Autojunk Foto Van De Maand – September 2017

Auteur: , 25 Reacties

De "R" zit weer in de maand. Van "RSR", "Roadtrip" en "Regering" om maar even drie dingen te noemen.

AJFVDM September 2017

Door drukte zijn we iets later dan gepland, waarvoor excuses. Vorige maand was @Lenny98 (wij mogen Lennard zeggen) de man, deze maand mag hij dus meebeslissen over de winnaars. Wat nog helemaal niet zo makkelijk was, want de meningen lagen ver uit elkaar deze maand. Na flink wat bakkeleien en soebatten waren we eruit. Soort van. In ieder geval is dit de Top 3 en daar moet u het mee doen.

Plaats 3: Roadtrippen met een Rode Polo.
AJFVDM Volkswagen Polo

Rynnus was nog niet zo lang geleden winnaar van de AJFVDM en ook nu is hij weer in de Top 3 te vinden. Dit keer echter als runner-up, want z’n foto van een rode Polo was fraai, maar niet goed genoeg om iedereen te verslaan. Het is een bijna buitenaards plaatje, gemaakt in één van de langste tunnels ter wereld in Noorwegen. Het was de winnaar van Lennard: “Het bewijs dat een spontane foto minstens net zo mooi kan zijn dan een vooraf doordachte fotoshoot. De compositie klopt, en de rode kleur van de auto steekt heerlijk af tegen de kleurrijke omgeving. Deze combinatie van de rode Polo, een bijzondere omgeving en de prachtige manier waarop dit vastgelegd is, maakt het voor mij de winnaar!” Helaas voor Rynnus was ons aller @autoblogger iets minder enthousiast, mede dankzij de titel: “DEZE TUNNEL MAAKT IEDERE AUTO FOTOGENIEK.” Het kwam dus vooral door de tunnel, maar toch nog een verdiende derde plaats.

Plaats 2: Regering in de achtergrond
AJFVDM Austin Healey 3000

We zien niet vaak gave Engelse auto’s voorbij komen in dit maandelijkse fotofeest, maar dit is een fijne uitzondering op de regel. Een Austin Healey 3000 vastgelegd voor de deur van onze (toen nog demissionaire) minister president. De foto was niet Lennard z’n favoriet, hij had met name wat moeite met de manier van inflitsen. Autoblogger en ondergetekende vonden het wel een fijne plaat en dus een verdiende tweede plek voor @timmieeee.

Plaats 1: RSR
AJFVDM Porsche 964 RSR

De foto’s van @row1 komen bijna elke maand wel voorbij in de overleggen voor de Autojunk Foto Van De Maand. De ene keer halen ze de Top 3, de andere keer net niet, maar hij zit bijna elke maand in de longlist. En deze maand wint hij, want man wat is dit een heerlijke sfeervolle plaat. De Porsche 911 964 RSR is fantastisch vastgelegd. Lennard: “De prachtige Porsche en de omgeving sluiten naar mijn mening goed bij elkaar aan. Daarnaast is er erg mooi gebruik gemaakt van de lichtinval, wat de foto een fijn sfeertje meegeeft.”

Daar hebben we weinig aan toe te voegen verder. Volgende maand mag @Row1 meebeslissen over de winnaar, en zijn foto zal komende maand de header van Autojunk.nl sieren. Wil jij daar ook een keer staan? Meedingen naar de eeuwige internetroem is simpel: upload je tofste foto’s op Autojunk.nl. Jep, dat is alles wat je hoeft te doen. Succes!25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een heerlijk sfeertje in de laatste foto!
@Row1 Zou je de foto zonder watermerk/merknaam of wat dan ook ergens kunnen posten? Dit is een prachtige vervanger voor de McLaren P1 GTR die alweer een jaar of twee op mijn bureaubladachtergrond prijkt.
@appelvis: gewoon kopen zou ik zeggen…
@doublechevron65: als dat kan, ben ik wellicht geïnteresseerd. Ik vraag me gewoon af hoe ik aan de foto kan komen zonder opsmuk. Wel/niet betaald en indien wel, hoeveel €’s en hoe?
Hoezo een porsche rsr? Dit is gewoon en 964 carrera…
Kunnen jullie het niet beter photoshopfoto van de maand noemen?
@babybenz: waarom?
@babybenz: wie houd jou tegen om het zelf te doen?
@babybenz: mss is het leuk om 2 categorieën in te voeren? De mooiste onbewerkte en de mooist gephotoshopte foto.
@millemiglia: ach, er is fotoshoppen en afwerken… Waar leg je de grens. Leg dan ook de digitale camera aan de kant…
Mij bevalt foto 1 en 3.
Kan nog niet kiezen
Ik ben een verstokt Porsche fan, maar ik had toch foto 2 uitgeroepen tot winnaar.
Onverwacht, maar des te leuker dat ik gewonnen heb! Thanks! 👌👌
@Row1: En terrecht, prachtige foto!
Niet de VW iig. Veel te nep en bewerkt.
@wouterjeuring: hihi.

Maar ik ben benieuwd, wat springt er voor jou uit dat volgens jou te nep is?
Gefeliciteerd voor de winnaar, echter vind ik foto 2 ook mooier.
Helemaal eens met de jury. De Porsche plaat is de beste. De tunnelplaat wordt een beetje verpest omdat er een Polo prominent in het midden op staat (gelukkig een rode Polo anders was het helemaal niet wat geweest). De Healey foto heeft een onnatuurlijke belichting en tja, de achtergrond is orgineel maar roept nou niet echt positieve associaties op. De Porsche plaat klopt gewoon helemaal.
@mashell: Helemaal mee eens. Een stapje naar links zodat je de tunnel zag was veel beter geweest!
De Polo kwam alleen in de top 3 door de locatie… Mooie meme.

De Healey; de echte winnaar. Geen (in mijn ogen zichtbare) afleidende fancy lijntjes. Geen overbewerking, geen achtergrond die te veel overheerst.

Gewoon een naturel ogende foto. Op een prima locatie.

Foto 1: zeer nette plaat. Maar t cleane van #2 is wat t m voor mij doet.
@toyotafortuner: sorry, maar foto 2 oogt verre van naturel. Zulke belichting is er niet ‘zomaar’.
Prachtig, proficiat! Misschien volgende maand een rijdende auto als spot van de maand? Genoeg keuze in dat segment hier op autojunk!
Een Polo in de top 3? Are you f*cking kidding me?!
De kracht moet zijn ëchte foto’s, geen photoshop troep

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).