BAC Mono: de schrik van elke valet parker

Auteur: , 43 Reacties

Bij een exclusief hotel werken is helemaal geen verkeerde baan. Beetje deuren openhouden voor je rijke clientèle, en vervolgens hun auto wegzetten. Zijn ze royaal, dan vul je je salaris goed aan met fooien. Maar eens in de zoveel tijd komt er een gast met een onmogelijke auto. Daar sta je dan, tussen alle spotters...

Echt vrolijk kijkt hij er niet bij..

In Monaco wemelt het van de exclusieve wagens, en bij de betere hotels komt van alles voor rollen. Bentley Azures en Phantoms/Dropheads voor de oudere garde, en 458’jes, DBS’jes en R8’jes voor de snelle pikkies. Stuk voor stuk wagens die in een handomdraai weg te zetten zijn, daar hijs je je apenpakkie inclusief hoge hoed in, en klaar is Kees. Een kind kan de was doen.

En dan opeens staat er een grappenmaker in een BAC Mono voor je neus. Een 540 kg zware, 285 pk sterke bottenschudder met plaats voor één. ‘Zet u deze even weg, meneer de chasseur?’ Je collega’s lachen zich een kriek dat juist jij degene bent die de sigaar is, en je lijdensweg wordt er niet korter op met al die fotobeluste spotgastjes om je heen. Let’s get it over with…

Uiteindelijk lukt het hem wel, maar kijk dat ienie-mini-hoofdje komisch weggepropt zijn in zijn oncomfortabele omgeving.. Het doet direct denken aan die andere gast in zijn SLR Stirling Moss.

De foto’s, van replicant, kan je bekijken op Monacojunk!43 reacties

Och ik zou graag met hem willen ruilen hoor. De hele dag luxe bakjes wegzetten…
Morgan op de achtergrond…..kwijl.
@norge: Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik betwijfel sterk of het wel een Morgan is. Ik kan me namelijk geen Morgan met reserveband op het spatbord voor de geest halen?
@motoragent: Nou je het zegt, zou het een Jag wezen dan?
@norge: dacht eerst ook aan een Jag, een SS100. Maar ook die hebben geen reserveband op die plek
@norge: Lijkt me een oude Merc. Wellicht dat @replicant: het ons vertellen kan?
@E34M5Touring: Merc is ook een mulighet .
pfff, spottertjes, ze zijn nog erger dan paparazzi. Je een beetje lastig vallen omdat je een leuke auto hebt.
De Bac Mono staat toch op eenzame hoogte op mijn shortlist van tracktoy’s, wel heel prijzig helaas.
@jrk68: ja want een foto ergens van maken is iemand lastig vallen. not.
@thomcarspotter: Klopt. Maar met 30 man als een stel dolle geiten achter een 458 aanlopen maakt ’t ineens heel anders.
@thomcarspotter:

Als je eromheen zwermt en verhindert dat die aan het verkeer kan deelnemen etc. ja dan is dat best lastig vallen.
@Hupke: oke, daar heb je gelijk in, maar dan zou je niet alle spotters over 1 kam scheren want zoiets zou ik bijvoorbeeld nooit doen.
@jrk68: ik zou wel een beetje oppassen om deze mening hier te spuien (ja, vrijheid van meningsuiting, maar voorzichtigheid is niet meteen slecht) aangezien de helft hier waarschijnlijk spotter is… ;)
@bosje:
Als iemand gewoon van de stoep een foto maakt voor eigen gebruik heb ik daar geen probleem mee.
Waar ik een probleem mee heb zijn die types die ineens de weg op springen voor “hun” spot.
Types die je hinderlijk volgen en types die je vervolgens ongevraagd en dus ongewenst herkenbaar op het web pleuren. Dat is inbreuk plegen op mijn privacy.
Een persoon die mij netjes benaderd kan op al mijn sympathie rekenen en neem ik gerust een blokje om.
@jrk68: als ik iemand in de buurt van de auto zie, die lijkt op de eigenaar zal ik altijd om toestemming vragen voordat ik foto’s zal gaan maken.
@bosje: De helft? Ik denk dat het totaal aantal Autoblog-lezers die ook autospotter is, zo ongeveer 1% is… Verder zal ik maar geen woorden vuil maken aan dit soort volk…
@atteh: als je gewoon eens een kijkje neemt op autojunk zul je wel zien dat het niet 1% is.
@atteh: oh en zonder “dit soort volk” (waaronder ik blijkbaar ook val) zou dit artikel niet bestaan.
@bosje: Je zit hier niet op Autogespot bosje ;)
In een cabrio rij je als man eigenlijk al voor lul, maar dit apparaat slaat helemaal alles! Haha!
@alcantara:

?
Laten we het nu even niet over Z4, boxsters of citroën pluriel, nissan micra’s hebben.

Vind je echt dat iemand in een cabrio zoals een ouwe triumph, ouwe SL, oid. voor lul rijd?
@Hupke: Ja, vooral als je in de file rijdt met je bakkes in de open lucht.
@alcantara: Liever voor lul in een mooie cabrio dan constant de lul uithangen op een autoblog.
@fejjie:
Amen!
@fejjie: Niet mee eens!
@fejjie: hahahahah held +1
@Hupke: Niet op reageren, pure kift.
Wat zegt Wikipedia hierover:
Alcantara is een kunststof die gebruikt wordt als alternatief voor suède in de kledingindustrie en meubelmakerij. Omdat de vezels uiterst dun van structuur zijn, heeft de stof een fluweelzacht aanvoelende bovenlaag.

Is niets mannelijks aan…
Door dit ding moet ik ineens aan de Caparo T1 denken. Bestaat dat bedrijf überhaupt nog of zijn die dingen weleens in het wild gespot?
@Rick-dos: http://www.caparo-t1.com/ De site is nog in de lucht in ieder geval. Of er iemand ooit zo’n ding gekocht heeft durf ik niet te zeggen. De introductie liep bepaald niet vlekkeloos zoals je wellicht weet.
@E34M5Touring: @Rick-dos: misschien een keer de zoekfunctie op autojunk gebruiken, nouja hierbij: http://www.autojunk.nl/2012/10/caparo-t1-4
@E34M5Touring: Ja, precies. Daarom begon ik het me ook af te vragen. Zij zijn al jaren bezig zonder echt een aansprekend resultaat. Vraag me af hoelang dat nog goed gaat.
@Rick-dos: *kuch* Spyker…. Maar inderdaad. Kan me niet voorstellen dat al die bad press en een vervelend brand incident met Jason Plato veel goeds doet voor je merk naam. Als je de testen zo las en zag was het ten tijde van introductie nog teveel een ‘work in progress’ volgens mij.
Super coole machine, zal direct auto trein reseveren naar Dover.
@toroloco: en dan…? gaat weer nergens over man.
@awesome: ga showroom bezoeken te Holmes Chapel Cheshire, CW4 8AF United Kingdom
Dit was echt te grappig ja.. Hij stond toch wel een beetje voor aap in zo’n circuit auto.
wat voor klassieker dat is weet ik ook niet precies. Het logo op de neus leek op dat van een Bentley. Een soort omgekeerde ‘B’.

En ‘Jrk68′ denkt de waarheid weer eens uitgevonden te hebben.
Je hebt het over spotters en je vindt het schijnbaar nodig daar een hele negatieve preek over te geven. Ik kan je zeggen, aangezien deze foto’s van mij zijn, dat we, en dan praat ik over ongeveer iedereen die in Monaco komt, helemaal niet irritant zijn.
Als je in Monaco komt dan wil je bekeken worden. Neem je een baan als Valet dan weet je dat je bekeken en gefotografeerd wordt. Ik kom al 20 jaar in Monaco en het is nooit anders geweest. Hou je van privacy dat moet je niet in Monaco komen. Dan moet je lekker thuis op je computer anoniem op autoblog gaan zeuren op iemands foto’s… Zucht…
@replicant: Als je in Monaco komt dan wil je bekeken worden.
Wist je dat er ook huizen in Monaco staan? Daar wonen mensen in… Die wonen daar hoogstwaarschijnlijk vanwege het belastingklimaat.
Hoe weet jij dat deze mensen bekeken willen worden?
En dat ze graag willen dat iedereen foto’s van ze maakt?
Heb je het wel eens gevraagd?
@awesome:
Als je graag wilt geloven dat gras blauw is dan heb je alle vrijheid om dat te geloven.
Je vragen zijn van een dermate laag niveau dat ik het haast niet serieus kan nemen maar afijn ik zal het voor de laatste keer uitleggen.

Rijd je in een Ferrari of iets in die richting en je bent in Monaco dan weet je dat je bekeken wordt. Dat er foto’s van je auto worden gemaakt (logischerwijs met de bestuurder er in).
Dat is normaal, daar is niets raars aan. Woon je in Monaco en je wilt niet opvallen dan verplaatst je je in een Mercedes/Porsche/BMW/scooter.. Ik kom vaak in Monaco en ik kan uit ervaring vertellen dat ik tot nu toe nog nooit iemand ben tegen gekomen die boos werd of iets in die richting als ik een foto nam. 9 van de 10 keer krijg je gewoon een duim of een glimlach.

Je vraagt naar de bekende weg Mashell..
Ik dacht dat die autospotters puisterige 16 jarigen waren maar er blijken ook in stemmig senioren grijs geklede oudere dames bij te zitten, of zou zij de uitzondering zijn die de regel bevestigt?
@mashell: Vergeet de peperdure DSLR uiteraard niet want dat is een must. en uiteraard dreigen naar medespotters want stel je voor dat zij er met jouw spot vandoor gaan..

Bij de buren barst het er iig van..
@mashell: niet Alle 16 jarige hebben puisten!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).