Autojunk Foto Van De Maand – November 2015

Auteur: , 27 Reacties

Is het jullie ondanks het grauwe weer nog gelukt om een beetje toffe platen te schieten? Natuurlijk is dat gelukt!

Autojunk Foto Van De Maand November 2015

En dus is het de hoogste tijd om de Top 3 te behandelen. Dat doen we deze maand samen met Row 1 (zeg maar Rowan), die vorige maand een heerlijk sfeervolle foto van een KTM naar de eerste plek wist te krijgen. Hij beslist deze maand met Autoblogger en mijzelf over de winnaars van de maand november.

Plaats 3: BMW 640D
BMW 640D
We beginnen met een dikke BMW jongens! Sorry, flauw, maar het is echt een dikke BMW. En nog een dikke foto ook! Rowan: “Hele stoere foto! Lekker “duister”. Belichting is perfect, al vind ik de 2 pionnen wel storend en niet bij het plaatje passen.” Daar sluit ik me grotendeels bij aan (al vind ik die pionnen niet heel storend). Ook Autoblogger vond het een hele vette plaat. De enige pech voor Zweed (hij noemt in zijn beschrijving al het feit dat hij eerder derde werd in de Foto Van De Maand) is dat er nog twee hele toffe foto’s waren deze maand, die we net iets beter vonden. Tegelijkertijd wel respect voor het oppakken van onze tips, we vinden deze foto dan ook echt beter dan de vorige derde plaats die je pakte!

Plaats 2: Early 911 SWB
Porsche 911 SWB 1965
Dit was de winnaar voor Rowan, maar omdat Autoblogger ‘m niet eens in z’n top 5 had (denk dat hij een beetje 911-moe is) komt hij net niet voorbij de Countach. Neemt niet weg dat het een fantastische plaat is. Deze SWB 911 uit 1965 werd door Scharrenberg op de foto gezet, die sowieso een paar fijne Porsche uploads had afgelopen maand. Rowan had er dit nog over te zeggen: “Deze plaat. Wauw. Een heerlijke klassieker tijdens een lekker zonnetje. Erg lekkere lijnen in de foto en ook hier komt die herfst lekker in terug. De zon doet zijn werk ook goed in de foto en is dan ook totaal niet storend. Verder geen minpunt kunnen ontdekken, kortom een topplaat en mijn nummer 1.”

Plaats 1: Lamborghini Countach
Lamborghini Countacht
Rowan vond deze foto nét geen Top 3 materiaal, maar Autoblogger en ik hebben hem naar de winst gestemd. Misschien ook een generatiekloofje wat hier meespeelt, maar we konden niet anders dan verliefd worden op deze prachtplaat. Rowan was van mening dat de foto wat te flets was, maar dat past juist mooi bij de vintage auto als je het mij vraagt. Bovendien is dit eens wat anders, iets origineels, een originele hoek van een prachtige klassieker. Gefeliciteerd met de winst Carcave, volgende maand ben jij ons gastjurylid. Bovendien prijkt deze prachtplaat de hele komende maand bovenaan Autojunk.nl met jouw naam erbij. Overigens is de hele serie om van te smullen.27 reacties

Bedankt! Volgende maand weer proberen 😉.
Ik ben het wel met de jury eens, erg mooie foto’s!
@zweed: sportief
Nummer 1 zou wel het beste in de banner passen, maar ik vind het absoluut geen winnaar.
@lenny98: Hij past inderdaad fijn in de banner maar daar is ook alles mee gezegd. 3 en 2 dan wel weer erg fijn.
Volgens mij staat het rijtje verkeerd om..

De Countach en 911 zijn meer auto’s naar mijn smaak, maar de foto van de bmw vind ik het mooist van de drie.
@kapitein: danku!
Terechte nummer 1. Wat een dikkert!
Had gedacht de foto’s van de die Datsun 280x van een paar dagen terug hier terug te vinden.
Waren ook mooie platen!
@Dimglor: dat waren foto’s van het gastjurylid.
@thomcarspotter: klopt, dus dat zou niet eerlijk zijn ;)
@thomcarspotter:
Ja, juist!
Die zei het inderdaad in de reacties bij die foto’s.
Was het even vergeten ;-)
@Dimglor: dat was ik die dat zei, ik heb namelijk die foto’s gemaakt ;)
@Row1:
Mooie foto’s ;-)
@dimglor: is die in november gemaakt? met een paar dagen geleden denk ik aan 2-3-4 december?
@gwnbmw: is in November gemaakt, maar werd hier paar dagen geleden op de frontpage gepost ;)
Ik vind foto’s met geopende portieren eigenlijk altijd een afknapper. Maar op foto van de Countach máákt het juist de foto. Ik denk zelf dat ik de 911 op 1 had gezet maar met deze volgorde kan ik ook wel leven.
De neuroot in mij knapt af op de niet-symmetrie in de openslaande deuren. En eigenlijk vind ik de foto van de 911 gewoon mooier ;) Hoewel ik de hoek waaruit de Lambo is geschoten wel erg kan waarderen.
@Gulli: dat stoorde mij ook lichtelijk. Mede daarom was het voor mij ook geen nummer 1. En het artikel suggereert dat het misschien de generatiekloof is, maar dat is absoluut niet zo. Als 27 jarige beschouw ik de countach toch al meerdere jaren als een hele gave legendarische auto. De foto is het em gewoon net niet voor mij

Wel ben ik vereerd dat mijn foto wederom in het lijstje voorkwam, ondanks dat ik de afgelopen maand gewonnen had!
@Row1: Dat is dan niet echt een generatiekloof. Casper zal maximaal 10 jaar ouder zijn?
2,3,1. Er staat gewoon te weinig Countach op foto 1.
Wat is eigenlijk de leeftijd van de fotograven?
@zweed: 22 lentes jong…
@zweed: 27 jaar. ;)
@zweed: ik 15.
Ik mis de oranje BMW 2002 ..
Dank jullie wel om de lambo foto zo te waarderen en op plaats één te zetten! En inderdaad, ook de foto’s op plaatsen twee en drie zijn zeker evenwaardig, gefeliciteerd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).