Autokeuze wordt vooral beïnvloed door Cas en Wout*

Auteur: , 45 Reacties

Dat het olijke duo bestaande uit Kasparow en Karsellio momenteel volstrekt dronken van de macht over de redactie 'danst', hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen.

Wouter-Casper

Yeehaw, weer een bericht in de rubriek ‘gedegen onderzoek‘! Het bedrijf Morning Consult heeft namelijk onderzoek gedaan naar welke factoren de autokeuze van consumenten het meest beïnvloeden. Meer specifiek: het onderzoek gaat vooral over de variabelen die potentiële klanten kunnen afschrikken om een bepaalde auto te kopen. Wat blijkt: met stip op één in dit lijstje staan negatieve reviews. Het wordt verder niet gespecificeerd of het dan om reviews gaat van ‘professionals’ of om de zogeheten user reviews of wellicht beide. De bottom line is dat zestig procent van de ondervraagden aangeeft dat als iemand anders hen vertelt dat auto X ruk is, ze auto X niet meer willen hebben.

Deze factor weegt zwaarder dan alle andere negatieve factoren die van toepassing kunnen zijn op een auto. Zelfs een gebrek aan veiligheid komt (zij het nipt) op de tweede plaats, gevolgd door een gebrek aan ruimte. Pas daarna volgt de factor ‘een auto heeft een slechter verbruik dan concurrenten’. Dit laatste kan ermee te maken hebben dat de respondenten 2.202 volwassen Amerikanen betreffen. Benzine is aan de andere kant van de plas ietwat vriendelijker geprijsd dan in Nederland.

morning-consult-diagram

Als een auto niet als hybride of EV geleverd kan worden is dat voor de meeste Amerikanen kennelijk (nog) geen probleem. Slechts acht procent van de ondervraagden geeft aan dat dit belangrijk voor hen is. Er is dus nog wat werk aan de winkel voor Elon en de zijnen.

*en alle andere reviewers die de wereld rijk is.45 reacties

.. maar als je reviews gelooft zou je een Ford Fiesta kopen want die stuurt zo lekker, ik houd van een stevig potje sturen maar dat de Fiesta fijn stuurt is niet één keer in mij op gekomen.
@knapzuur: da’s knap zuur dan…
@jaspervdwinden: met dit soort woordgrappen zou ik starten op een kleedje met Koningsdag, de Schouwburg vol krijgen lijkt me te ambitieus
@tjongejongejonge: tjongejongejonge
@tjongejongejonge: vond ‘m wel geinig… 🙊
@tjongejongejonge: ga weg willum niemand mag jou
@schuiftrompet: wat schrijf jij mooi Marokkaans Nederlands , zit je nog op basisschool in een achterstandswijk?
@tjongejongejonge: je snapt de referentie niet. Groetjes van een student uit het platteland
@schuiftrompet: al getrouwd met je nicht?
@tjongejongejonge gezien het niveau van je reacties neem ik aan dat je nog flink aan het puberen bent. 2 maal daags een ruk eraan en je bent wat minder gefrustreerd kereltje.
@schuiftrompet: bedankt voor deze tip en feedback vanaf het platteland, het is nu wel duidelijk schuiftrompet; een rukkende plattelandsstudentjje. In ieder geval minder schadelijk dan het plaatselijke gebruik met de schapen
@tjongejongejonge: vandaar ook schuiftrompet ;) als jou bijdrage aan de maatschappij net zo nutteloos is als jou bijdrage op autoblog kan je er maar beter een definitief einde aan maken. Groet
@schuiftrompet: bedankt voor dit commentaar en nu weer verder gaan met studeren, wij betalen er immers voor en als je naar je school fietst niet stoppen bij de schapen of de geiten
@tjongejongejonge: joeee ga ik nog wat nuttigs doen op mn zelfbetaalde studie, ga jij jezelf nog een paar afrukken op je zolderkamer ouwe internetheld
@schuiftrompet: irritante plattelandsstudenten willen altijd het laatste woord hebben. Al klaar met je keuze tussen een geit of een schaap, of moet je Naar een huwelijk tussen een neef en een nicht. Kijk je ook op trekkerblog?
@knapzuur: Dan hoef ik geen revies van C en W of eenieder meer te lezen. Die Ford Feest heb ik namelijk al in bezit
@knapzuur: Ligt er natuurlijk ook aan wat je gewend bent. Volgens mij wordt namelijk altijd aangegeven dat de Fiesta een van de best sturende auto’s in zijn klasse is. Dat wil niet zeggen dat het ding als een kart op de weg ligt.
@berlinetta: precies, voor 15 ruggen kun je geen Radical verwachten idd. Maar het ding stuurt wel lekker vind ik. Nou heb ik alleen de nieuwste gereden, maar toch.
@berlinetta: wat is ‘het best sturen’ dan? Ik vind een fiesta maar zwaar sturen, geef mij maar het lichte van een Golf. En zo heeft een ieder z’n voorkeur.
@breinstein: Met sturen wordt het weggedrag bedoeld, niet de mate van bekrachtiging.

Ford’s staan er om bekend dat ze goed “sturen”. Dat is begonnen met de eerste Focus en Mondeo modellen. Volgens mij was Ford de eerste die z’n serieauto’s op de Nurburgring ging testen onder leiding van een bekende engineer waarvan mij de naam is ontschoten.

En Ford’s sturen beter dan vergelijkbare Volkswagens weet ik uit ervaring.
@knapzuur: topgear en ab adverteren allebei ford op een belachelijke wijze , zonder toe te geven dat ze kei harde reclame maken
Zo heb ik ooit een Audi S4 B5 gekocht. Nog nooit zo’n slecht sturende auto gehad.
@janjansen: En toen heb je hem zeker ingeruild op de auto op je profielfoto omdat in alle reviews staat dat Fords zo goed sturen.
@moveyourmind: grappig genoeg had ik ervoor een Fiesta. Wat een verschil in rijplezier was die overgang.
@janjansen: Vergeten een proefritje te maken? Bij het inparkeren hebben ze al onderstuur, namelijk ;-). Kan je niet níet opvallen.
@willeme: ja echt he! Ik ben wel genezen van het Audi virus.
@willeme: 😂😂
@JanJansen: was ook de reden dat ik mn vagje heb weggedaan. was wel snel maar had echt geen zin in bochten
Geen photoshopgeknutsel, felgekleurde grote pijlen, ‘ik vind’ of ‘ik denk’? Check.
Harde feiten, waarvan je nog niet wist dat je ze weten wilde? Check.
Volwassen woordkeuze, vlot geschreven, geestige kop en dito onderkop? Check.

Prima. Hou dit vol.
@kunstomdathetmoet: ik zal er rekening meehouden nadat je de aandelen van autoblog BV aankoopt 🙊
@kunstomdathetmoet: één wel hele zure reactie in de comment sectie? Check.
@willeme geeft ook wel eens advies ..
@lincoln: heeeyy ik heb jou gemist
Ik mis er twee, misschien wel twee van de belangrijkste: imago en status.

En of het nou het bejaarde echtpaar dat weer twintig wil zijn, net als de hipsters in de folder van de Suzuki Celerio, of de Junior vertegenwoordiger die denkt het mannetje te zijn in zijn V40, of de armoedezaaier die dat weet te verhullen omdat er zelfs aan een 20 jaar oude Jag nog steeds een het imago van een dure bolide kleeft. We zijn er stuk voor stuk gevoelig voor.
@moveyourmind: yep klopt. Je kunt bumperkleven wat je wilt maar voor een Skoda Octavia ga ik niet aan de kant, moet je maar wat indrukwekkenders meebrengen. Eigenlijk ga ik voor elke auto met dakrails niet aan de klant. Er is maar 1 ding dat nog slechter is voor je imago dan dakrails en dat is een skikoffer op die dakrails.
@mashell: *doemt een E63 AMG Combi, RS6 Avant of E61 M5 op in spiegel*

Toet toet…
@mashell: mag ik er langs met mijn RS2?
@maxidyne: die is mooi, ik zal je matsen. Maar die E63 AMG Combi, RS6 Avant of E61 M5 kunnen wel eventjes wachten, gezinsbakken… totaal geen status of image.
Ik heb mijn Arteon besteld nav de review van Casper. Dusss
Ik koop 2ehands heb dus het meest aan user-reviews, moet met schaamrood op de kaken toegeven dat je daar buiten de gespecialiseerde fora het best terecht kan bij autoweek….
Reviews van nieuwe auto’s gaan vaak over dingen als infotainment, veiligheid en de aaibaarheid van het dashboard, dingen die -voor mij althans- onbelangrijk zijn.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Het onderzoek is fout.
Wat de resultaten van het onderzoek weergeven zijn de antwoorden die waar de 2202 respondenten een goed gevoel bij hebben om te antwoorden waarom ze een auto niet zouden kopen.
Ik durf te zeggen dan 90% van de Amerikanen geen idee hebben van hoe ‘safe’ hun auto is of dat ze ook maar iets weten van wat een bepaalde safety ranking inhoud en wat het verschil is waarom het model 4 of 5 sterren krijgt.

Of zoals bij elk onderzoek geldt: Crap in…. crap out.
Ligt aan welke reviews leest. Ik vind @willeme een zeer betrouwbare bron en verder struin ik vele fora af. Ook vind ik Doug Demuro wel een leuke reviewer die je al dan niet al te serieus moet nemen. En een goede test rit uiteraard.
Ik snap hier nix van. Sommige merken sjoemelen bij het leven, leveren motoren die maar één eigenaar meegaan, hebben bij reviews op alle autosites een aandachtspuntenlijst van hier tot Tokio, worden in de comments door ervaringsdeskundigen afgefakkeld maar verkopen vervolgens alleen maar méér….
Ik ben bezig met verhuizen naar Wallonië om daar vervolgens een tot tweepersoons auto omgebouwde c63AMG station te kopen omdat Casper het zei.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).