen eens afgelopen zou zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).